4. Lolita
συνταγή: Ο ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΙΑΝΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ!
υλικά:
100 γρ αλεύρι
50 γρ βούτυρο
100 γρ μανιτάρια
μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 φακελάκι γαλέτα
3 αυγά
2 κονσέρβες τόνου(στραγγισμένου καλά χωρίς λάδι)
3 κουταλιές περίπου λαδάκι
30 γρ σουσάμι
αλατάκι
πιπεράκι
εκτέλεση(κυριολεκτικά) :
Ρίχνουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και το λιώνουμε με το βουτυράκι σε χαμηλή φωτιά και στην συνέχεια το βγάζουμε από το μάτι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα τα μανιταράκια ψιλοκομμένα,την γαλέτα. τα αυγά και στο τέλος τον τόνο και το αλατοπίπερο.
Πλάθουμε το μείγμα μας σε μπαλάκια τύπου κεφτεδάκια και στην συνέχεια τα περνάμε με την γαλέτα που έχει απομείνει και το σουσαμάκι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα!
δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει και ξεντροπιάζεστε κιόλας!
φιλάκια
pavlos μια εύκολη συνταγή, γρήγορη που τελειώνει και με φιλάκια. Πώς να της αντισταθείς.
Η φωτό αφιερωμένη εξαιρετικά
5. xipaki
Φίλε μου Παύλο θα σου γράψω την συνταγή για ένα πολύ αγαπημένο μου φαγητό. Sushi.
Αρχικά θα φτιάξουμε το ρύζι που είναι και το δυσκολότερο.
550 γρ ή 2 και μισή κούπα ρύζι
2 κουταλιές της σούπας sake
80 ml ή ένα τρίτο της κούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
Μισή κουταλιά αλάτι.
καθαρίστε σε σουρωτήρι το ρύζι και αφήστε το να στραγγίξει πολύ καλά για 1 ώρα.Βάζετε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι με 3 κούπες νερό και το σάκε, το αφήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει το νερό. Αφού βράσει βάζετε χαμηλή φωτιά καλύπτετε με ένα πανάκι και αφήνετε μέχρι να πιεί το νερό. Αφού το πιει το βγάζετε από φωτιά και το αφήνετε με το πανάκι να τραβήξει όλη την υγρασία, και να κρυώσει. Αφού κρυώσει το απλώνουμε σε μια πιατέλα και αφού ανακατέψουμε το ξύδι με την άχνη και το αλάτι και το ρίχνουμε σε κάθε σημείο της πιατέλας. το ρύζι πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 2 ωρών αλλιώς πρέπει να μπει στο ψυγείο.
Τώρα θα φτιάξουμε τα sushi
Αρχικά πρέπει να προμηθευτούμε το bamboo για να γυρίσουμε τα sushi.
Εδώ μπαίνει η φαντασία μας, πάνω στην συσκευασία μπαμπού για sushi έχει αναλυτικές οδηγίες για το πως να στρίψετε τα sushi.
Προσοχή θα φτιάξετε σε ένα μπολ νερό με ξύδι και θα βρέχετε τα χέρια σας για να μην κολλήσει το ρύζι στα χέρια σας. Το σίγουρο είναι ότι θα καταστρέψετε πολλά φύλλα nori (φύκι) μέχρι να πάρετε το κολάι. Στο τι θα βάλετε ως γέμιση είναι αποτέλεσμα φαντασίας στη κουζίνα, για να γίνει πιο καυτερό μπορείτε να βάλετε λίγο wasabi, μπορείτε να γεμίσετε με γαρίδα ως κοτόπουλο, αβοκάντο και ότι άλλο σας έρθει.
Πληροφορία.... Στα carefour θα βρείτε ένα κουτί με λίγα λεφτά που έχει όλα τα σύνεργα και nori sheets εκτός από γέμιση για τα sushi.
Pavlos Ψηφίστε xipaki για την χαρά του blogger!!!!!
6.Fevis
Κοτόπουλο με σάλτσα ροκφόρ
Υλικά ( για τέσσερα άτομα)
4 στήθη κοτόπουλο κομμένα στην μέση ( δύο δισκάκια από τα συσκευασμένα φρέσκα που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ)
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 και 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια ροκφόρ τριμμένο με το χέρι σε κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού herbes de province (είναι μπαχαρικό που το βρίσκετε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή τρία κυβάκια σκόρδο knorr)
1 ποτήρι λευκό κρασί
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρίβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου με το πιπέρι να πάει και στις δυό πλευρές. Σε μια βαθιά, φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο. Τσιγαρίζετε για 8 λεπτά γυρνώντας τα κομμάτια συχνά για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το σκόρδο, τα herbs και την κρέμα, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει για 20 λεπτά με μισή ώρα. Βγάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την κατσαρόλα και αν η κρέμα έχει μειωθεί αρκετά ( πρέπει να μείνει περίπου ενάμιση με δύο δάχτυλα) κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε το ροκφόρ και το ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα. (Αν έχει μείνει περισσότερη κρέμα, δυναμώνετε την φωτιά και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει και μετά ρίχνετε το ροκφόρ). Στην συνέχεια, ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και την κουνάτε καλά μέχρι να ανακατευτεί με την σάλτσα .... Σερβίρετε ζεστό, δύο κομμάτια σε κάθε πιάτο με αρκετή σάλτσα και γαρνίρετε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές ( τις οποίες εγώ προτιμώ). Την σάλτσα που θα περισσέψει την βάζετε σε ένα μπολ και την παίρνετε μαζί σας στο τραπέζι γιατί όπως θα διαπιστώσετε, όλοι θα θελήσουν συμπλήρωμα... Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!!!!!
Pavlos Τώρα τι να πω για αυτή την συνταγή. Λατρεύω το κοτόπουλο με σάλτσα ροκφόρ, το φτιάχνει και το καλό μου με μια μικρή παραλλαγή. Αντί για herbes de province χρησιμοποιεί ένα δικό του μείγμα ελληνικών μυρουδικών.
Big In Japan.mp3 |
Hosted by eSnips |
Ρε, όντως, αν τα δοκιμάσουμε όλες τις συνταγές θα τρέχουμε σωρηδόν στα Bodyline! Πάντως βλέπω πως οι blogger είμαστε εξαιρετικά νοικοκύρηδες! Εύγε μας!
ReplyDeleteΓια φαι χωρίς τυψεις και θερμίδες sushi.
ReplyDeleteΡε τι μουλτι-κουλτι γκομενακι που ειμαι......
:p
Κυρ Παύλο, τι προτροπές είναι αυτές, "ψηφίστε xipaki για τη χαρά του blogger" μην επηρεάζετε τους ψηφοφόρους περικαλώ!!!
ReplyDeleteοντως γιατι επηρρεαζεις τους ψηφοφορους?
ReplyDeleteκαταγγελω τις αδιαφανεις διαδικασιες του διαγωνισμου!
Αν και ειναι αντιθετη η συνταγη με τους μισθους...κοτοπουλο παιρνεις...ροκφορ παιρνεις...ελα ομως που αμα σε αρεσει θα ξενιταζεσε οικονομικα στο ροκφορ λολ..Ασχετο...ωραια μπιφτεκια με σως ροκφορ εχει ενα εστιατοριο στο φραγμα της λιμνης Μαραθωνα...γιαμ γιαμ...
ReplyDeleteΑπο μενα δαγκωτο Κοτοπουλο με σαλτσα Ροκφορ (Επισης μου αρεσει που οποιος εχει βαλει συνταγη δεν ψηφιζει τους αλλους λολ..Ρε αχρηστα πλασματα....Δεν παιζουμε Survivor...Πωπωπωπω...Ψηφιστε και μην ανταγωνιζεστε...Αχ...μονο εγω εχω olympic spirit και fair play....*Τα καλα του να ασχολεισε με αθλητικα..*)
Αυτό το σχόλιο απευθύνεται στον Ξιπόλυτο και μόνο:
ReplyDeleteΊσα ρε που μου θες και σούσι, ξεπαπούτσωτε.
Είχες και στο χωριό σου σούσι, βλαχαδερό;
revqueer ναι όλοι μας παιδιά από σπίτια .... για σπίτια
ReplyDeletexipaki έχε χάρη που την έγραψες εσύ, το κράξιμο που θα άκουγες άλλο τίποτα
sikia έλα αγάπη μου διακαιολόγησε τα πάθη μου
λολίτα και συ βρούτε?
h0m0sapiens βρε στο τέλος θα ψηφίσουμε, τώρα κριτικάρουμε. έχω φάει και γω εκεί τα μπιφτέκια που λες. κόλαση
tanila πες γλυκοστόματη, να αγιάσει το στόμα σου. βλέπεις εγώ δεν μου επιτρέπεται...
Γιατι το κραζεται το παιδι; οι ψαραδες στην φουτζιγιαμα ηταν ανεκαθεν ξυπολητοι. Αλλο τωρα που επρεπε να γραψει πως τηγανιζει γαυρο.
ReplyDeleteσε γενικές γραμμές:
ReplyDelete1η συνταγή: εύκολη, γρήγορη, παχυντική
2η: μισώ ωμά ψάρια και γιαπωνέζικη κουζίνα γενικά (γιατί, εσύ ξεχνάς μακαρόνια με πάγο;)
3η: καλή
Υ.Γ: όντως δεν πρέπει να παίρνει θέση ο οικοδεσπότης και να επηρεάζει τους ψηφοφόρους, θα κατηγορηθεί για νοθεία στις εκλογές
blizouk είδες τι τραβάει?
ReplyDeleteblueprints ενώ εσύ που έστειλες συνταγή που εκ των πραγμάτων και των σελίδων θα ανέβει μόνη της, θέλεις να το σχολιάσω?
ΑΑΑΑΑ! Είσαι ο επόμενος!!!!
συντάσσομαι με sikia και θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την προτροπή του οικοδεσπότη να ψηφίσουμε xipaki. (Αμα αξίζει η συνταγή να το ψηφίσουμε, εννοείται).
ReplyDeleteAγαπητέ Παύλο προσπαθήσεις να χειραγωγήσεις τους συν-bloggers ή είναι ιδέα μου;
ΥΓ. Καλά έτσι και τα δοκιμάσουμε όλα αυτά στο τέλος ούτε τα bodyline δεν θα μπορούν να μας συμμαζέψουν.
(εγώ που πρέπει να αναθέσω και σε άλλους να μου τα φτιάξουν καθότι δεν ξέρω να μαγειρεύω, θα υποχρεωθώ κιόλας - ποιος ξέρει με τι ανταλλάγματα).
ΥΓ1. Τελικά ήταν μια από τις πιο κουλάτες ιδέες που είχες αυτή με τη συνταγή. Πολλή ζωντάνια το blog και απίστευτες ατάκες! Δεν έχω σταματήσει να γελάω.
ΥΓ2. Μέχρι Παρασκευή είπες ε; Κάτι θα κάνω μέχρι τότε...
gatti
ReplyDeleteΜΙΝΙΣΤΙ ΜΙ ΜΙΝΙΣΤΙ ΜΙ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΙΜΙ
καλα με έπεισες να κάνω προσπάθεια σε σουσι επι ταψιού!
ReplyDeletexipaki ψηφιζω
@sikia να σκάσεις απ την ζηλεια σου.
ReplyDelete@λολιτα και συ....
@τανιλα η Γιαγια μου παντα μας ανοιγε φυκι για σουσι, αλλωστε μωρη και ο ντολμας τι είναι; Γκρικ σουσι. Και στη τελικη στα διαλα βλαχαρα, που θα μιλήσεις κιολας τυρολεζικο μυγοχεσμα.
@Παυλος την μια λες ψηφιστε xipaki για την χαρα του μπλοκερ και μετα μου λες οτι θα με εκραζες και λες και γλυκοστόματη την κοντή κάμπια; Με απογοητευσες κρίμα η δωροδοκία φτου σου.
@billzouk Μονο εσυ μπορείς να καταλάβεις την αξια μου.
@blueprints Η κινέζικη με την Γιαπωνεζικη εχουν οση σχεση εχει το μπεργκερ με τα αβγα ποσε.(σουσι δεν εχουν στην Κινα)
@Gatti Πηρα και γω τα λεφτα μου πίσω αφού καρφωθηκε %$#!%#
@st τι θες να το κανω τωρα. Σε χρίζω επίσημο fan μου, σε αγαπω κλπ κλπ
Αληθεια τον στ δε τον ξερω δε το πληρωσα.
ΥΓ επειδη συνηθίζω να με παρεξηγούνε no hard feelings αλλα όποιος δεν με ψηφίσει ειναι πολύ μαλακας... :p
Lolita 4eva!!!
ReplyDeleteOles oi suntages kales einai. alla tis lolitosuntagi einai polu kinky
viva
Tunaballs!
Eχω φαει μοσχαρι με σως ροκφορ και ητανε φανταστικο,ας δοκιμασουμε και με κοτοπουλο ,ελπιζω να ειναι εξισου καλο.
ReplyDelete