19.4.10

GAZARTE ... AND MY ASS ...

Κυριακή πρωί, σέρνομαι, μετά από μια εβδομάδα με την αδερφή να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, Σάββατο με τρελό ξενύχτι και όχι μόνο και γενικά, τι έγινε ρε παιδιά, μπήκε ο ανάδρομος και δεν το πήραμε είδηση?

Χτυπάει τηλέφωνο, φίλη καλή, που ότι ώρα και να πάρει είμαι εκεί για αυτή και δεν "κοιμάμαι", και λέει με φωνή ναζιάρικη, έλα μωρέ, τι λες πάμε το βράδυ να δούμε Πρωτοψάλτη? Έχω κλείσει και τραπέζι και που είσαι έχω προπληρώσει κιόλας την κράτηση, οπότε και το πρώτο κερασμένο από εμένα.

Ερώτηση αφελούς "τι; για να κλείσουμε τραπέζι προπληρώνουμε;"
Απάντηση πιο αφελούς "μάλλον για να είναι σίγουροι ότι δεν θα κλείσουν άδικα το τραπέζι"

Τέλος πάντων, αφού θα πιούμε που θα πιούμε ή σιγά να μην πιούμε στην Πρωτοψάλτη, τι πριν τι μετά ο λογαριασμός.

Κράτηση είχαμε κάνει για 4 άτομα. Καταφέραμε να πάμε 3. Χα, θα πιούμε κι άλλο ποτό είπαμε οι αφελείς. Άσε που θα κάτσουμε και πιο άνετα. Φτάνουμε, παίρνουμε τα μαγικά χαρτάκια, καθόμαστε στο τραπέζι και αρχίζουν τα όργανα.

Όχι, αφελείς μου, δεν ξεκίνησε να βαράει το πιάνο ο Στέφανος. Έρχεται ο σερβιτόρος, που παρεμπιπτόντως έχω να επισημάνω ότι ήτο γαμισάμπλ και λέει θα πάρετε ένα ποτό? Βγάζουμε τα μαγικά χαρτάκια εισόδου, τα οποία τιμώνται από 25 έως 45 euroes, ανάλογα του πόσο κοντά θέλεις να βλέπεις τους καλλιτέχνας και τι ακούμε!!!

Ξέρετε αυτά δεν περιλαμβάνουν ποτό, είναι αποκλειστικά εισιτήρια θεάματος. Το ποτό είναι ξεχωριστά!!!!! Βέβαια, τώρα στο site, βλέπω ότι το γράφουν, στο τηλέφωνο που έγινε η κράτηση και χρέωσαν την κάρτα, μούγκα στην στρούγκα!!!

Ερώτηση ξανά μανά, μα είναι σωστό αυτό, το επιτρέπει ο νόμος? Απάντηση γαμισάμπλ, ξέρετε με την κρίση που περνάμε, αν θέλετε δεν παίρνετε ποτό. Εμείς για τον κόσμο το κάνουμε.
Μα είναι σοβαροί; Κοιτάω μια γύρω και συνειδητοποιώ ότι η πλειοψηφία του κόσμου μένει με το νεράκι που υπάρχει πάνω στα τραπέζια. Δεν πάμε καλά, δεν ξεκινήσαμε καλά το βράδυ μας. Πόσο κοστίζει αγαπητοί μου και μιλάω για κόστος όχι για το κέρδος σας, ένα ποτό; Αγορά χονδρική, που έχετε εσείς, πόσο; Ένα, ενάμιση ευρώ το ποτό; Άντε για σας δύο, γιατί βαζετε και καθαρά. Αξίζει τόση ξεφτίλα η καρμιριά σας;

Και άντε, από εσάς το δέχομαι, αλλά η Πρωτοψάλτη και ο Κορκολής, το ξέρουν; Κι αν ναι γιατί το δέχονται; Δεν τον ξέρετε τον Έλληνα πελάτη; Θα έμενε στο πρώτο ποτό; Και απαντώ, ουχί.

Τέλος πάντων λέμε, μια και είχαμε καιρό να τα πούμε, παραγγέλνουμε και ποτά και ξεκινάει το πρόγραμμα. Πέρυσι το είχα ξαναπαρακολουθήσει και ήταν εξαιρετικό. Φέτος ψιλοαρπαχτή μου έκανε. Άψογη η Άλκηστις σαν φωνή, άψογος ο Κορκολής σαν πιάνο αλλά η επιλογή τραγουδιών τι να πω. Στο πόδι και το κυριότερο χωρίς συναίσθημα. Αυτό που λέμε διεκπεραιωτικό. Άντε να σας πούμε και αυτό και να πάτε στην ευχή της Παναγίας.

Κάποια στιγμή και την ώρα που βαράει το κλειδοκύμβαλο ο μεγάλος μουσουργός του σκόνη και θρύψαλα θα γίνομαι καλή μου, σηκώνεται ο άμουσος νέος, ναι εγώ, γιατί έχετε κάποιο πρόβλημα, να πάει για τσιγάρο.

Πορτιέρης, μα τώρα θα βγείτε για τσιγάρο που ο κύριος Κορκολής κάνει το σόλο του; Άσε με χρυσέ μου, εσύ μου έπιασες τον κώλο, το σόλο θα σκέφτομαι;

Αλλά για να μην είμαι και άδικος, ο βραζιλιάνος ντραμίστας που έχουν μαζί έκανε ένα απίστευτο σόλο. Συγκινητική στιγμή, το ζευγάρι που καθόταν στο μπροστινό τραπέζι. Εκείνος εβδομήντα φεύγα και ανάλογου ηλικίας η συμβία. Όταν η Πρωτοψάλτη είπε το σ' αγαπώ, αυτό το ντουέτο που είχε βγάλει με τον Ρέμο, εκείνη σήκωσε τα χέρια της και όλο νάζι το τραγούδαγε στον καλό της και αυτός της έκανε την πιο μεγάλη αγκαλιά που έχω δει ποτέ. Να είναι καλά οι άνθρωποι και να χαίρονται την αγάπη τους.

Εν κατακλείδι αγαπητοί μου, gazarte και my ass κι αν με ξαναδούν ας μου σφυρίξουν κλέφτικα.

16 comments:

  1. Den to iksera ayto!!! Kainourio twra einai ayto? Eleos!!! Kala kaneis kai tous krazeis gia na mi nomizoun oti menoume pathitikoi se olo ayto.
    Kali vdomada!!!

    ReplyDelete
  2. Έχεις δίκιο, μα είναι δυνατόν τόση εκμετάλλευση; Σε λίγο δεν θα πατάει ψυχή.. δεν πειράζει όμως θα το καταλάβουν!
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  3. το ποτό πόσο έχει; πρώτη φορά το ακούω αυτό. ξεχωριστή είσοδος χωρίς ποτό. κάποτε θα σταματήσει να πηγαίνει ο κόσμος έξω και ίσως προσγειωθούν όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες στην πραγματικότητα.
    και δεν επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα; με αυτά τα χαριτωμένα πλαστικά με τις βρεγμένες χαρτοπετσέτες για τασάκια; ε ποτέ!
    καλημέρα σου!!

    ReplyDelete
  4. έχεις δίκιο για το ποτό, είναι ξεφτίλα. ή είναι πολύ χαζοί ή κάτι παίζει με το ποιος εισπράττει τα χρήματα του εισιτηρίου (π.χ. θα μπορούσε να είναι άλλη εταιρία αντί για το gazarte - πάντως θα έπρεπε να το έχουν σκεφτεί).
    κι εγώ όταν είχα πάει το ίδιο είχα πει, gazarte my ass!
    καλημέρα!

    ReplyDelete
  5. ε μα κι εσείς...
    δε σας έφτανε που θα βλέπατε τον Κορκολή και την Πρωτοψάλτη, θέλατε και ποτό!
    :PPP

    Καλημέρα, καλή βδομάδα
    και φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Καλά πουλάκι μου, στο σόλο του Κορκολή σε έπιασε εσένα η στέρηση; Ντροπή!

    Μ' αρέσει που περιμένω να περάσουν οι μέρες για να μπορώ να βγω. Αμ-δε, σπίτι θα τα πίνω (σπίτι μου, σπίτι σας δεν έχει σημασία...)

    :)))))))))

    ReplyDelete
  7. Αρπαχτη κανονικά...Ωραίος και ο Κορκολής και η Πρώτοψάλτη αλλά για κάτσε ρε...Με νερό????? Οι τιμές στα ποτά τουλάχιστον ήταν λογικές?

    ReplyDelete
  8. Οι τιμές έπαιζαν από 7 το αναψυκτικό, σε 10 το απλό ποτό και γύρω στο 80αρι το μπουκάλι!

    ReplyDelete
  9. Κατάλαβα...Απο το σπίτι οπότε...χαχαχα

    ReplyDelete
  10. M' αρέσει όπως περιγράφεις! !!!
    αλλά δεν χορέψατε? αλλού χόρευαν!!!
    καλέ ο ντραμίστας ήταν αυτός που έλειπε του Chico? τζήζες!!!

    ReplyDelete
  11. οι αρπαχτές θέλουν κράξιμο πάει και τελείωσε.

    ReplyDelete
  12. Πολύ τσίπηδες... Κρίμα...

    Να σου πω την αλήθεια Παύλο μου, από τοτε που η Πρωτοψάλτη έκανε τη διαφήμιση με την τράπεζα δεν μου κάνει πια κλικ να πάω να την ακούσω...

    ReplyDelete
  13. den ta mporw ayta...kseftila...pantos egw 8a eixa parei kala8aki gia pick-nick mazi...lol...ntomatoula tyrakia kai krasaki...8a aplwna kai wraio karo trapezomantilo gia na kanw efe...lol

    kalo vradaki. filia polla.

    ReplyDelete
  14. Με έκανες να "ρίξω τα χαρτιά μου" με την πρώτη πρόταση.
    Λοιπόν... Ήλιος σε αντίθεση με Κρόνο. Σε απλά ελλληνικά έλλειψη ενέργειας, αυτοπεποίησης και άλλα ωραία.

    ReplyDelete
  15. Κι εσύ ρε Παύλο μου, δεν ήξερες... δεν ρώταγες;;;

    Το έχουν καταντήσει ξεφτίλα το θέμα...

    Αλλά δεν φταίει κανείς...

    Περαστικά στην αδελφούλα σου.

    Με την αγάπη μου.

    Κώστας
    vloutis.blogspot.com
    vloutis/wordpress.com
    facebook.com/kostasvloutis
    twitter.com/kostasvloutis

    ReplyDelete
  16. χαχαχα!!! σε λιγο θα κανουμε τις συνάξεις στα πεζουλια των πεζοδρομίων σαν και τα τότε που έλεγε ο κόσμος ανέκδοτα και τραγουδουσε με την καθε ευκαιρία τον πονο του στις γειτονιές

    ουτε μέσα στα σπίτια μας δε θα μπαινουμε για να μην κάψουμε ρεύμα ανάβοντας την λάμπα

    κατσε να δεις τί έχει να γίνει ακομα

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?