4.4.08

24 ...

Κι έφτασε η πολυπόθητη Παρασκευή του blogger. Όταν το ξεκίνησα, δεν πίστευα, να πω την αμαρτία μου, ότι θα πάει καλά και ότι οι φίλοι θα μου έστελναν τα κείμενα τους. Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι παρουσιάζουν ένα άλλο πρόσωπο. Αλλά να μην σας κουράζω. Σήμερα ένας νέος φίλος από την Μακεδονία, ο tovene592, μας παρουσιάζει τα :

24 του 592

Αμαρτωλός εκ φύσεως. αθώος παρά φύσιν. αμφίβολος κατά φύση.
Βαριέται τον καθωσπρεπισμό. ενώ το 90% των ανθρώπων καταγγέλει την υποκρισία της κοινωνίας, όλοι την συντηρούν στον ένα βαθμό ή τον άλλο. ο καθωσπρεπισμός όμως είναι σαν τη ζελατίνη που σκεπάζει τα αποφάγια. εύκολα μπορεί κανείς να την ξεσκεπάσει και επίσης εύκολα μπορεί να σπάσει και να βγει στην επιφάνεια η μπόχα που κατακρατά.
Γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων; κανείς δε διαφωνεί με το να υπάρχει η δυνατότητα να κατοχυρωθούν νομικά οι ομοφυλόφιλοι και καλό είναι όποιος θέλει, να έχει την δυνατότητα να το κάνει. όποιος θέλει να παντρευτεί, ας παντρεύεται.. άλλο αυτό όμως κι άλλο να αναρτά ο καθένας προσωπικά ένα κείμενο ξεπατικοσούρα στα πρότυπα κάποιου άτυπου γκέι συνδικαλισμού. προσωπικά δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει για αυτόν, για την σεξουαλική του ταυτότητα και άρα μία τέτοια κίνηση δεν θα είχε αξιοπιστία. είναι θέμα συνέπειας με τον εαυτό του. και επειδή είδε ότι χαρακτηρίστικαν όλοι όσοι είχαν μια τέτοια αντίδραση παρτάκηδες ή ότι δε συμμετέχουν στον αγώνα για το κοινό καλό όπως πχ. γινόταν με τον πόλεμο στο ιράκ απαντά ότι η σύγκριση είναι εντελώς άστοχη. στη μία περίπτωση μιλάμε για ανώνυμη διεκδίκηση ενός αιτήματος και από την άλλη για την ίδια την αξία της ειρήνης, της ίδιας της ζωής. το δεύτερο είναι σαφώς σημαντικότερο από την νομική κατοχύρωση της προικοθηρίας, πράγμα που σιχαίνεται και στους στρέιτ γάμους.
επιπλέον υπάρχουν και κοινωνικοί λόγοι. πόσοι απο αυτούς τους ακτιβιστές ανώνυμους επαναστάτες θα τολμήσουν να παντρευτούν; πόσοι από αυτούς τους υπέρμαχους του συμφώνου μονογαμίας δεν πολυγαμιούνται; άλλο πράγμα η νομική κατοχύρωση και άλλο πράγμα η ρεαλιστική εφαρμογή και η ουσία του μέτρου τώρα, σήμερα, στην ελλάδα. και εξηγούμαι: αυτοί που θα παντρευτούν θα κάνουν ανοιχτό ή κλειστό γάμο; θα κάνουν κοινή φορολογική δήλωση με το έτερον ήμισυ; αν πεθάνει θα τρέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες για επίδομα χηρείας; στην ιδιωτική εταιρεία που δουλεύουν θα κοινοποιήσουν την οικογενειακή τους κατάσταση; για να μη μιλήσω για δημόσιες υπηρεσίες ή άτομα του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως πχ. οι δάσκαλοι
οι νόμοι έρχονται με την σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας όλων, γκέι και στρέιτ, με ενυπόγραφες και αυτοπρόσωπες διαμαρτυρίες, σαν φυσικό επακόλουθο και όχι με κινήσεις εσωτερικού διαμπλογκικού αυτοθαυμασμού! γαμπριλίκι γιοκ (προς το παρόν).
Δημιουργικό πνεύμα που μπορεί εύκολα να διαβρωθεί από τις σειρήνες ενός ρομαντικού έρωτα ή ενός διογκωμένου ανδρικού παντελονιού.
Eάν κολλούσαν ένσημα στην αγαμία θα είχε βγει στην σύνταξη. για επικουρικές πάρτε δεξιά νουμεράκι.
Zωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη. αυτό ως απάντηση σε όσους όψιμα υποστηρίζουν ότι το μπλόγκινγκ προορίζεται μόνο για διακίνηση απόψεων και ουχί κατάθεση προσωπικών στιγμών ή προσωπικής ζωής. και ρωτώ; είναι τα ιστολόγια βουλή των ελλήνων; ή φόρουμ στρογγυλής τραπέζης; είναι κακό κάποιος να μοιράζεται τις προσωπικές του στιγμές; και στο κάτω κάτω όποιος προσβάλλεται ή ζορίζεται από τέτοιου είδους ιστολόγια μπορεί πολύ απλά να προσπεράσει κι ας μη μας ζοχαδιάζει άλλο. αστυνόμευση και στο πληκτρολόγιο; ζαμέ!
Ηφαίστειο συναισθημάτων.
Θέλει το θάνατο της κατάθλιψης που θρέφει το άνθος των οφθαλμών του.
Ίσως έχει καλλιεργήσει την ταμπέλα του ειλικρινή αλλά στην πραγματικότητα σε αφήνει να μάθεις μόνο αυτά που θέλει.
Κάνει λάθη που πολλές φορές ο εγωισμός του δεν τον αφήνει να παραδεχτεί. αφήστε τον να κάνει λάθη.
Λόγια, λόγια, λόγια.. τον κουράζουν οι υπερβολές και δεν τον πείθουν πλέον. λόγια που τον ξεναγούν σε μονοπάτια ξεχασμένα, τα αποζητά. λέξεις που τον σκίζουν θέλει να τις ακούει. λόγια στατικά και κούφια τον απωθούν. λέξεις καταχωνιασμένες που ποτέ δεν είπε τον πνίγουν.
Μην τον λες κλασσικό μαλάκα θεσσαλονικιό! Τον αρέσει που στα λεωφορεία της θεσσαλονίκης όταν δεν ανοίγει η πίσω πόρτα μπορείς να φωνάξεις: άνοιξέ με από πίσω. τον αρέσει που οι γύροι είναι τριπλάσιοι σε μέγεθος από της αθήνας. τον αρέσει που οι άνθρωποι δεν τρέχουν σαν κυνηγημένοι, και οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, πιο ανθρώπινοι. εδώ γεννήθηκε ο φραπές σε λέει. δεν τον αρέσει που η κουλτούρα της θεσσαλονίκης είναι μόνο ο ψωμιάδης, τα μπουζούκια και ο πάοκ. δεν τον αρέσει που για οτιδήποτε στραβό γίνεται φταίει το κράτος των αθηνών ενώ έχουμε πρωθυπουργό και αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκλέγονται ντεμέκ στην σαλονίκη. δεν τον αρέσει ο άνθιμος. αυτός τώρα εκπροσωπεί την αγάπη προς τον πλησίον; αυτός είναι στυγνός εκμεταλλευτής της ανθρώπινης αφέλειας και φορτοεκφορτωτής ενοχών.
Νευριάζει που η χώρα του αποτιμά στην καλύτερη περίπτωση τα προσόντα του και την παραγωγικότητά του με 740 ευρώ βασικό μισθό πτυχιούχου, δηλαδή 370 αυτόγραφα του βας βας (τα πουλάει δύο ευρώ το ένα, όσοι είστε πιστοί οπαδοί σπεύσατε)
Ξεφτιλίζεται αβέρτα χωρίς να φοβάται να τσαλακωθεί και να επιδείξει τις αδυναμίες του, ειδικά σε άτομα που αξίζουν. θέλει δύναμη για να ξεφτιλίζεσαι υπευθύνως και ανυπερθέτως.
Ονειρεύεται με τα μάτια κλειστά. μετά αλλάζει πλευρό..τα όνειρα τα βλέπει μόνο στον ύπνο του και τον εξαπατούν. του αρέσει όμως να τον απατούν με αυτό τον τρόπο.
Παραμύθι είναι να πιστεύεις ότι αυτό που συμβαίνει στους άλλους δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί σε σένα. δεν πιστεύει στα παραμύθια.
Ρέζους Α θετικό. δίνει το αίμα του σε όσους ανήκουν στις ομάδες Α και ΑΒ. τον παίρνει από όσους ανήκουν στην Α και την Ο.
Στιγμές λίγες η ευτυχία του. πίσω από τις πράξεις του βρίσκεται συχνά αυτή η έντονη παρόρμηση για την ευτυχία. αλλά αυτή δεν έρχεται τόσο εύκολα γιατί δεν υπάρχει σε συνταγή και εμφανίζεται για λίγο όταν δεν παλεύει για αυτήν.
Τσίπρας. εκτός του ότι είναι καλό γκομενάκι για τα πολιτικά δεδομένα, είναι νέος, άφθαρτος, με όρεξη και καθόλου δήθεν. μπορεί να είναι άπειρος, αλλά τους είδαμε και τους έμπειρους. ας τον αφήσουν να προσπαθήσει κι ας κάνει και λάθη. αν διατηρήσει το λόου προφάιλ και δεν καβαληθεί και αυτός και το κόμμα του από την αλαζονεία των ανεβασμένων ποσοστών μάλλον θα τους εμπιστευτεί.
Ύψωμα 27. σχεδόν στο μισό του (;) τσιγάρο.
Φιλία. ποιος είναι σίγουρος για το ποιος είναι φίλος του ή εχθρός; κανείς. όλοι παραπονιούνται ότι τους πλήγωσαν οι φίλοι. ας κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους. αυτός και έχει πληγώσει φίλους, και έχει πληγωθεί και έχει μετανιώσει για πράξεις ή παραλήψεις του. δεν ήταν τόσο καλός φίλος γιατί δεν άφηνε τους άλλους να τον πλησιάσουν. έχτιζε τείχη και ζούσε απομονωμένος στο κάστρο του.
Χύνω, άρα υπάρχω. σε αυτό συμπυκνώνεται από ότι φαίνεται η φιλοσοφία της πλειοψηφίας. και αυτό τον λυπεί.
Ψάχνει μια αγκαλιά, ένα φιλί, μία σκέψη και τίποτε άλλο για αρχή. ψάχνει το χέρι το οποίο θα σφίξει δυνατά πάνω στην καρδιά του.
Ωραίος τύπος είναι! και γαμώ τα παιδιά!

Την άλλη εβδομάδα το αγαπημένο είδωλο, ο x-oyranoy …

26 comments:

  1. πρώτος!!! yeah!!!!!

    τέλειος ο καλεσμένος. μπράβο, ωραία ιδέα! ωραίο κείμενο. λολ

    ReplyDelete
  2. καλησπέρα (ή λέμε καλημέρα τέτοια ώρα?) και στους δυό σας.
    Πρέπει να πω πως τον καλεσμένο τον εγκρίνω τρελά!
    Για άλλη μια φορά βαθειά εξομολογητικός.
    Ενδιαφέρουσα προσωπικότητα με παιδικές ευαισθησίες.

    καλό ΠΚΣ σε όλους!!

    ReplyDelete
  3. Ευρηματικότατο κείμενο ως προς το στήσιμο. Το τρίτο πρόσωπο, όμως, δεν κατάλαβα πού έχει θέση. Αποστασιοποίηση? Κλεφτή ματιά?

    Πολύ αληθινό. Εύγε! Αλλη μια ευχάριστη έκπληξη tovene. Μπορεί να είσαι λίγο καιρό στα εδώ πράγματα, αλλά μας έχεις κερδίσει όλους. Και δεν είναι τυχαία κάποια πράγματα

    Καλημέρες
    και καλο ΠΣΚ :-D

    ReplyDelete
  4. ..σούπερ ιδέα.. ένα κείμενο με ευρυματικότητα,και ενδιαφέρον που σε κρατάει ΕΚΕΙ από το
    Α ως το Ω.......

    καλημέραααα...!

    ReplyDelete
  5. Ωραίος!!! Και πολύ έξυπνη η ιδέα με την ΑΒ... Φιλιά...

    ReplyDelete
  6. Μένω στο Η, στο Ι, στο Ψ...

    ReplyDelete
  7. @tovene
    You're getting more interesting by the minute ;-)

    ReplyDelete
  8. για την αρχή. για την πορεία. για την προσπάθεια. για το αποτέλεσμα. σε όλα Ω

    ReplyDelete
  9. Τovene you arsehole...γιατι δεν το εκανες με το αγγλικο αλφαβητο να γραφεις και αλλα???εεεε???

    *Κοιτα κει που συμφωνω σε 23 απο τα 24...*

    ReplyDelete
  10. Σκετος χειμαρος
    Πραγματικα πολυ ωραιο κειμενο, οχι ιστορια, ξεφυγες απο το θεμα της στηλης αλλα εισαι συγχωρεμενος για πολλα...

    ReplyDelete
  11. Και γαμώ τα παιδιά indeed!

    ReplyDelete
  12. πολύ ωραίο κείμενο, έξυπνη ιδέα.
    εξομολογητικός, αλλά μόνο σε όσα θέλει, όπως και ο ίδιος λέει στο "Ι".
    Βέβαια θα μου επιτρέψετε (τόσο εσύ pavlo, όσο και ο καλεσμένος σου) να πω ότι δεν είναι μόνο αυτά τα 24 σημεία ο tovene592.
    Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ πιο περίπλοκος, και φυλάει μεγάλο κομμάτι του εαυτού του για να δώσει εκεί που αυτός θα επιλέξει...
    Καλησπέρα.

    ReplyDelete
  13. ξέχασα...
    πολύ ωραίο το νέο template.

    ReplyDelete
  14. Ωραίο αφιέρωμα! Άκουσα ήταν λίγο ντίρλα, τι τον πότισες;; Ωραίο αφιέρωμα πραγματικά!

    Παύλο, πολύ καλή δουλειά!
    tovene592, φιλιά!

    ReplyDelete
  15. πολύ ωραία ψυχο-αλβφαβητική ερμηνεία, ιδιαίτερη μνεία για τις παραδοχές και εξομολογήσεις πολύ εσωτερικών συναισθημάτων

    ReplyDelete
  16. provato το γιέεεε συνοδεύεται και από κατέβασμα της γροθιάς αλά λαζόπουλος! thanx!

    phoinix είμαι ο άτιμος παιδί από τα λίγα! ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! καλό κ (πλέον)

    mad, το τρίτο πρόσωπο δεν σημαίνει κάτι! έτσι είπα να κάνω το εφέ μου!

    ζαχαρούλα χαίρομαι που σε κράτησε σε ενδιαφέρον!

    fevis, ευχαριστώ και σε σένα για τα καλά σου λόγια! φιλιά!

    principito καλά κάνεις σε (ξανά)λέω!

    blue piccadilly, my phone number is even more interesting! lol

    b|a|s|n\i/a, έδωσα άλλη διάσταση στο τελευταίο γράμμα δηλαδή! πολλά ωμέγα και σένα φίλε!

    bear θα μπορούσα να γράψω και στο ιταλικό αλφάβητο που έχει 21! είμαι σίγουρος ότι διαφώνεις στο γάμα (το γράμμα)

    x-oyranoyλίνι συγχώρεσέ με!

    revqueer εσύ είσαι ο καπουτζίδης εδώ μέσα, είπαμε!

    jimmy λίγα λέω, πολλά καταλαβαίνεις.

    ηφαιστίωνα, μόνος μου ποτίστηκα! δεν φταίει σε τίποτα ο παύλος!

    blueprints παραδέχομαι για να έχωμεν!

    ReplyDelete
  17. Απ'ολα τα γράμματα, επίτρεψέ μου να ξεχωρίσω το Ψ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά με συγκίνησε ιδιαίτερα. Και ευτυχώς που δεν το έκανες σε άλλο αλφάβητο.

    ReplyDelete
  18. Ωραία η ιδέα και το κείμενο και ο καλεσμένος και ο οικοδεσπότης..
    Κάλυψε πολλά πολλά θέματα.
    Καλό Σ/Κ.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Πολύ ωραίος ο Θεσσαλονικιός!

    Στο αλφαβητάρι δεν υπάρχει ούτε ένας αδύναμος κρίκος, ούτε ένα φθαρμένο γράμμα. Πολύ έξυπνη ιδέα, συγχαρητήρια tovene πρέπει να είσαι πράγματι "γαμώ τα παιδιά"!

    Α, ρε Παύλο, οι ιδέες σου!
    Αυτές οι Παρασκευές είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη.

    ΥΓ. Με έστειλες με το τραγούδι...

    ReplyDelete
  21. Πολύ έξυπνο στήσιμο! είμαι σίγουρος ότι δεν ολοκληρώνεσαι με την ΑΒ. φιλιά και έρχομαι στην πόλη σου, 592

    Παύλο μια χαρά βαίνει το εγχείρημα! ;)

    ReplyDelete
  22. Πολύ καλό το κείμενο.. Pavlos δεν έχω λόγια.. Tovene χαίρομαι για τις αποκαλύψεις σου.. σκίζεις.

    ReplyDelete
  23. turigr να είσαι καλά. χαίρομαι που σε συγκίνησε αυτό το γράμμα.

    gatti ευτυχώς δηλαδή! δεν είμαι ο αδύναμος κρίκος σε κανένα γράμμα! σε ευχαριστώ και σένα για τα καλά σου λόγια!

    equil ναι δεν ολοκληρώνομαι σε αυτά τα 24 γράμματα. έχω άλλα 568! (592-24)

    aviator thank you λέμε!

    ReplyDelete
  24. Respect για το κείμενο...
    We love tovene...

    bloody kisses

    ReplyDelete
  25. and we love toymaker despite the blood! φιλιά

    φιλιά και σε σένα παύλο κι ευχαριστώ για την φιλοξενία. σε αυτό το ποστ με τον αριθμό 24, έπρεπε η υπέρβαση του 25 σχολίου να είμαι εγώ!

    ReplyDelete
  26. παθαίνω πλάκακ με βλαχοπούλου και παραφωνο ηλιοπουλο!!!

    υγ κλείσαμε λοιπόν από μακεδονία
    υγ ματς μουτσ

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?