16.8.12

Τεσσαράκοντα Εννέα Συναπτά Έτη ...

Επτά επί Επτά...
Πενήντα μείον Ένα...
Όπως και να το κάνεις το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Τεσσαράκοντα Εννέα, συναπτά έτη συμπληρώνονται σήμερα. Πατημένα, κλεισμένα, πες το όπως θέλεις.

Τεσσαράκοντα Εννέα, χρόνια ζωής. Μια ζωή έντονη, με τα πάνω της και τα κάτω της, με τα καλά της και τα στραβά της. Μια ζωή που είχε όλα τα στοιχεία να γίνει σενάριο. Μαγική για πολλούς, απλή και συμπαθητική για μένα. Μια ζωή που όσο πίσω κι αν γυρνάω, όσο μου επιτρέπει αυτή η λατρεμένη επιλεκτική μνήμη που έχω, δεν θα της άλλαζα ούτε ένα κόμμα, ούτε μία απόστροφο.

Άνθρωποι μπήκαν, βγήκαν, χάθηκαν. Μια πόρτα ανοιχτή όλη μου η ζωή, να δέχομαι κόσμο. Σαν σαλόνι ακριβού ξενοδοχείου. Πέρασαν, έφυγαν, μείνανε. Ανάλογα με τον ρόλο που επέλεξα να δώσω στον καθένα. Ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής.

Ακριβές γνωριμίες, παρακαταθήκη για μια ζωή ολάκερη. Ακριβές απώλειες, που ακόμα πονάει η θύμησή τους, που μου δείχνει για μια ακόμα φορά πόσο γρήγορα εξελίσσονται όλα. Εξελίσσονται ή ελίσσονται σε έναν  στροβιλισμό, σε έναν κύκλο, που απλά κάποιες φορές ο ένας κύκλος συναντά και εφάπτεται για λίγο με έναν άλλον.

Ακούω το soundtrack της ζωής μου, γελάω, βουρκώνω, πέφτω, σηκώνομαι και πάλι από την αρχή. Τραγούδια θλιμμένα, παραπονιάρικα. Τραγούδια, κεφάλαια ζωής, μικρές ιστορίες καθημερινές, άλλα με happy end και άλλα όχι με τόσο. Τεσσαράκοντα Εννέα χρόνια μουσικής. Τεσσαράκοντα εννέα τραγούδια.


Την ώρα που γεννιόμουνα, κάπου ένα πικ απ έπαιζε το Flamenco Fantasy, κι εγώ στα πατουσάκια μου τα μικρά προσπάθησα να σταθώ, να στροβιλιστώ, να ορθοποδήσω. Πολλές φορές έπεσα, ακόμα πέφτω και πάντα θα πέφτω. Μα δεν υπήρξε ούτε μία φορά που δεν σηκώθηκα. Που όσο κι αν πόναγα εγώ γέλαγα, ξόρκιζα το κακό με το γέλιο.

Με ρωτάνε τι με έχει σημαδέψει, κάνε τον απολογισμό σου, ερώτηση θέμα που τέθηκε στο γραφείο. Πως αισθάνεσαι που κλείνεις τα Τεσσαράκοντα Εννέα σου χρόνια. Τι σε έχει σημαδέψει στην μέχρι τώρα σου πορεία; Πες μας δυο φράσεις κλειδιά. Χαμογέλασα, ας με διάβαζαν, θα ήξεραν......Μωρελ' μ', Αυτό το τεκνό εγώ θα το πάρω. Έστω ας διάβαζαν αυτό που έχει γραφτεί για μένα Είναι Πολύ Δύσκολο Ν' Αγαπάς....

Δυό μεγάλα κεφάλαια, τα μεγαλύτερα, τα καλύτερα, ακόμα τα ζω, ακόμα γράφω την ιστορία τους, εύχομαι μέρα που είναι σήμερα, αν οι ουρανοί είναι ανοιχτοί, τα κεφάλαια αυτά να μείνουν χωρίς επίλογο.

Περνάνε τα χρόνια, βλέπω τα παιδιά στον δρόμο και σκέφτομαι τι όνειρα κάνουν. Κάνουν όνειρα; Κάποτε ήμουνα παιδί, έκανα όνειρα, γελούσα. Κύριος ετών Τεσσαράκοντα Εννέα, που ακόμα επιμένει να κάνει όνειρα, που ακόμα γελάει, που ακόμα είναι παιδί, κι ας βλέπει την αλήθεια στον καθρέφτη.

Σήμερα δεν θα γιορτάσω όπως τις άλλες χρονιές. Σήμερα έχω ανάγκη να ακούσω ξανά και να μοιραστώ μαζί σας το soundtrack της ζωής μου. Τεσσαράκοντα Εννέα έτη, Τεσσαράκοντα Εννέα τραγούδια. Μαζί με τους παλιούς και τους νέους μου φίλους. Μαζί με τις σταθερές της ζωής μου.

υγ Ελάτε δίπλα στο σπιτικό του Λουστράκου, να σας τρατάρω τις μουσικές μου στις Εννέα το βράδυ.

30 comments:

  1. χρόνια πολλά!!!! εύχομαι τα κεφάλαια της ζωής σου να συνεχιστούν ακόμη και οι σελίδες τους να είναι γεμάτες αγάπη, αγάπη και αγάπη!!!!

    ReplyDelete
  2. παναγιωτης .....γράφει τωρα

    χίλια γαϊδούρια και άλογα θα στείλω στην αυλή σου.....
    για να γκαρίζουν σήμερα πουναι η γιορτή σου....
    πολύχρονος μικρέ...ενας χρόνος ακόμη πριν την αιωνιότητα....χαχααα..να σαι καλά..σε αγαπάμε

    ReplyDelete
  3. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να έρθω σε αυτά τα γενέθλια με διάθεση πειραχτηριού, όπως πάντα, αλλά διαβάζοντας το κείμενό σου συγκινήθηκα, πράγμα που δεν το συνηθίζω...
    Κι έτσι από όλα όσα ήθελα να σου πω για να γελάσουμε, το μόνο που θα πω είναι μια ευχή.
    Χρόνια σου πολλά Παύλο!

    ReplyDelete
  4. Χρόνια Πολλά, Χρόνια καλά, Χρόνια τυχερά, Χρόνια με ωραίες αναμνήσεις, Χρόνια με εξαιρετικούς αγαπημένους φίλους και αγαπημένους συγγενείς κι όσους κι όσα ιδιαίτερα αγαπάς, αυτά σου ευχομαι με όλη μου την καρδιά.

    Γεννήθηκες έναν μήνα και κάτι πριν φύγω για εδώ, είσαι νέος ακόμα.:))

    ReplyDelete
  5. θέλω να σου ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,να μας χαμογελάς!!!!

    ReplyDelete
  6. Διάβασα όλα τα κείμενα και έχω τόσο συγκινηθεί που δεν μπορώ να γράψω άλλο παρά μόνο, ότι αρνέλι'μ σ' αγαπώ. Αν σ' αγαπά ο .... ήρωας (έλα μη θυμώνεις, να χαίρεσαι!!) δεν είναι δύσκολο ν' αγαπάς και σύ. Γι' αυτό σου εύχομαι Χρόνια Πολλά να ζήσεις ευτυχισμένος και χαρούμενος.
    Τώρα δεν μένει παρά να ακούσουμε και το soundtrack της ζωής σου. Πού ξέρεις, μπορεί κάπου να τέμνεται σαν κύκλος ζωής με τα δικά μας (των φίλων σου) τα soundtracks.
    Μωρέλι'μ χαμογέλα.....

    ReplyDelete
  7. να τα χιλιάσεις!
    να χαίρεσαι ότι αγαπας και να είσαι κάθε μέρα πιο ευτυχισμένος από την προηγούμενη!

    αυτή η ανάρτηση ήταν και η πιο όμορφή σου!
    ΤΈΛΕΙΑ!!!

    ReplyDelete
  8. Οπως αναφέρει και η Αθηνά, η διάθεση ήταν πειραχτηριού...
    Μεταλλάχτηκε στη συνέχεια.. σε συγκίνηση.
    Αγαπάς, θαυμάζεις.. όλους τους κύκλους.. μόνο ένας ΑΠΟΛΥΤΑ ισορροπημένος άνθρωπος μπορεί να το πετύχει.

    Χρόνια σου πολλά!
    Να χαίρεσαι, όσα ακόμα σου δώσει η ζωή.. που εύχομαι να είναι σαν τα πρώτα τραγούδια στα πατουσάκια ενός μωρού που μεγαλώνει..

    ReplyDelete
  9. x.r.o.n.i.a. .p.o.l.l.a. .p.a.v.l.o...
    ...ygeia pan ap ola...agaph exeis kai 8a exeis panta...
    syntoma filia kai agkalia apo konta...
    ...pros to paron pare ta digital :)

    ...hugZz & kisses!

    ReplyDelete
  10. χρόνια πολλά και από εδώ αγορίνα μου. Και αν είμαι σπίτι θα σου κάνω παρέα να ακούσω τις μουσικές σου. Καλή σου μέρα ;)

    ReplyDelete
  11. πάντα γιασεμιά να μυρίζει η ζωή σου...
    Παραγωγέ μου να είσαι καλά πάντα με υγεία!!!
    Φιλια πολλά...

    ReplyDelete
  12. Λατρεμένε μου Παραγωγέ σου εύχομαι ότι καλύτερο...Να τα εκατοστήσεις.......Σε αγαπώ πολύ

    ReplyDelete
  13. χρόνια πολλά, καλά και υπέροχα! :)

    ReplyDelete
  14. Παύλο μου, να σου ευχηθω και απο εδω η ζωή σου να εξακολουθήσει να είναι γεμάτη εμπειρίες και να ζήσεις πολλές ευτυχισμένες στιγμές γιατί το αξίζεις. Να ευχηθώ να πατας στέρεα στο έδαφος και με τις επιλογές σου να πετάς ψηλά! Να είσαι πάντα αισιόδοξος ο,τι και αν συμβαίνει (όχι τίποτε άλλο μετά ποιος θα ισσοροπεί και εμένα) και δυνατός. Το βασικότερο είναι να είσαι υγιής και υγιείς να είναι όλοι όσοι αγαπάς και σε αγαπάνε (εντάξει και όλοι οι άνθρωποι, θα έχω τύψεις αν δεν το πω και αυτό). Να έχεις παντα όνειρα (όπως και έχεις) και να εκπληρώνονται αργά ή γρήγορα. Μακάρι να γυρνούσε πίσω ο χρόνος και να ήσουν 30 και εγώ 15 (άντε 40 και 25 όχι παραπάνω) αλλά δε γυρνάει ο άτιμος. Σημασία όμως έχει ότι παραμένουμε αγαπημένοι και δεμένοι όπως τότε (όλοι μας) και ας μας χωρίζουν κάτι ναυτικά μίλια ή κάτι χιλιόμετρα και ειμαστε πάντα ο ένας διπλα στον άλλον και στα καλά και στα άσχημα! Άντε ας σταματήσω εδώ γιατί δεν είμαι και πολύ καλή σε αυτά.
    Θερμή παράκληση: ανέβασε το soundtrack και ας είναι και έκτακτο γιατί σε αναμμένα κάρβουνα θα είμαι όλο το βράδυ

    ReplyDelete
  15. ωωωωω, έκθεση έγραψα! Που να το είχα κιόλας....

    ReplyDelete
  16. Εγώ σήμερα θα σε πειράξω,οτι και αν έγραψες εσύ...!!!
    έχω καιρό αύριο,μεθαύριο,του χρόνου ,να συγκινηθώ...
    Δηλαδή σε 20 χρόνια από τώρα που θα μετράς 69 ( προσοχή στο νούμερο ),θα μας κατσικώσεις με κανένα 20ωρο και βάλε εκπομπή...???...και ο υπολογισμός μέτριος,με 3' το κομμάτι ε...???

    Γέλα σήμερα και πάντα μωρελ'μ που τα ματέλια'σ αραμπαδέλια σέρνε...
    Τα χρόνια είσαι ΕΣΥ,η κάθε στιγμή τους είναι η ΖΩΗ σου...
    Αλλωστε οι απολογισμοί γίνονται στο τέλος,όχι στην αρχή.!!!

    ReplyDelete
  17. Το γεγονός ότι από τον καιρό που σε πρωτάκουστα εχω χάσει μόνο 3-4 εκπομπές δεν χρειάζεται να πω το τι δηλώνει,το ότι κάθε φορά που ανεβαίνω Αθηνα θέλω να σας δω,το ότι είσαι ο πιο γλυκός ευγενικός άνθρωπος με την πιο όμορφη αισθησιακή φωνή ...
    μείνε όπως είσαι, ετσι σε γνώρισα και ετσι σε αγαπώ...
    πολυχρονος σε ευχαριστώ για όλα

    ReplyDelete
  18. μέχρι τα 130 έχεις πολλά ακόμη, και να μας ταλαιπωρείς και να σε ταλαιπωρούμε, το θέμα είναι να παραμένουν ανοιχτά τα κεφάλαια που λες και να ξανασηκώνεσαι...

    ReplyDelete
  19. χρόνια πολλά φίλτατε.. να σε χαιρόμαστε :) :)

    ReplyDelete
  20. χρονια πολλά μικρέ ηρωα,γλυκο τρελλο παιδι , να σαι υγιής και χαρούμενος

    ReplyDelete
  21. Να τα 1οοστήσεις να σε χαίρονται!
    Οπως εσύ αγαπάς και ονειρεύεσαι τη ζωή σου!
    Λιονταράκι πανέμορφο βλέπω στην φωτό φυσικό να βλέπεις με αισιοδοξία το μέλλον είναι απ'τα ζώδια που δεν τα βάζουν κάτω μια και κυβερνήτη τους έχουν τον Ηλιο!

    Τα θαλασσινά μου φιλιά αν και καθυστερημένα!

    ReplyDelete
  22. καλησπέρα!!!!
    εύχομαι όσα χρόνια θέλεις εσύ , αρκεί να περνάς καλά και να μζεύεις υλικό για τα επόμενα κεφάλαια της ζωής σου...

    να είσαι δυνατός..να είσαι χαμογελαστός.. να είσαι ευτυχισμένος.. και ότι άλλο θέλεις εσύ να είσαι , εγώ στο εύχομαι εν λευκώ...

    σε φιλώ..ζαχαρένια!!!!!!

    ReplyDelete
  23. Λένε πως στα γενέθλια πρέπει να ευχεσαι την ίδια μερα.....εξ άλλου η ζωή ειναι μια συνέχεια....και η κάθε μέρα της απο την στιγμή που γενιόμαστε...ευχές πρέπει να ειναι γεμάτη..... !!!!! εισαι απο τους τυχερούς ανθρώπους που έχεις περάσει στην ζωή σου όλα αυτά που έχεις..με τα πανω και τα κάτω.....σκέψου Λουστράκο....πως υπάρχουν και άνθρωποι που η ζωή τους ήταν μια ευθεία......δεν νομίζω πως θα το άντεχες...!!!!! λυπάμαι μονο που δεν άκουσα την εκπομπή....αν υπάρχει τρόπος στήλε μου μέηλ.....Δέξου μαζί με των φίλων τις ευχές και τις καθηστερημένες δικές μου.....να ζείς χαρούμενα την κάθε μέρα της ζωής σου μέχρι το τελευταίο της δευτερόλεπτο....να εισαι παντα καλά...

    ReplyDelete
  24. ΑΑΑΑΑ την βρήκα την εκπομπή.....και την ακούω...!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. Καλά εγώ σε ξέχασα, εκανα διακοπές. σιγά μην διαβάσω το κείμενο...σιγά μην αναλογιστώ. Σιγά μην βάλω σοβαρή στολή να ασχοληθώ... οτι έρθει κι ότι φύγει.. ξους.
    ενα ευχαριστώ εδώ αν έγραφες, για όλους στα σχόλια, θα έδειχνε και την ευγένειά σου...

    ReplyDelete
  26. Αφήνω και εγώ τις ευχές μου, χρόνια πολλά αγαπητέ :) με υγεία, αγάπη και ότι καλύτερο σου οφείλει η ζωή, να σαι καλά! :)

    ReplyDelete
  27. Ερχομαι και ξανάρχομαι σ'αυτή εδώ την ανάρτηση (όχι ότι έχεις ανεβάσει και καμμιά καινούργια (χα!) γιά να βλέπω τι γλυκό μωράκι που ήσουν. Φαντάζομαι καμάρι που σε είχε και υποθέτω ακόμα σ'εχει η μανούλα. Καλή βδομάδα γιά αύριο.

    ReplyDelete
  28. Έτη πολλά κι ευτυχισμένα,αν και λίγο καθυστερημένα. :)

    ReplyDelete
  29. Kαλησπερίζω κι ανταποδίδω τη σύναψη "φιλίας"... :)

    Χρόνια πολλά κι ευτυχισμενα να έχεις αλλα νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για απολογισμούς... εχουν ακόμη να δούνε τα ματάκια μας... περαστικούς, διαβατάρηδες, συνοδοιπόρους, άκυρους... πολλούς και διάφορους που ο καθένας έρχεται στη ζωή μας για κάποιο λόγο... για να μας δώσει ένα μάθημα...
    Εμείς εστιαζουμε στις θετικές υπάρξεις και όταν το ισοζύγιο της ζωής μας βρεθεί με πλεόνασμα καλών φίλων είμαστε κερδισμένοι σε κάθε επίπεδο της ζωής...
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  30. Πέρασα απο το λιμάνι σου ταξιδεύοντας... πολύ όμορφα είναι εδώ όμορφη ανάρτηση σε κάποια σημεία μοιάζουμε...να σαι καλά και σου εύχομαι και στα 100 ο ίδιος να μην αλαξης τίποτα .... καλή σου μέρα και να έχεις ένα ομορφο σ/κ

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?