16.5.08

ΚΕΡΔΙΣΑ!!!

Αναγνώστες μου καλοί,
Καλές μου αναγνώστριες,

Ξέρω έχω χαθεί για λίγο, για να μην πω πολύ. Ίσως γιατί και γω σαν κάποιον άλλον εδώ μέσα άρχισα να μην έχω θέμα. Ίσως γιατί αποφάσισα να βγω στην άνοιξη. Ίσως γιατί πλάκωσε πολύ δουλειά γμτ μου. Στα πεταχτά σας διαβάζω, αλλά δεν αφήνω μηνύματα. Για να πω την αλήθεια ούτε για κατούρημα δεν προλαβαίνω να πάω.

Γκρινιάζατε με τον Άρη στον Καρκίνο. Βρε μια χαρά ήταν. Τι καταλάβατε τώρα που ήρθε στον Λέοντα; Τι καταλάβατε που ήρθε πάνω μου, και είναι και κούκλος ανάθεμά τον; Αλλά με έχει βάλει στην πρίζα ο άτιμος. Τρέχω και δεν φτάνω, και σαν να μην έφτανε αυτό αποφάσισα να βγαίνω και τα βράδια. Όπως καταλάβατε, δουλειά το πρωί, η κλασική, η δικιά μου. Μετά να μαζεύω την ομάδα για την εκπομπή, ξέρετε εσείς. Να πέφτουν οι ιδέες βροχή. Βέβαια είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε και λέμε, παρουσιαστή έχουμε, μάγειρο έχουμε, αστρολόγο βρήκαμε, υπεύθυνο μόδας, μουσικής κλπ βρήκαμε. Σκηνοθέτη βρήκαμε. Τι λείπει; Η ιδέα; Που θα πάει όμως θα μας έρθει κι αυτή. Με τον Άρη στον Λέοντα σιγά και μην μας ξεφύγει.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον σας. Μην ανησυχείτε για τίποτα, ο γέρος αντέχει, λολ!!!

Να συγχαρώ και από εδώ τον καρντάση για την κοράκλα του, πάντα χαρές στο σπίτι τους!!!

Να ευχηθώ και στην αγαπημένη μου πολύχρονη και ευτυχισμένη, και το κέρασμα δεν θα το γλυτώσει. Από Τρίτη που επιστρέφω περιμένω τηλέφωνο για τρελές εξόδους!!!

ΑΑΑΑ, δεν σας το είπα, φεύγω πάλι αύριο. Ξέρετε αυτά τα μηνιαία ταξιδάκια στον μαγευτικό βορρά.

Να μην σας σκοτίζω όμως άλλο. Η μέρα είναι η δικιά σας. Καλεσμένος ο γιατρός. Θα μοιράσει χάπια σε όλους μας. Δικός σας.

Πέτρα, ψαλίδι, χαααρτί... Πέτρα? Χαρτί! Κέρδισα

Αθήνα 2028
Ο γιατρός παρέμενε κλεισμένος στην έπαυλή του στο Γέρακα για περίπου 10 χρόνια. Σε φίλους και συγγενείς είχε πει ότι δούλευε πάνω σε ένα project για την αντιγήρανση. Όσο περνούσαν τα χρόνια, ο κόσμος έπαυε να ασχολείται με τον ιδιότροπο επιστήμονα. Οι κακές οι γλώσσες έλεγαν ότι έπασχε από κάποια περίεργη ασθένεια που την είχε κολλήσει από ένα άρρωστο πλανόδιο γυφτάκι που τον φίλησε σε μια καφετέρια στο Μοναστηράκι, όταν δεν αγόρασε ένα πακέτο χαρτομάντηλα. Άλλοι πάλι υποστήριζαν ότι λόγω της έκλυτης ζωής του κόλλησε AIDS και κρυβόταν, για να αποφύγει στα χάλια του τα βλέμματα του κόσμου. Η αλήθεια έπρεπε να ήταν κάπου στη μέση. Γεγονός ήταν, πάντως, ότι δεν υπήρχε καμιά κινητικότητα στη βίλα του γιατρού. Κάποτε μόνο σα να είχαν δει τον Michael Jakson και τη Cher να περιφέρονται αγκαζέ στο στοιχειωμένο σπίτι, αλλά οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ από τη Λαμπίρη. Ίσως απλά ο κόσμος έπλαθε φανταστικές ιστορίες για το γιατρό που τα έβαλε με τα γεράματα.
Πολλά πράγματα είχαν αλλάξει από τις αρχές του μιλλένιουμ. Τα αποθέματα σε μπενζίνα είχαν φτάσει στα πολύ τελευταία τους. Κάπου, μάλιστα, κάποιος επιτήδειος πηδούσε υποσχόμενος βόλτες με την κούρσα του και με την ατάκα που έμεινε στην ιστορία «έχω και μπενζίνα, πάμε μια βόλτα?». Το νερό ήταν λιγοστό και ο κάθε πολίτης είχε δικαίωμα για ντους μόνο μία μέρα πριν να μεταλάβει (από μια φορά τη βδομάδα δηλαδή ως μία φορά στη ζωή του). Κάμερες υπήρχαν παντού και τα κινητά παρακολουθούνταν ολημερίς. Πολλά είδη της πανίδας αφανίστηκαν από προσώπου γης και εξέλειψαν εντελώς τα ζώα της συνομοταξίας Hilton Britnearies και Antzela Sarridenisious. Όλα τα δάση της Ελλάδας είχαν καεί επί κυβερνήσεως Καραμανλή του ανηψιού, ενώ το σκηνικό δεν ήταν διαφορετικό στην υφήλιο. Λόγω της έλλειψης ξυλείας, η παραγωγή χαρτιού είχε πάψει χρόνια τώρα. Δεν υπήρχαν χαρτοπετσέτες, ούτε τετράδια αντιγραφής, ούτε μυξομάντηλα, ούτε τράπουλες της Κατίνας, ούτε ραβασάκια, ούτε τίποτα. Η νέα γενιά ήταν σαφώς προσαρμοσμένη με τα νέα δεδομένα, αλλά οι γεννηθέντες περί το 2000 και παλιότερα ήταν λογικό να μη μπορούν να συνηθίσουν και συχνά αναπολούσαν την παλιά εποχή.
Σα σήμερα, πριν 20 χρόνια ακριβώς, ο γιατρός αποφάσισε να βγει από τη βίλα του και να κάνει δηλώσεις. Είχε βρει το μυστικό της αιώνιας νεότητας! Στην press conference ανακοινώθηκε η κυκλοφορία 5 διαφορετικών σκευασμάτων που υποσχόντουσαν αιώνια νεότητα. Η πρώτη συσκευασία «Καθημερινή περιποίηση» έτυχε του promotion της Άντζελας Δημητρίου στα τηλεοπτικά σποτς. Η σειρά «Βραδινή λάμψη» κυκλοφόρησε με εξώφυλλο την Όλγα Τρέμη, ενώ εκείνη με τίτλο «Glitter» θα προωθείτο από το Γιάννη Φλωρινιώτη. Οι σειρές πρόληψης «Defeat Death» και «Second Life» ανατέθηκαν στις Ζωζώ Σαπουντζάκη και Μαριάννα Βαρδινογιάννη αντίστοιχα. Τα προϊόντα του γιατρού δυστυχώς δεν πήγαν καλά στην αγορά. Και σίγουρα δε φταίγαν τα μοντέλα του promotion. Ίσως ο κόσμος τσίνισε μετά τις αποκαλύψεις στην εκπομπή του Νικόλα Ευαγγελάτου-Στεφανίδη πως οι κρέμες του γιατρού είχαν επικίνδυνα E στα συστατικά. Ίσως και γιατί ο κόσμος όλος ασχολείτο πλέον με ουσιαστικότερα πράγματα. Η επιβίωση πλέον ήταν δύσκολη και η ζωή δεν ήταν τόσο ευχάριστη όσο κάποτε. Πάντως, ο γιατρός έβγαλε τα κέρατά του από χρήμα.
Όλα αυτά τα χρόνια ο γιατρός προσπάθησε να φτιάξει την εικόνα του. Ως άλλος Ντόριαν Γκρέυ, πούλησε την ψυχή του στο Διάβολο (στο Owned του Facebook) και ακολούθησε όλες τις οδηγίες παλιών ματζουνιών για την πλήρη σωματική του ευεξία. Προσέλαβε και τον personal trainer της Μετζένα. Όταν η εικόνα του ήταν έτοιμη, τότε και αποφάσισε να ξαναβγεί στον κόσμο. Ο γιατρός, όμως, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε προσέξει ότι ο κόσμος έπαψε να ασχολείται μαζί του. Κανείς δεν κρυφοκοιτούσε πάνω από το φράχτη προς το σπίτι. Κανείς.

Μια μέρα, ξενυχτώντας στο μπαρ Ναυάγιο και κατεβάζοντας τη μισή παραγωγή της Σκοτίας σε ουίσκυ, γνώρισε άλλη μια κοπέλα. Τον τελευταίο καιρό έβγαινε συνέχεια. Οι γυναίκες είχαν αλλάξει. Κάποτε λέει έκαναν σεξ με αντάλλαγμα ένα ρεζερβουάρ βενζίνη. Κάποτε καθόντουσαν για μια εξάδα Evian. Έπρεπε να σκεφτεί κάτι να τη δελεάσει. Είχε καιρό να κάνει σεξ. Δηλαδή σεξ έκανε, αλλά μόνος. Τώρα ήθελε με αυτήν. Της πρότεινε τα πάντα. Τζίφος. Της έταξε την αυτοκρατορία του. Την πατέντα του ελιξηρίου του, ακόμα. Και πάλι τίποτα. Ξενέρωσε και της πρότεινε να την οδηγήσει σπίτι. Αυτοκίνητα φυσικά δεν υπήρχαν στην Ελλάδα, καθώς δεν υπήρχε βενζίνη. Φτάσαν πεζή έξω από το σπίτι της κοπέλας. Ο γιατρός ήταν πλέον σχεδόν πενηντάρης. Φυσικά και δεν είχε ελπίδες. Η μικρή τον φίλησε πεταχτά στο μάγουλο (μάλλον για τα ποτά που την κέρασε) και με ένα καληνύχτα άνοιξε την εξώπορτα της αυλής της. Ο γιατρός έβγαλε ένα χαρτομάντηλο να σκουπήσει το κραγιόν από το μάγουλό του. Η μικρή σάστισε στη θέα του χαρτιού και κοντοστάθηκε. Ξαναπλησίασε και άπλωσε το χέρι της προς το χαρτί.

«Δεν έχω ξαναδεί» είπε, «έχεις κι άλλο?» και με μια κίνηση το χάιδεψε στο λαιμό της. «My precious.» ψιθύρισε. Ήταν Ζέβασοφτ.

«Έχω όσα θες. Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο?»

«Δεν έχουμε χαρτί χρόνια τώρα. Καλά έλεγαν οι φήμες ότι έχεις κωλόχατο σπίτι σου. Γι'αυτό δέχτηκα εξαρχής να βγω μαζί σου. Γιατί ήλπιζα. Κι ας με λέγαν οι φίλες μου χαζή»

«Θες να έρθεις σπίτι μου? Έχω αρκετό» άρπαξε αμέσως την ευκαιρία ο γιατρός

«Μα πώς?»

«Δεν καταλαβαίνω. Εμένα μου είχε φέρει δέκα φουλ καρότσες κωλόχαρτα το βαφτιστήρι μου που δούλευε στο Μαζούτη τότε, όταν αποφάσισα να κλειστώ σπίτι και να αφιερωθώ στην Επιστήμη μου. Δεν ήξερα ότι έχει εκλείψει. Έλα. Έλα.»



Η μικρή ακολούθησε. Φυσικά ο γιατρός της την έπεσε και έκαναν σεξ. Μετά, ο γιατρός άνοιξε το πρώτο συρτάρι στο κομοδίνο και έβγαλε ένα μισοχρησιμοποιημένο ρολό. «Γουάου!» αναφώνησε η μικρή στη θέα του κωλόχαρτου. Το πήρε στα χέρια της και άρχισε να σκουπίζεται από τα βιολογικά υγρά του γιατρού στο σώμα της. Μετά πήγε στην τουαλέτα και έκανε κακά της με τόση άνεση όσο ποτέ. Βγαίνοντας από το WC, ο γιατρός την περίμενε κρατώντας ένα χαρτί. Είχε το τηλέφωνό του πάνω. «Να με πάρεις, ε?» της είπε κάπως ντροπαλά σκύβοντας το κεφάλι. Η μικρή έσιαξε την κιλότα της και αμέσως πήρε το χαρτί στα χέρια της. Πρώτη φορά έβλεπε live γράμματα και νούμερα σε χαρτί. «Θα σε πάρω» του είπε και τον φίλησε σταυρωτά.
Ηθικό δίδαγμα? Μπορεί να αναλωνόμαστε σε σχέσεις του κώλου και να έχουμε άλλα ντ'άλλων στόχους, αλλά σημασία έχει το να ξέρουμε τι θέλουμε από τη ζωή. Όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει που έγραψε κάποιος, ακόμα και με τη μορφή του κωλόχαρτου.

υγ 1 Την άλλη εβδομάδα μαζί μας ο παιχνιδοποιός, σε απρόβλεπτες ιστορίες και προβλέψιμες μουσικές!!!

υγ 2 Φαβούλα μου, έρχεται και η σειρά σου!!!

18 comments:

  1. γιατί η ζέβα κάνει την διαφορά.
    το ΄λεγε στη διαφήμιση από τότε.

    πολύ καλό που σου κου! :)

    ReplyDelete
  2. loooool
    πάρα πολύ καλό αγαπητέ Pavlos! μου ρθε εικόνα Βαρδινογιάννη, Σαπουντζάκη και Τρέμη στη μέση, α λα Άγγελοι του Τσάρλυ, στη διαφημιστική καμπάνια των ελιξηρίων νεότητας.
    δυσοίωνες οι προβλέψεις σου για το μέλλον. επίσης λύσε μου την εξής απορία: δεν υπήρχε καζανάκι..άρα;;

    τις ευλογίες μου
    Anubis

    ReplyDelete
  3. Γιατρέ γι' αυτό μου έγραψες ότι όποιος θυμάται τις εξισώσεις απέξω δεν κερδίζει στη ζωή...
    Σου απάντησα αντίστοιχα,
    αλλά σίγουρα όποιος έχει κωλόχαρτο διαθέσιμο σε κάθε μορφή κερδίζει σεξ...
    πολύ ωραίο κείμενο, στάθηκα για πολύ ώρα στη λέξη "Μαζούτης" ακα "μασούτης"....
    έδωσε τη στάμπα της Σαλονίκης ...

    ReplyDelete
  4. Παύλος: καλά να περνάς!

    Γιατρέεεεεεεε: Forever young!

    ReplyDelete
  5. Μου θυμίζεις έναν γέρο ξεδοντιάρη ήρωα κάπου κάπως κάποτε, που υποστήριζε ότι τα 3 πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι γερά δόντια, ζεστό νερό, μαλακό χαρτί τουαλέτας...

    ReplyDelete
  6. Θεϊκό το κείμενο, άξιος.

    ReplyDelete
  7. ταξιδακι,ε;;;
    κάτι τρέχει με το βορρά τελικά!

    να περασεις πολυ καλά!!
    Καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  8. καλά πού ζείτε ρε ακόμα, με χαρτί τουαλέτας ασχολείστε? Τις γιαπωνέζικες τις τουαλέτες ToTo δεν τις έχετε πάρει ακόμα χαμπάρι? τσκ τσκ τσκ... απολίτιστοι! :-P

    ReplyDelete
  9. Είδες τι κάνει ο άνθρωπος για ένα κωλόχαρτο; Στο μπαρ το Ναυάγιο; Το γνωστό; λολολολ!
    Γιατρέ κάνε στοκ κωλόχαρτο απο τώρα!
    Καλό ταξίδι Pavlo!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  10. Φίλος να είσαι καλά! Σε ευχαριστούμε!
    Όταν πάρω χαμπάρι τι έγινε θα σας πω!!!
    Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
  11. ο πύργος πισίνα έχει; είναι κομβικό σημείο αυτό. ωραίο το φουτουριστικό κείμενο, αν και λίγο τρομακτικό μέσα στην ευθυμία του.

    ReplyDelete
  12. ο γνώριμος ιατρός μας...
    με ολίγον από οικολογική συνείδηση, λίγο από σεξ,
    γιατρός ο ήρωας...
    ε ναι, αναγνωρίσιμο το γράψιμο,
    και το κέρδος τελικά;
    άσε μη μας λες, ξέρουμε, καλά να περνάτε στα βόρεια...

    ReplyDelete
  13. Όμορφο κείμενο doctor.
    Μια απορία όμως: πώς ο γιατρός έβγαλε τα κέρατά του από χρήμα, ενώ τα προϊόντα του δεν πήγαν καλά στην αγορά;
    Μήπως εξαπάτησε κόσμο; Μήπως δεν είναι τόσο καλός όσο θέλει να μας παρουσιάσει ο συγγραφέας;
    Καλησπέρα
    υ.γ. καλή διασκέδαση στα βόρεια Παύλο....

    ReplyDelete
  14. Γιατρε, μερικες φορες σε θαυμάζω (μυστηριο!)
    Οσο για την ατακα φωτια, και εγω για το μπαρ το Ναυαγιο ηθελα να πω! χαχα!
    Παυλιτο αληθεια? Αχ, επιτελους!!! χεχε
    (εισαι κολλητος με Αντωνια ετσι? πολλες οι γνωσεις και ζηλευω τρελα!)

    ReplyDelete
  15. καλές και δημιουργικές μέρες Παύλε!

    ReplyDelete
  16. Ωστε ετσι ο friend doctor!!!
    Eίδες όμως??
    Αλλες συγκινούντε με ενα μονόπετρο και άλλες με ενα χαρτί( οχι οποιοδήποτε χαρτί όμως!!!)!
    Aν και νομίζω οτι τα δεντρα θα έχουν κάει πολύ πριν απο το 2028!!!
    Έτσι, με προφητικό mood το λεω!!!

    ReplyDelete
  17. Παύλο μου καλό κουράγιο κι εγώ μια από τα ίδια.. Να ξεκουραστείς στο ταξιδάκι! Ντοκ άπαιχτος..

    ReplyDelete
  18. @ doc:
    πολύ καλό ταξίδι μας έδωσες! Και το ηθικό δίδαγμα, μαμάτο!!! ;)

    @ PAVLOS:
    καλό ταξίδι εύχομαι σε σένα και με προσοχή! Καλά να περάσεις και σύντομα πίσω.

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?