19.1.08

ΕΡΩΤΑΣ

Επέστρεψα!
Και επέστρεψα για τα καλά. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στο χωριό, βλέποντας την οικογένεια αλλά και φίλους, με πολύ ξενύχτι, πιοτί και φαγητό επέστρεψα στο κλεινόν άστυ.
Όχι δεν θα σας πω για άλλη μια φορά τι έφαγα. Βλέπετε με διαβάζουν και έγκυες γυναίκες και δεν κάνει.

Με γεμάτες μπαταρίες και την βαλίτσα της ζωής έτοιμη για νέες περιπέτειες. Την Δευτέρα τελειώνει και με υπογραφές η διαμάχη με τα πρώην αφεντικά. Τα λάθη πληρώνονται και η αχαριστία τιμωρείται. Άλλωστε εγώ πάντα πληρώνω, και κάποιες φορές πολύ ακριβά, τα λάθη μου. Και εδώ λεπτομέρειες δεν θα σας πω. Ίσως κάποια άλλη φορά στο μέλλον.
(Θυμάσαι αλήθεια που τραβήξαμε αυτή την φωτογραφία;)

Τέλος στην απραξία. Καιρός να πάμε για άλλα. Προς το παρόν ακούω και μαζεύω προτάσεις. Θα δω πια είναι η πιο συμφέρουσα και αυτή θα πράξω.

Αν και νομίζω ότι την βρήκα. Κριτήριο αυτή την φορά δεν είναι το κέρδος. Αν έρθει καλοδεχούμενο. Κριτήριο είναι η χαρά. Θα κάνω κάτι που επιτέλους με γεμίζει, κάτι που είχα από μικρός στο μυαλό μου, αλλά τώρα έφτασε ο χρόνος να το πραγματοποιήσω. Είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλά. Προς το παρόν δεν το ανακοινώνω γιατί είμαι και ψιλοπροληπτικός και φοβάμαι το κακό το μάτι. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι είμαι ερωτευμένος με την ιδέα.

Τον καιρό που έλειπα, διάβασα αρκετά. Και διάβασα βιβλία που είχα ξαναδιαβάσει. Τα ξανάπιασα στα χέρια μου, σαν να ήταν η πρώτη φορά. Με άλλες εμπειρίες και με άλλο μάτι. Και ήταν σαν να τα διάβαζα για πρώτη φορά. Φαντάζομαι ότι όλοι ξέρετε την αδυναμία που έχω στον Κώστα Ταχτσή. Ίσως φταίει που είχα την τιμή να τον γνωρίσω και από κοντά. Αλλά και αυτό θα σας το πω κάποια άλλη στιγμή. Είχα βλέπετε την χαρά από μικρός να γνωρίσω κάποιους πολύ σημαντικούς Έλληνες, που με σημάδεψαν στην μετέπειτα ζωή μου.
Ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του «Η γιαγιά μου η Αθήνα και άλλα κείμενα»
Μια φορά, αργά την νύχτα, συνάντησα ένα νέο. Ήταν όμορφος, έξυπνος και πράος. Έλληνας, και το κορμί του ένα σωστό ηλεκτροφόρο καλώδιο. Αφήσαμε τον φίλο του να περιμένει στη γωνία ενός δρόμου, και πήγαμε με τ’ αυτοκίνητό του σε μια σκοτεινή αλάνα.
Δεν ξέρω πόση ώρα ή πόσες ώρες μείναμε εκεί, κι αν τον ρωτούσανε δεν θα ΄ξερε ουτ’ εκείνος. Όταν επιτέλους ανάψαμε τσιγάρο, με ρώτησε πως με λένε. Του είπα ένα όνομα που ήταν, και το ΄ξερε κι εκείνος ότι ήταν, ψεύτικο.
- Και σένα;

- Εγώ έχω ένα πολύ περίεργο όνομα.

- Δηλαδή πως σε λένε - Νεκτάριο;

Γέλασε.

- Δεν θα το βρεις. Να σε βοηθήσω. Έχει σχέση μ’ αυτό που κάναμε πριν λίγο.

- Π - ποιο απ’ όλα;

- Όλα.

- Τι κάναμε - έρωτα κάναμε.

- Ε, Έρωτα με λένε.

- Με δουλεύεις.

- Γιατί να σε δουλέψω. Μ’ έχουν βαφτίσει Ερωτόκριτο, αλλ’ όλοι με φωνάζουν Έρωτα.
Όταν γυρίσαμε στο σημείο που είχαμε αφήσει το φίλο του, βέβαιοι σχεδόν πως θα είχε βαρεθεί και θα είχε φύγει, τον βρήκαμε γερμένο στο σκαλοπάτι κάποιας πόρτας. Μας υποδέχτηκε κατσούφικα και νυσταγμένα, μα χωρίς θυμό.
- Άντε ρε Έρωτα! Τι διάολο κάνατε τόσες ώρες και μ’ έχεις εδωνάς να περιμένω;


Όταν το γράψιμο ενός μυθιστορήματος είναι τώρα σ’ ολόκληρο τον κόσμο μια τόση δύσκολη υπόθεση, όταν η κοινωνία σου, αντί να σε βοηθάει, ανακόπτει με μύριους τρόπους την ορμή σου, όταν έχεις ένα σωρό προσωπικά προβλήματα, κι υπάρχει πάντα κάποιος που τυχαίνει πότε - πότε να τον λένε Έρωτα, πρόθυμος να σε παρηγορήσει ε, τότε, - πώς να στρωθείς να γράψεις;


Υ.Γ. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους όσους σταθήκατε δίπλα μου όλον αυτό τον καιρό και κυρίως σε Σένα που τα τελευταία χρόνια είσαι το στήριγμά μου σε όλες τις δυσκολίες, τις αναποδιές αλλά και μεγάλος χορηγός στα όνειρά μου. Ευχαριστώ.
KAPOY THA BRETHOYME
KAPOY THA BRETHOYM...
Hosted by eSnips

24 comments:

  1. Τι αισιόδοξο ποστ ήταν αυτό!!! Μπράβο, είμαι περήφανη για σένα.. Και είμαι σίγουρη πως με τόσον ενθουσιασμό αλλά και τόση αποφασιτικότητα, ότι και να έχεις αποφασίσει να κάνεις θα σου πάει σούπερ....Περιμένωουμε νέα λοιπόν και μέχρι τότε, όλα να πάνε όπως τα ονειρεύεσαι....Φιλάκια..

    ReplyDelete
  2. Aν είναι αλήθεια πως από το γραπτό κάποιου μπορείς να καταλάβεις τη διάθεσή του, τότε αισθάνομαι ότι είσαι ανεβασμένος Παύλο μου και χαίρομαι πολύ γι΄ αυτό.
    Ετσι σε θέλω! Με αισιόδοξα ποστ, τρυφερά όπως μόνο εσύ ξέρεις και με πολλά πολλά χαμόγελα για αυτά που θα έρθουν. Και θα έρθουν όμορφα πράγματα, θα δεις!

    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Καλή επιτυχία στη καινούρια σου αρχή Παύλο!

    ReplyDelete
  4. Apo ta kalytera post sou agori mou!! Kalws mas irthes kai pali! We missed u!

    ReplyDelete
  5. Κούκλε ας είναι... Δεν πειράζει που έλειπες και δεν μπόρεσ να σε ξαναδώ. Με αποζημιώνεις με αυτά τα χαρούμενα που ακούω. Ελπίζω κι εγώ να είμαι μόνιμα κοντά σας με τον νέο μήνα. Πολύ χαίρομαι με την χαρά σου. Υγεία μόνον από εδώ και πέρα για να χαρείτε τις κατακτήσεις σας. Φιλάκια

    ΥΓ. και μη με ξαναφήσεις μόνο μου, εντάτσει?...

    ReplyDelete
  6. Τέτοια να διαβάζουμε για να ανεβαίνουμε και εμείς. Ξέρω εκ πείρας ότι όσο πιο πολύ θέλεις κάτι, τόσο πιο χαρούμενος νιώθεις όσο το κυνηγάς.
    Εύχομαι να πάνε όλα όπως τα θέλεις.

    ReplyDelete
  7. Αααα κι αυτή τη φορά δεν θα αρνηθείς την πρόσκληση μου, να μην την πασάρω πάλι στο έτρον ήμισυ, γκεγκε?...

    :)

    ReplyDelete
  8. Καλη τύχη στη χαρά που αναζητάς Παυλο μου. Μην κοιτάς ποτέ πίσω. Ολο σαβούρα ειναι. Να θυμασαι τον Αγγελο του Κλεε και θα δεις ότι πίσω υπαρχουν απλώς συντρίμμια και λησμονημένες αγάπες.
    σε φιλω
    ριτς

    ReplyDelete
  9. Πολύ ωραία όλα να σαι καλά! Στη φωτογραφία εσύ είσαι? :)

    ReplyDelete
  10. να πανε ολα καλα!!! και μην ξαναλειψεις πολυ καιρο!

    υ.γ. 4 κιλα πηρα και κατευθειαν να πεις οτι σε διαβαζουν εγκυες γυναικες. :P

    ReplyDelete
  11. Πες μου οτι αποφασισες να κανεις λεσχη gay μπιριμπας στο γκαζι ...
    Πωπωπω το κερδος ειναι σιγουρο.

    ReplyDelete
  12. ε καλά, όχι και μεγάλος χορηγός... υπερβάλετε (και με κάνετε να κοκινίζω)

    ReplyDelete
  13. Ήρθα ως επισκέπτης από το άλλο σπιτάκι σου και έμεινα.

    Πέρασα πολύ όμορφα διαβάζοντας για τα μυστήρια της ζωής σου [δεν κάνω και τίποτα άλλο το τελευταίο διάστημα ;)].
    Αφιέρωσα πολύ χρόνο, ιδιαίτερα στις συνταγές, που σίγουρα θα τις κάνω στο μέλλον. Νομίζω είναι χαρακτηριστικό στα λιονταράκια: μας αρέσει το καλό φαγητό! :)

    Επίσης εξαιρετικές μουσικές επιλογές.

    Σού εύχομαι να γίνουν όλα όπως τα επιθυμείς. Καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  14. εγώ ήξερα ότι η ALPHA BANK, o OTE, άντε και η ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα ήταν οι μεγάλοι χορηγοί. Τώρα και φυσικά πρόσωπα!!! Μπράβο. Η κα Αγγελοπούλου είναι?

    ReplyDelete
  15. Ελπίζω να μπορέσω να συνεισφέρω στα επαγγελματικά σου σχέδια. Έχω πολλά ταλέντα και δε ζητώ μισθό, δουλεύω για το όραμα και την ελπίδα να με συγχωρέσεις....

    ReplyDelete
  16. το post σου μαζί με την υπέροχη, γαλήνια φωτογραφία, σκόρπισαν αέρα θαλασσινό απο πρώιμη άνοιξη στην οθόνη του υπολογιστή μου...

    νασαι καλά, σ'ευχαριστώ γιαυτό!
    -και που με σκέφτηκες! ;)

    καλή αρχή στο νέο σου ξεκίνημα!

    ReplyDelete
  17. Να σαι πάντα καλά και πάντα επιτυχίες.
    Οι φωτογραφίες εξαιρετικές...
    (ειδικά η δεύτερη...χεχε)
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Φιλιάαααααααααααα

    ReplyDelete
  18. Καλή τύχη φίλε στη νέα αρχή! Αν και αν γουστάρεις αυτό που κάνεις δεν χρειάζεσαι τύχη!
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  19. εύχομαι τα καλύτερα!!! επίσης εύχομαι να έχεις πάντα ανθρώπους γύρω σου που να σε στηρίζουν! μάκια πολλά πολλά!!!

    ReplyDelete
  20. Νομίζω πως όλοι μας πληρώνουμε τα λάθη μας με τον ένα η τον άλλο τρόπο.. Καλή αρχή Παύλο.. :)

    ReplyDelete
  21. Νατος..
    ηρθε ανανεωμενος και με αλλο αερα!Φαινεται παιδακι μου..κανει μπαμ απο χιλιομετρα!!!!
    επισης το κειμενο....μου αρεσε.Μην με ρωτησεις γιατι..αλλα μου αρεσε.

    ReplyDelete
  22. Μεγειές μεγειές και καληνύχτες γλυκιές! :)

    ReplyDelete
  23. Σου εύχομαι καλή αρχή ...όλα να έρθουν όπως τα έχεις ονειρευτεί ...και θα περιμένουμε να μας πεις αργότερα τις λεπτομέρειες.

    ReplyDelete
  24. Ελπίζω να πήγαν καλά με εκείνο το θεματάκι που είχες. Κοίτα όμως να δεις timing... κι εγώ μόλις πριν 3 μέρες ξέφυγα από τη μεγάλη λούμπα που είχα πέσει. Τέτοια να βλέπω Παύλε μου. Τσαμπουκά θέλει η ζωή κι εσύ την έχεις πιάσει κότσο. Δως της να καταλάβει

    PS: Tυχεροί εκείνοι που σε έχουν δίπλα τους. Καλή αρχή τρελέ μου ;-)

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?