29.5.11

ΑΠ' ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΡΙ...

Κι απ' όλα έχει το πανέρι
κι αριστερά και δεξιά
Μα σα βουτάς με λάθος χέρι
Στο πράγμα φέρνεις μπερδεψιά

Λαϊκό άσμα του 1983, στίχοι, μουσικοί, εκτέλεση Φίλιππος Νικολάου!!! Αυτό λοιπόν το τραγουδάκι μου ήρθε στο μυαλό στην σημερινή μου βόλτα σήμερα στην Πλατεία των Αγανακτισμένων.

Τι θέλει να πει ο ποιητής. Τα πάντα είδαν τα μπιρμπιλωτά μου ματάκια. Κόσμο που φώναζε "ουστ!!!" "κλέφτες" και το καλύτερο " Ψωμί, Παιδεία Ελευθερία ... η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73". Παλάμες ανοικτές προς την βουλή και παραδόξως αρκετούς ηθοποιούς. Ονόματα δεν λέμε βασικά γιατί δεν θυμάμαι, αν εξαιρέσεις την Ράντου, με τον Βασίλη και την κόρη τους.
Ένα θα σας πω, πέτυχα πάνω σε ποδήλατο, το παλικαράκι που αγοράζω τυριά και άλλα εκλεκτά της Κρητικής γης, εννοείται και ρακί και δεν τον γνώρισα. Τον χαιρέτησα βέβαια, μόνο που δεν τον φίλησα, τώρα ένα τεκνό να πέφτει πάνω σου με το ποδήλατο και να σου χαμογελάει γιατί Αυτό σε ξέρει, ε, δεν είναι και λίγο. Μόλις έφυγε βέβαια ρώτησα την ομήγυρη για το ποιός ήταν, με κοίταξαν με απορία, μου είπαν την ατάκα ότι από Αλτσχάιμερ καλά πάω και μου είπαν ποιό ήταν το τεκνό. Ρόμπα σας λέω!!!
Πρέπει να είχε κοντά στις 50,000 κόσμο. Εντυπωσιακό δεν μπορώ να πω!!! Αλλά, εδώ μπαίνει το αλλά. Καλή η αγανάκτηση, αλλά περιμένω τον θυμό πλέον. Το ξέσπασμα και να μην εκτονωθεί η οργή με την "αγανάκτηση". Είμαι από φύση αισιόδοξος και κάτι μου λέει ότι δεν θα μείνουμε εκεί. Αν μη τι άλλο δεν γουστάρω να δικαιωθεί ο Πάγκαλος λέγοντας ότι είναι επανάσταση της τεχνολογίας χωρίς επιχειρήματα.
Ναι "φίλε μου μαζί τα φάγαμε". Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι η αρχή. Θα τον βρούμε τον δρόμο μας και όσο για το ότι στην Αίγυπτο τι κέρδισαν, την κατοχή του στρατού όπως είπες, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι αγαπητέ μου. Έχετε καμιά διαφορά με την Χούντα που πέρασε από την Ελλάδα; Που είναι οι ελευθερίες οέο; Εκτός κι εννοείς ελευθερία να μπορώ να αγοράσω το παπουτσάκι των 405 ευρώ, όταν θα βγούμε από την κρίση.
Τώρα που είπα παπουτσάκι, αλήθεια αγαπητέ Δήμαρχε αυτής της πόλης, γιατί σε όλη την Αθήνα κάνουν εργασίες τα συνεργεία εργάσιμες μέρες και ώρες ενώ τα πλακάκια στην Βουκουρεστίου τα αλλάζουν Κυριακή βράδυ;
Αλλά στο θέμα μας. Ετερόκλητο πλήθος. Αυτό όχι κατ' ανάγκη κακό. Μάλλον καλό θα το έλεγα. Βέβαια είχε και την Λουκά με τα κλασικά της, ότι είναι του αντίχριστου όλα αυτά και μας τιμωρεί ο Θεός και, και, και.....
Τους καλύτερους να παίζουν τάβλι κατάχαμα στον δρόμο. Καλά αυτούς τους ζήλεψα τρελά!!! Μάλλον καρντάσια χαλαρά πρέπει να είναι!!
Ερώτηση ηλιθίου, οι ξυλοπόδαροι τι δουλειά είχαν μες το πλήθος; Αγανακτισμένοι και αυτοί ή έχει η πλατεία περισσότερο κόσμο από εκεί που δίνουν παραστάσεις;
Αλλά ξεφύγαμε πάλι από το θέμα μας. Ναι απ' όλα έχει η πλατεία. Αυτό είναι το καλό. Ηγέτη δεν έχει και δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Το κακό είναι ότι και σήμερα που ξαναπήγα, δεν είδα όραμα. Αυτό όμως που με φοβίζει και το απεύχομαι είναι ότι την ώρα της κάλπης ο αγανακτισμένος θα ψηφίσει πάλι αυτόν που θα του υποσχεθεί τα περισσότερα.

Υγ Και για όσους δεν το ξέρουν, ευκαιρία να μάθουν το τραγουδάκι.

4 comments:

  1. Έτσι αγωνιστικά περνάνε οι μέρες!! Να σου πω, αν το παληκαράκι εκτός του ότι δουλεύει σε μαγαζί με κρητικά προϊόντα, ήταν και ο ίδιος κρητικός, στείλτον κατά δω! χαχαχααχα!
    Και μην ξεχνιόμαστε, η Βουκουρεστίου είναι Κολονάκι!!!!

    ReplyDelete
  2. μωρέ απ' όλα είχε το πανέρι, το δικό μας που λιγοστεύει όσο πάει να δούμε πότε θα αρχίσουμε να το πετάμε σε κεφάλια, πάντως τελικά σωστή η παρατήρηση της φίλης: μια μικρογραφία της Ελλάδας ήταν αυτή η συγκέντρωση, λίγο απ' όλα και πολύ από πολλά, ο αγώνας συνεχίζεται...

    ReplyDelete
  3. Το πανέρι, έχει απο όλα, ο δρόμος δεν έχει πέρασμα και συγχίζομαι!
    την καλημέρα μου !

    ReplyDelete
  4. Χωρίς όραμα, χωρίς πρόγραμμα, δδεν γίνεται επανάστση, ούτε καν απλή εξέγερση. Ένα εφικτό πρόγραμμα είναι:

    1) επαναδιαπραγμάτευση
    2) επιμήκυνση με επιτόκιο Γερμανίας
    3) επαναπατρισμός κεφαλαίων
    4) επανεκκίνηση της αναπτυξιακής προσπάθειας
    5) εξυγίανση του δημοσινομικού
    6) εκποίηση της μη κερδοφόρας δημόσιας περιουσίας
    7) πάταξη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ της φοροδιαφυγής
    ΔΕΝ αγγίζουμε μισθούς/συντάξεις
    ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ τους ενόχους.
    Ουτοπία; Μπορεί. Αλλά στόχος είναι.
    Ξενούδης
    http://xenoudis.blogspot.com

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?