24.4.13

Μια Παράσταση Για Την Χαρά!


Ο Γιώργος Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του, 
σας προσκαλούν 
στην τελευταία παράσταση της σεζόν για την παράσταση 
«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» 
που μέρος των εσόδων της θα διατεθούν στο Κ.Ε.Α Χαρά 

 Η Ρίτα του θεατρικού έργου είναι ένα καθημερινό κορίτσι με πολλές ευαισθησίες που πιστεύει ότι αποκτώντας γνώση θα αλλάξει την ζωή της. Όσο περισσότερο μελετάει, ανακαλύπτει πως στις μικρές στιγμές και στους ανθρώπους γύρω της βρίσκεται το πραγματικό νόημα της ζωής. Στο τέλος κάθε παράστασης απλώνει το χέρι στον άνθρωπο που βρισκόταν κάθε μέρα εκεί αλλά άργησε να τον δει.

Την Κυριακή 28 Απριλίου η Ρίτα απλώνει το χέρι στο Κ.Ε.Α Χαρά.

Ο Γιώργος Χριστοδούλου κι οι συνεργάτες του προσφέρουν μέρος των εσόδων της τελευταίας παράστασης της σεζόν ως ενίσχυση για το έργο που προσφέρει.

Δυο λόγια για το Κ.Ε.Α Χαρά 

Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» ιδρύθηκε το 1983 από γονείς και το 1986 απέκτησε ιδιόκτητη στέγη στην Παλλήνη. Το 2005 εγκαινιάστηκε. 

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο έχουν πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, γεγονός το οποίο δημιουργεί την ανάγκη για ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης. Σε απάντηση στις προκλήσεις που θα αντιμετώπιζε κάθε οικογένεια ξεχωριστά, εφόσον τις πιο πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε η κατάρτιση αλλά ούτε και τα απαιτούμενα εφόδια μέσα στις οικογένειες, «Η Χαρά» προσφέρει στέγη και εξειδικευμένη φροντίδα στους οικότροφους αυτούς εφ’ όρου ζωής, ενώ οι γονείς υποστηριζόμενοι μπορούν να προσφέρουν πιο άνετα τη φροντίδα τους, ανακουφισμένοι πια από τις τεράστιες δυσκολίες που θα προέκυπταν μέσα από την καθημερινότητα. 

Κάθε άτομο -είτε με ειδικές ανάγκες είτε όχι- έχει δικές του ανάγκες και άρα αποτελεί μοναδική περίπτωση. Μέσα στο «Χαρά» το κάθε παιδί αξιολογείται ως άτομο με ξεχωριστό χαρακτήρα, ιδιαίτερες ανάγκες και ειδικές δεξιότητες. Για τον κάθε ένα υπάρχει ένα σχέδιο δράσης. Όσοι είμαστε υπεύθυνοι για το άτομο συνεργαζόμαστε με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες του και ακολουθούμε κοινή πορεία. Οι γονείς, οι εκπαιδευτές και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καθημερινή φροντίδα των παιδιών βρίσκονται σε στενή συνεργασία και ανανεώνουν τους στόχους αξιολογώντας κάθε φορά την πορεία του ατομικού σχεδίου δράσης. Ο κάθε ένοικος έχει μια απεριόριστη δυνατότητα να γίνει όχι αυτό που θέλουμε εμείς αλλά αυτό που υπάρχει μέσα του με το δικό του τρόπο και το δικό του ρυθμό. 

Χορηγός επικοινωνίας: Sin Radio

Κυριακή 28η Απριλίου 2013, στις 19:00 Τελευταία παράσταση της σεζόν 
για την παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» 

που μέρος των εσόδων της θα διατεθούν στο Κ.Ε.Α Χαρά 

Θέατρο Άλμα Ακομινάτου 15 - 17 , Αθήνα 
Tιμή εισιτηρίου 15€ 
Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 - 52 20 100

Σας θέλουμε όλους εκεί ... μαζί μας ...

6 comments:

  1. κανεις δεν μπορεί να φανταστεί τη δύναμη που χρειάζονται αυτοί οι γονείς για να τα βγάλουν πέρα...αντοχές όχι αστεία! Ο κάθε ένας από εμάς μπορούσε/μπορεί να βρισκόταν στη θέση τους...αν δεν είμαστε είναι ευλογια αλλα το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε διπλα τους όσο γίνετε!
    Καλή επιτυχία εύχομαι...

    Παράγωγε μου καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  2. Προσκυνώ!!!
    φιλιά Παύλο μου

    ReplyDelete
  3. πολύ ωραία πρωτοβουλία.....ναστε καλά....

    ReplyDelete
  4. Xριστος Ανέστη.. και χρονια πολλα ... Παυλο να είσαι παντα καλά.. πολύ ωραια κινηση να προσφερεις για τα παιδια .. που χρειαζονται την αγαπη και την φροντιδα...

    ReplyDelete
  5. Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα .Ειχα καιρο να περασω γιατι παρουσιαστηκα στον στρατο.Οταν θα μπορω θα ερχομαι απο εδω Δεν ξεχνω τους φιλους.Να εισαι παντα καλά και να βρισκω ανοιχτο το σπιτικο σου!!!Πολυ ομορφη αυτη η πρωτοβουλια σου!!!

    ReplyDelete
  6. pff ithela poli na ti do auti ti parastasi! kai poli orea protovoulia!

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?