12.6.08

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ + 1 ΙΔΕΑ

UPDATE : Γενικά την ιστορία της Παρασκευής, την αφήνω μέχρι την Δευτέρα. Έλα όμως που σαν σήμερα στις 15/6/1994, χάθηκε ένας μεγάλος Έλληνας. Ο Μάνος Χατζιδάκις. Ένας άνθρωπος, που ευθύνεται κατά πολύ για το ποιος έγινα στην πορεία της ζωής μου. Μου το θύμισε ο etalon. Αντί άλλων αφήστε την Δήμητρα να μας ταξιδέψει στον κόσμο του.



Με μια ζεστή καλοκαιρινή καλησπέρα, θέλω να ξεκινήσω σήμερα. Αυτή την φορά no news, αν εξαιρέσεις τα 2 γκολάκια που φάγαμε και που δεν είμαι ο καταλληλότερος να κρίνω. Βέβαια οι ugly (Άγγλοι, αμόρφωτοι) φίλοι μας λένε no news, good news. Ξέρουν αυτοί, ή νομίζουν ότι ξέρουν.

Ακούω βεβαία ότι ξετσούμισε και το Γιωργάκη και τα έβαλε με τον Κινέζο. Ε, ρε γλέντια!!!

Η ιδέα : Το σεμνό και ταπεινό τούτο ιστολόγιο, αποφάσισε κάπου, κάπου να φιλοξενεί υπό τύπον συνέντευξης και έναν καλεσμένο. Με μια μικρή διαφορά. Δεν θα είμαι εγώ που θα κάνω τις ερωτήσεις, αλλά εσείς. Θα σας ανακοινώνω το όνομα του καλεσμένου και οι δέκα πρώτοι φίλοι bloggers, που θα στέλνουν στο e-mail μου ερωτήσεις, αυτές και θα κάνω. Δηλαδή θα τον ρωτάω εγώ για εσάς. Τι λέτε; Το κάνουμε; Αρχίζουμε τις ανακρίσεις;

Αρκετά όμως σας ζάλισα Σήμερα καλεσμένος μας είναι ο αγαπημένος μου καρντασοπαοκοχαζομπαμπάς ο Στάθης. Ένα από τα καλύτερα παιδιά, και απίστευτα μυαλά που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Δικός σας.

...

Γυρνώντας στο μπλογκ μου από την δουλειά την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκω στο ψηφιακό μου γραμματοκιβώτιο ένα γράμμα από τον PAVLO να με καλεί να γράψω ένα κειμενάκι για τον περίφημο Blogger της Παρασκευής που διοργανώνει στο δικό του ιστολόγιο. Μπορείς να πεις όχι σε μια τέτοια τιμή? .... Αυτό λέω και εγώ... Αλλά εδώ τίθετε ένα σοβαρό ζήτημα - και αν δεν τίθεται το τίθω εγω που λέει και η λαίδη..- τι να γράψω?!

Ωραία, πού είναι το πρόβλημα, μου απαντάει ο άλλος μου εαυτός. Θα γράψεις ότι γράφεις και στο δικό σου το μπλόγκ. Ναι αλλά στο δικό μου το μπλογκ τον τελευταίο καιρό δεν γραφω και πολλά πράγματα ένεκα το μωρό, ανταπαντώ εγώ. Τι να γράψω δηλαδή? Κανένα αστυνομικό ρεπορτάζ για το ποιος σκότωσε τον Σεργιανόπουλο? Ή μήπως να το παίξω Χίος και να γράφω :
Τραγική ειρωνεία είναι το τελευταίο σίριαλ του Ρήγα «Κόκκινο δωμάτιο». Και ο πιο ευφάνταστος δημιουργός δεν θα πίστευε ποτέ ότι ο τίτλος του σίριαλ του Αλέξανδρου Ρήγα θα «δανειζόταν» στον δολοφόνο για να πλημμυρίσει το διαμέρισμα του θύματος στο αίμα του.

Άσε γιατι θα με πιάσει πάλι η γκρίνια και τα νεύρα μου για όλους αυτούς τους υποκριτές που 4 μήνες πριν μιλούσαν για τον "Έμπορο Ναρκωτικών" και προχθές για τον "Ασυμβίβαστο Ηθοποιό"! Έλεος δηλαδή!

Η επόμενη εναλάκτική ήταν ήδη έτοιμη. Γιατί δεν κάνεις κανένα αφιέρωμα στις αγαπημένες σου ταινίες τώρα που βγήκε και ο τελευταίος Ιντιάνα στην μεγάλη οθόνη?



Δεν νομίζω να το κάνω για δύο λόγους, με ακούω να μιλάω δυνατά. Πρώτον αυτο έγινε πριν απο 15 μέρες και δεύτερον είμαι ακόμα απογοητευμένος από τον Σπίλμπεργκ από τον τρόπο που σοδόμισε παρέα με τον κοντοστούπη, δύο από τους αγαπημένους μου συγγραφείς Επιστημονικής Φαντασίας τον Φίλιπ Ντικ στο Minority Report και τον Γουελς στο War of the Worlds. Άσε που η επόμενη ταινία που θα δω στο σινεμά μπορεί να είναι ο Γουίνι - λέμε τώρα. Καλά λοιπόν τότε κάνε ένα αφιέρωμα στις φωτογραφίες που άφησαν εποχή όπως το περίφημο φιλί στην Ταίμς Σκουέρ!

Καλή ιδέα αλλά μετά θα πρέπει να βάλω και φωτογραφίες σαν και αυτή

ή αυτή

η αυτή



και δεν λέει γιατί πάλι θα μελαγχολήσουμε και έρχεται και σαββατοκύριακο και δεν λέει!

Ε με έσκασες
! Απλά διάλεξε ένα τραγούδι και πες ένα καλό Σαββατοκύριακο όπως κάνεις πάντα και τελείωσε η υπόθεση! Ωραία ας βάλω λοιπόν το Blue Jean από τον David Bowie, να ευχηθώ σε όλους να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο και να αφήσω τον άλλο μου εαυτό στην ησυχία του!



Παύλο σε ευχαριστώ για την πρόσκληση!
Φιλιά σε όλους!
Καλό Σαββατοκύριακο!


υγ. Καλεσμένος της επόμενης εβδομάδας, ο μεγάλος νικητής μαγειρικής, ο αγαπημένος και λατρεμένος Συκιάς, που αν και ξημεροβραδιάζεται στα δικαστήρια, λόγω της γνωστής διαμάχης του με τον προβατούκο, βρήκε λίγο χρόνο να περάσει κι από εδώ να μας διηγηθεί μια ιστορία.


10 comments:

  1. Νομιζω οτι ειναι επιτελους καιρος να λογοκρινεις.
    Θα σε κραξω εκ του κοντωθεν.

    ReplyDelete
  2. Και περίμενα να μας διηγηθείς κανα καυγά περί "Ονομασίας" (της μικρής) ή έστω κανα παραλήρημα για τη ΜΠΑΟΚάρα μας... τίποτα! Δεν παίζω!

    PS: Παύλο κάντο ΝΑΙ! Αλλά να μετράνε και τα τηλέφωνα, μην κάθομαι γέρος άνθρωπος να γράφω mails

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Παύλο! Μ' αρέσει πολύ η ιδέα σου :D Όσο για το κείμενο του Στάθη.. ε, Στάθης είναι αυτός, μπορεί να γράψει κάτι άσχημο; :D
    Φιλιά και καλό σ/κ!

    ReplyDelete
  4. Παύλο σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

    @ mad τι να πω ρε φιλαράκι για τον ΠΑΟΚ.. εκεί που ησυχάσαμε λίγο και ξεκουράσαμε τα ματάκια μας θέλεις να ανεβάσουμε πίεση!?

    Καλό Σαββατοκύριακο

    ReplyDelete
  5. λολ MAD ξέρεις απο αυτά;; Έχω δει συμπεθέρες να τσακώνονται γι' αυτό! λολ! Και γονείς φυσικά!!!
    Οι φωτό φίλε μου.. ήταν λίγο σκληρές..
    Δεν είναι κακή ιδέα Παύλο.. δεν μου λες, θα φαίνεται ποιός την κάνει την ερώτηση; Να ξέρω να μπω στα ενδότερα... λολ!
    Ακόμη δεν θάφτηκε και θα τρίζουν τα κόκαλά του.. με τόσα που έχουν πει!
    Ωραίο το τραγουδάκι!
    Καλό τριήμερο να έχεις και εσύ και ο Παύλος! Φιλιά!!

    ReplyDelete
  6. ευχαριστήσου το μωρό και τις στιγμές που περνάς γιατί είναι μοναδικές (από όλες τις απόψεις) κι άσε μας να βολοδέρνουμε στα γνωστά... καλημέρες σε όλους

    ReplyDelete
  7. A καλε τωρα το ειδα το "Οι νυχτες σου ειναι πιο ομορφες απο τις μερες μας" και δ εν προλαβα να σε κραξω χτες.

    ReplyDelete
  8. καλημέρα.. καλημέρα.. καλημέρα!

    ReplyDelete
  9. Πολύ καλό το κείμενο, "γροθιά στο στομάχι" οι φωτογραφίες.

    Ωραίο το τραγούδι, Παύλο μου, μοναδικός ο Μάνος.

    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  10. Αιφνιδιάστηκα όταν στην αρχή από το βίντεο είδα την Καιτούλα (το συγκεκριμένο τραγούδι βέβαια μου αρέ) και είπα προς στιγμήν "θα μελαγχολήσωωωω" αλλά ύστερα εγώ, ύστερα εγώ με τη Γαλάνη καταβρήκα τον τρόπο για να συνεχίσωωωω...:)

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?