8.10.07

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ BLOGGERS 1st part

Τελικά την πάτησα σαν αγράμματος.
Βρε πιο πολύ δουλειά μαζεύτηκε. Μόνο να βρω φωτογραφίες για τις συνταγές έφτανε. Οι συνταγές θα ανέβουν ανά 3άδες κατά τακτά διαστήματα. Στο τέλος αφού τις ανεβάσω όλες θα τεθούν στην δική σας ψηφοφορία. Και ο νικητής το έπαθλο το ξέρει και αν δεν το ξέρει ας κάνει μια βόλτα στο Cairo. (να παινέψουμε και το άλλο σπιτικό)
Οι συνταγές θα αναρτηθούν με την σειρά που εστάλησαν και όπως τις έλαβα, χωρίς επεξεργασία. Καλή σας όρεξη. Εμένα πάντως μου άνοιξε κανονικά και θα τις δοκιμάσω όλες.

Εκ των προτέρων ευχαριστώ όλους εσάς που με τιμήσατε με τις συνταγές σας. Υπόσχομαι να φτιάξω το στιφάδο και να το φάμε όλοι παρέα.
Υπ' όψην περιμένω και από τους υπόλοιπους μέχρι την Παρασκευή.
Λοιπόν ιδού οι πρώτες τρεις!!!

1. x-psilikatzou

Αρνί κλέφτικο (– μαφιόζικο xexe)

1 αρνί μπούτι
1 ούζι
άπειρο σκόρδο
Παίρνουμε το αρνί κλέφτικο το στήνουμε στον τοίχο και το περνάμε μία με το ούζι. Γεμίζουμε τις τρύπες σκόρδο, το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το ψήνουμε για τρεις ώρες στους 250 βαθμούς. Α, βάζουμε και αλάτια, πιπέρια και άλλα βαρετά.

Αυτάαααααααα.


(βασικά, αυτή δεν είναι η κανονική συνταγή αλλά η φαντασίωσή της γιατί γμτ είναι πολύ μαλακία να κάθεσαι να ανοίγεις τρύπες μία μία στο γαμωμπούτι για να χώσεις τα σκόρδα μέσα).
Ααααααχ, άχτι το ΄χα!

Pavlos Αυτή είναι μια συνταγή από γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της. Το αρνητικό είναι ότι πρέπει να κάνεις και ένα ταξιδάκι στην Κρήτη ή να βρεις γκόμενο μαφιόζο. Το γέλιο που έριξα δεν λέγετε.

2. Homosapiens

Συνταγή 'Η πείνα του Homosapiens ' (Προτείνετε στις μεγάλες πείνες)
Υλικά για 4 άτομα (μεγαλούτσικες μερίδες)
1 πακέτο λαζάνια *των 500 γραμμ.*
Για την σάλτσα
1 μεσαίο κρεμμύδι
3 μελιτζάνες μεσαίου προς μικρού μεγέθους *αν είναι 2 μεγάλες αλλιώς*
3 κουταλιές λάδι
1 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
1 κουτάκι ντοματοχυμό συμπυκνωμένο (αλλιώς 4 κουταλιές σούπας ντοματοπολτέ σε 2 ποτήρια νερό)
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη (αν δεν σας αρέσει αντικαταστήστε με λίγη πάπρικα *κοκκινοπίπερο* γλυκιά)
Για την διακόσμηση (και όχι μόνο)
200 γραμμ. φέτα (προτιμήστε αλμυρούτσικη..) κομμένη σε κυβάκια (η αν την τρίψετε ακόμα καλύτερα)
Απαραιτήτως να συνοδευτεί με σαλάτα μαρούλι ( η λάχανο) καρότο βαλσάμικο λίγο λάδι...μην ξεχνάμε κ τις βιταμίνες

Βάζετε νερό και αλάτι σε σκεύος να βράζει (να μην περιμένετε 5 ώρες για τα λαζάνια)
Σε αντικολλητικό σκεύος (για ευκολία) ζεσταίνετε το λάδι για την σάλτσα. Ρίχνετε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους κ το τσιγαρίζετε ελαφρά. Ρίχνετε τις μελιτζάνες κομμένες σε στικς (σαν πατάτες για τηγάνισμα ένα πράγμα) και τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν κ αυτές χρώμα. Οι μελιτζάνες πρέπει να είναι στο νερό με αλάτι 4-5 ώρες πριν για να τις ξεπικρίσετε. Αν δεν ξέρετε πως ρωτήστε την μαμά, τον μπαμπά, κάποιον τέλος πάντων. Όταν το κρεμμύδι με τις μελιτζάνες σοταριστούν, ρίχνετε το λευκό κρασί. Προσοχή. Δεν ανακατεύετε σαν να κοπανάτε με σφυρί η μελιτζάνα λιώνει εύκολα και θέλουμε το σχήμα της ακέραιο όσο να ναι. Μόλις το κρασί απορροφηθεί, ρίχνετε το ντοματοχυμό, το αλάτι, το πιπέρι. Σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε το μάτι στο ένα τρίτο της δύναμης του κ αφήνετε να βράσει.
Το νερό για τα λαζάνια έχει ήδη βράσει .Ρίχνετε τα λαζάνια και βράζετε για 9-10 λεπτά. Ούτε αλ ντεντε αλλά ούτε κ λασπωμένα να γίνουν. Βασικά βράστε κατά τα γούστα σας. Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, σουρώστε.
Η σάλτσα πρέπει να είναι ήδη έτοιμη. Προσθέστε την ρίγανη ανακατέψτε ελαφρώς και αποσύρετε από την φωτιά.
Τοποθετήστε τα μακαρόνια σε ταψάκι (μην βουτυρώσετε....πόσα λιπαρά ακόμα?), ρίξτε την σάλτσα από πάνω να σκεπαστούν κ στην συνέχεια την φέτα. Πετάχτε το ταψί στη μέση του τραπεζιού * πρέπει να ξεκινήσει η μασαμπούκα ενώ έχει ήδη θερμοκρασία το φαγητό) με κουτάλα και αφήστε τον κόσμο να σερβιριστεί. Φάτε κ την σαλατούλα. Κάνει καλό. Να συνοδευτεί με κόκα κόλα. Κρασιά και μαλακίες...κόκα κόλα να πάει κ το ρέψιμο σύννεφο.

Pavlos Για μεγάλες πείνες και μεγάλες υπομονές ΛΟΛ Και για όσους δεν τρώνε φέτα όπως εγώ φαντάζομαι ένα ημίσκληρο αλμυρό τυρί είναι ότι πρέπει.

3. stathis957

Φιλαράκι,
καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση!
Δεν μαγειρεύω συχνά αλλά από την άλλη θεώρησα σωστό να σου στείλω μια συνταγή δικής μου εμπνεύσεως όσο απλή και να είναι! Χίλιες φορές καλύτερο από το να ξεπατικώσω κάτι από το νετ!
Η συνταγή είναι η σπέσιαλ ομελέτα του Στάθη! Δεν ενδείκνυται εννοείται για δίαιτα αλλά είναι έτοιμη σε 30'!!!
Για 2 άτομα τα υλικά είναι :
2 πράσινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
100 γρ. Κασέρι ψιλοκομμένο σε μικρά κομμάτια
100 γρ. Μπριζόλα καπνιστή ψιλοκομμένη σε μικρά κομμάτια
4 αυγά
μια κουταλιά σούπας αλεύρι
κόκκινο πιπέρι
μαύρο πιπέρι
ρίγανη
αλάτι
Ελαιόλαδο
Σόγια Σος
50 γρ. γάλα
Ακόμη θα χρειαστούμε ένα βαθύ πιάτο για να χτυπήσουμε τα αυγά, φυσικά ένα μεγάλο -αντικολλητικό- τηγάνι και μερικά πιάτα για τα ψιλοκομμένα υλικά.
Το βασικό για να πετύχει η συνταγή είναι να τα έχουμε όλα έτοιμα πριν να ανοίξουμε το μάτι! Πρώτα όμως θα ανοίξουμε το γκριλ της κουζίνας στο φουλ για να προθερμάνουμε! Έπειτα θα ψιλοκόψουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την μία πιπεριά για να τσιγαριστούν στο λάδι. Την δεύτερη πιπεριά θα την κόψουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια και θα την κρατήσουμε ξεχωριστά. Στο μεγάλο πιάτο θα ρίξουμε και θα χτυπήσουμε τα αυγά μαζί με το γάλα. Αφού τα χτυπήσουμε για 1-2 λεπτά θα προσθέσουμε όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι και θα ξαναχτυπήσουμε το μείγμα δυνατά για 1-2 λεπτά. Στο τέλος θα προσθέσουμε και την κουταλιά σούπας με το αλεύρι και θα ξαναχτυπήσουμε αυτήν την φορά για 3 λεπτά προσέχοντας να μην σβολιάσει το μείγμα! Αφού σιγουρευτούμε για το τελευταίο βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο. Όταν κάψει το λάδι, τσιγαρίζουμε τα κομμένα σκορδοκρέμμυδα και την μια πιπεριά και προσθέτουμε λίγη σόγια σος για νοστιμιά! Όταν αρχίζουν τα κρεμμύδια και κοκκινίζουν προσθέτουμε το κασέρι και τα αλλαντικά. Περιμένουμε μισό λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι και το αφήνουμε στην φωτιά για 2 λεπτά. όχι παραπάνω γιατί θα κάψει από κάτω η ομελέτα. Έπειτα προσθέτουμε από πάνω την δεύτερη πιπεριά και βάζουμε το τηγάνι στο γκριλ στους 150 βαθμούς για 10-15 λεπτά και η ομελέτα θα φουσκώσει σαν κέικ και πλέον θα κόβεται με το μαχαίρι!

Πω μου άνοιξε η όρεξη!!!!!!
Τα λέμε Παύλο!

Pavlos Γιατί όπως και να το κάνεις οι μερακλήδες οι καρντάσηδες ξεχωρίζουν από μακριά. Μια συνταγή που την έκανα και μμμμ πεντανόστιμη και τραβάει και κρασί η άτιμη και καλή παρέα. Υπόσχομαι μόλις ανέβω στην πάνω πόλη να σου ανταποδώσω το τραπέζι και την χαρά...

Total Disguise
Total Disguise.mp3
Hosted by eSnips

19 comments:

  1. από ευφάνταστες έως ιδιαιτέρως πολύπλοκες κι απλές οι συνταγές, θα προτιμήσω την πρώτη παρότι δεν τρώω ούτε για πλάκα το αρνί μόνο για το γέλιο που έριξα (μα αρνί με ούζι..., ούτε ο γκερέρο να την έγραφε)

    ReplyDelete
  2. καλά η συνταγή ναμπερ θρι προκάλεσε ακάτασχετη σιελλόροια, μέχρι να το καταλάβω πάει μούλιασε το πληκτρολόγιο

    ReplyDelete
  3. Ωραία η ιδέα σου για Blogoσυνταγές (αν και δεν θα πείραζε να ήταν λίγο πιο light...)

    Μια μικρή παρατήρηση μόνο για την τελευταία συνταγή (ομελέτα): 1-2 λεπτά είναι πάρα πολλά για να χτυπήσεις τα αυγά με το γάλα. Γενικά τα αυγά στην ομελέτα θέλουν ελάχιστο χτύπημα μερικών δευτερολέπτων, ώστε να ανακατευθεί ο κρόκος με το ασπράδι, χωρίς όμως να γίνει και ένα τελείως ομοιόμορφο μείγμα.

    ReplyDelete
  4. blueprints μα ακόμα γελάω, είναι απίστευτη
    ethan άσε να δεις εγώ που την έφτιαξα κιόλας
    dynx έρχονται και οι συνταγές για σούσι, λένε ότι το αυγό είναι έτοιμο όταν αφρίσει στο χτύπημα, και όταν πρόκειται να το βάλεις και στον φούρνο μετά, θέλει πολύ καλό χτύπημα.

    ReplyDelete
  5. dynx Θα χαρώ να λάβω και από σένα μία συνταγή στο mail μου.

    ReplyDelete
  6. Φτού μαλακία! Παιδιά τα σκάγια τα φτύνουμε!!!


    οκ.

    εμένα μου άρεσε η τρίτη συνταγή.

    ReplyDelete
  7. des pos ta efere i tixi...
    skeftomenos tin sidagi pou tha sou grapso apadisa se mia blogger me to ti mageirepsa pou periergos eixe mias morfis paravoliki simasia o logos pou xrisimopoiisa ola ta ilika pou tis anefera...

    i apodeiksi einai ekei...

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=415787133334613346&postID=5650796120883407823

    epeidi omos sou aksizi mia prosopiki sidagi, pou na exei idietri simasia i istoria apo piso tis, epifilasomai kai sidoma tha tin exeis...

    oso gia ton blueprints, o glikanisos pou iparxi sto ouzo, einai ena sistatiko pou xrisimopoiite arketa se gourmet gefsis. to prosopiko mou gousto tha to sindiaze se lefko kreas kai isos me sabuka pou einai ligo pio glikia kai ginete efkolotera pio "demeno" os saltsa...


    molis emathes oti ena apo ta agapimena mou hobbies einai i mageiriki. gia xasapi pou den poli ektheti mistika tis taftotitas tou, einai ena megalo vima. hehehe

    ReplyDelete
  8. οι συνταγές ήταν υπέροχες αλλά να μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω κάτι....Ποιο είναι το τραγουδάκι που παίζει;;; Καλά κουζινομαγειρέματα!!!!!

    ReplyDelete
  9. Ευχαριστώ παρά πολύ Παύλο για την πρόσκληση αλλά και για την άμεση εκτέλεση της συνταγής!!!! Εγώ Μαμαλάκης δεν είμαι αλλά ακολουθώ το δόγμα "γρήγορα ναι,πρόχειρα όχι"!!
    Σίγουρα πάντως light η ομελέτα δεν είναι! Να προσθέσω επίσης οτι καλό είναι οταν θα ρίξετε το μειγμα με τα αυγά στο τηγάνι να μην ανακατέψετε καθόλου.

    ΥΓ dynx θα δοκιμάσω να χτυπήσω το αλεύρι με το γάλα και τα αυγα χωριστα! Για να δουμε!!!

    Τα λεμε παιδιά!
    Χαιρετισμούς απο τη Σαλονίκη

    ReplyDelete
  10. τσκ τσκ.......
    μμμμ σιγα της συνταγές...
    (just bitching around)
    :p

    ReplyDelete
  11. Άντε τώρα να μαζέυουμε σάλια!

    ReplyDelete
  12. Καλά, κι εμένα που είμαι άσχετη με την κουζίνα η τρίτη συνταγή μου άρεσε. Αλλά επειδή είμαι τόσο άσχετη μήπως μπορεί να μου την διδάξει ιδιαιτέρως ο δημιουργός της; Η κουζίνα μου προσφέρεται: είναι αχρησιμοποίητη και πεντακάθαρη ;-)

    ReplyDelete
  13. Ένα μπράβο σε όλους παιδιά!! Το θέμα είναι να δοκιμάσουμε κι όλας, μη μείνουμε με τα τρεχάμενα σαλάκια..

    ReplyDelete
  14. μου αρεσε πολυ η τριτη, γιατί ιδου πώς γυριζουμε μια ομελετα...την ψήνουμε στο γκριλ!

    ReplyDelete
  15. χασάπη γράμματα μάλλον σου ξέφυγε κάτι, για ούζι το όπλο μιλάει η συνταγή, το ούζο είναι άλλου είδους όπλο (πάντα με γλυκάνισο)

    ReplyDelete
  16. xpsilikatzou πλάκα πλάκα δεν έχεις άδικο
    hasapi grammata μου άνοιξες την όρεξη, γιατί την διάβασα, περιμένω και μία για εδώ
    Μαρία από Ρόδο είναι το total disguise με την Viktor Lazlo και τον Serhat
    Stathis να ζήσεις και από εδώ, χρωστάς κέρασμα για τις υπογραφές
    xipaki πρόσεξε, έρχεται η σειρά σου και θα κριθείς χαχαχα
    Antonis εγώ να δεις που τις έχω δει όλες τι τραβάω
    ν. άσε κάτω τον άνθρωπο, μόλις παντρεύτηκε.
    ifigeneia εγώ κάποιες τις φτιάχνω
    cook the book είδες τρόπο ο καρντάσης?

    ReplyDelete
  17. Σταυρώστε με σταυρώστε με,
    στα χερια σας σηκώστε με.....

    ReplyDelete
  18. Πολύ σπεσιαλ η ομελέτα,ας την δοκιμασουμε(μοιαζει πολὒ με αμερικανικη)

    ReplyDelete
  19. i dont understand!!??nada!??

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?