16.10.10

ΠΡΩΙΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Όταν παιδί μου περνάς όμορφα το βράδυ σου, η επόμενη μέρα σου φαίνεται αλλιώτικη, διαφορετική, όμορφη. Υπεύθυνη βραδιάς η αγαπημένη Fevis, ο "Mάνος", ο blueprintsoulis και η αφεντιά μου. Βέβαια, κάποιος Πόντιος έλειπε από την παρέα, αλλά επειδή του έχουμε μια αδυναμία του το συγχωρούμε για άλλη μια φορά!

Κάπου έξω, γλυκιά βραδιά, χαλαρό ποτό, τσιγάρο, φαγητό και πολύ μπλα, μπλα, μπλα. Άνθρωποι με διαφορετικούς δρόμους ο καθένας, αλλά με πολλά σταυροδρόμια κοινά από τα βάθη των αιώνων. Κοινοί γνωστοί, φίλοι, στέκια. Κάπου στην δεκαετία των 80'ς, μπορεί και να είχαμε βρεθεί και τότε κάποια στιγμή. Αλλά το τώρα είναι πιο γλυκό. Παίδες ευχαριστώ για την βραδιά.

Πρωινό Σαββάτου, με μια ηλιόλουστη μέρα, που απ' ότι λένε οι δυσοίωνοι μετεωρολόγοι μας θα εξελιχθεί σε βροχές και καταιγίδες. Δεν πειράζει και η βροχή καλοδεχούμενη, να ξεπλύνει την ασχήμια που πάνε να μας επιβάλλουν.
Καφεδάκι, το έτερον ήμισυ να παλεύει με το ντεκόρ της βεράντας και με τα κουβαδάκια του και τις γλαστρούλες του και εγώ πρωινό τσιγάρο και ζάπινγκ. Ξαφνικά μπροστά μου η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Λατρεμένη ηθοποιός από τα παλιά. Από την εποχή του ελεύθερου θεάτρου. Τι χιούμορ αστείρευτο, τι αυτοσαρκασμός για να μην πω τι ταλεντάρα. Και κάπου εκεί το μυαλό και το μάτι χάθηκαν στις σκέψεις.

Για ηθοποιούς αγαπημένους και καθόλου καβαλημένους. Βλέπω τους νέους, διαβάζω ή βλέπω συνεντεύξεις τους. Ο χορός των αταλάντων, της σιλικόνης και του κοιλιακού. Γνωστοί για σκανδαλάκια, με ποιότητα ανύπαρκτη έως μηδενική. Τι έγινε ρε παιδιά. Χάθηκε το ταλέντο από την Ελλάδα; Βέβαια μην τους παίρνει όλους η μπάλα, υπάρχουν ευτυχώς και κάποιες εξαιρέσεις.

Είπαμε είναι Σάββατο, περάσαμε όμορφα χθες το βράδυ, ας πάμε να ανοίξουμε και κανένα βιβλίο, γιατί σε λίγο αρχίζει το μάθημα τουρκικής και ανάθεμα αν ξέρω τι μου γίνεται.

8 comments:

  1. Έτσι είναι τα ωραία πρωινά!
    Εδώ συννεφιά! Αλλά με λίγο ήλιο!
    Η Μιρκα αγαπημένη! :)

    ReplyDelete
  2. Πάλι το γλεντήσαμε εχτες?

    ReplyDelete
  3. Μμμμ... κι εγώ την πέτυχα, αλλά για λίγο - είναι απολαυστική!

    Αν σου πω ότι εδώ ο ουρανός τώρα είναι μισός-μισός?

    Καλή ξεκούραση (μετά την κραιπάλη!)

    Φιλιά

    ReplyDelete
  4. μαθαίνεις τουρκικά? ε δεν σε πιστεύω!!!

    ReplyDelete
  5. Τώρα που τα διαβάζω αυτά είναι Δευτέρα και βρέχει της τρελής.. Έξω βέβαια γιατί μέσα έχουμε μόνιμη λιακάδα.. Περάσαμε πολύ όμορφα και θα το ξανακάνουμε σύντομα.. Με τον λατρεμένο Πόντιο ή δυνατόν..:-)) Φιλιά...

    ReplyDelete
  6. Μου αρέσουν να μου διηγούνται πρωινά οι άλλοι γιατί τα δικά μου, λόγω δουλειάς είναι περίεργα!

    Το καλό θα ήταν να δει κανείς την Μίρκα εκτός σκηνής!
    Απίστευτη και στο εκτός...


    Με την αγάπη μου.

    Κώστας
    vloutis.blogspot.com
    vloutis.wordpress.com
    facebook.com/kostasvloutis
    twitter.com/kostasvloutis
    friedfeed.com/kostasvloutis

    ReplyDelete
  7. απολογούμαι ταπεινά, πέφτω τα πατώματα κλπ. και ζηλεύω επίσης.

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?