24.6.09

FAVA'S

εξομολόγηση η : η ενέργεια του εξομολογούμαι. 1. εμπιστευτική γνωστοποίηση των σκέψεων: Aκούω την ~ κάποιου. Ερωτική ~. Yποκριτική ~. Kάνω ~ σε κπ., εμπιστεύομαι τα μυστικά μου. 2. (εκκλ.) μυστήριο κατά το οποίο ο χριστιανός λέει τα αμαρτήματά του σε κληρικό (πνευματικό), για να ζητήσει άφεση: H ~ μαζί με το βάπτισμα, το χρίσμα και τη θεία ευχαριστία, ανήκει στα υποχρεωτικά μυστήρια. Tο απόρρητο της εξομολόγησης.

Αυτό σας ζητάω να κάνετε. Εξομολόγηση. Κάθε Τετάρτη, ένας από τους φίλους να ανοίγει την καρδιά του. Και οι υπόλοιποι σαν καλοί εξομολογητές να τον κρίνουμε. Να τον ακούμε, να τον αγκαλιάζουμε.

Η Τετάρτη αυτή ανήκει στην Φαβούλα μου, που εκτός από λατρεμένο φαγητό, είναι και αγαπημένη φίλη αλλά και πολλά υποσχόμενη και ανερχόμενη designer. Ρίχνει και αυτή ένα βότσαλο στην θάλασσα των αναμνήσεων και μας στέλνει μια σελίδα από το κρυφό της ημερολόγιο.

Για την επόμενη Τετάρτη, θα ήθελα να καλέσω ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει μέσα από αυτά εδώ τα ιστολόγια. Τον φίλο μου τον b|a|s|n\i/a, το πιο γλυκό πλάσμα ανάμεσά μας.

Αλλά πάμε να δούμε τι μας έστειλε η Φαβούλα μου...


Βότσαλα Αναμνήσεων

Έχω ψάξει ότι έχω και δεν έχω σε αυτό το σπίτι να βρω κάτι από παλιό ημερολόγιο. Δεν βρήκα τίποτα. Έχω μια βδομάδα τώρα που προσπαθώ να βρω κάτι να γράψω, πράγμα το οποίο το θεωρούσα πολύ εύκολο, αλλά δεν... Έχω θυμηθεί το πρώτο τσιγάρο, το πρώτο φιλί, τον πρώτο χωρισμό, όλα τα πρώτα και τα δεύτερα και τα τρίτα που μπορείς να φανταστείς, με την ιστορία τους και δεν μπορώ να τα καταγράψω με τίποτα! Τι σκατά έχω πάθει σκέφτηκα? Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα... Εγώ είχα μάστερ σε αυτά. Μπορούσα να σου μιλάω ώρες ατελείωτες για τότε που, και για εκείνο και για το άλλο...

Άναψα τσιγάρο και έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να ανεβάσω φωτογραφίες με λεζάντες που μου βγαίνει και το γουστάρω πολύ. Θα με χέσει ο Παύλος, είπα. Μετά είπα να αρνηθώ.. Όχι δεν είναι σωστό. Τι θα κάνωωωωω??? Απόγνωση...
Έπρεπε να βρω τι φταίει, τι φταίει και δεν βγαίνει τίποτα, τι φταίει και οι αναμνήσεις δεν θέλουν να πάρουν μορφή. Και εκεί έφαγα την πετριά.

Δεν θέλω να γράψω, όχι δεν μπορώ. Δεν θέλω γιατί σταμάτησα να ζω με το παρελθόν, επιτέλους. Αυτό ήταν. Αυτό. Αναμνήσεις που καβάλαγα χρόνια και με τράβαγαν πίσω, δεν με άφηναν να απολαύσω το σήμερα, το τώρα. Θα μου πεις όλα χάλια ήταν στη ζωή σου? Όχι, κατηγορηματικά όχι. Έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές. Αληθινές κ γεμάτες από συναισθήματα. Όμως αυτές έχουν πάρει άλλη μορφή μέσα μου, είναι μικρά διαμαντάκια που με στολίζουν και όχι σημεία αναφοράς.

Χωρίς να το καταλάβω, η μάλλον τώρα που το σκέφτομαι, το κατάλαβα και κλασσικά με τον χειρότερο τρόπο, έφυγα... Άλλαξα, προχώρησα. Τα μεγάλα γίνανε μικρά και τα μικρά μεγάλα. Η χαρά ανήκει στο σήμερα και η στεναχώρια επίσης. Είναι πολύ δύσκολο να πλέκεις δίχτυα καταστάσεων από το τότε έως το τώρα. Μπερδεύεσαι, γίνεσαι κουλουβάχατα και αν δεν προσέξεις, παίζει να σε τραβήξουν κάτω. Τελείωσα με αυτά.

Τώρα τι κάνω, τώρα ποια είμαι. Όλα τα άλλα, άσχημα ή ωραία, δεν είναι πια οι βαλίτσες μου, είναι τα βότσαλα από όλες τις παραλίες μου, σε ένα κουτί ασφαλισμένα, εδώ δίπλα στο κομοδίνο....

ps... Παυλίτο σε ευχαριστώ για την φιλοξενία, χωρίς να το καταλάβεις, με πήγες ένα βήμα πιο μπροστά...

13 comments:

  1. Αυτό είναι!!!
    Άλλαξες έφυγες! Και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι.. να αλλάζουμε...

    ReplyDelete
  2. Αγαπητή φίλη,
    μου έλυσες μία μεγάλη απορία.. Τόσο καιρό κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν μου έρχεται κάτι να γράψω. Κι ότι κι αν μου έρχεται είναι σχετικό με τη ζωή και είμαι αισιόδοξη, πράγ,α πολ'ύ παράξενο γιατί.. μιλάμε για μένα! Ίσως τελικά, αν δεν τα έχω αφήσει πίσω μου όπως εσύ, απλώς να κουράστηκα να πονάω. Πάντως όπως και να' χει μια αρχή είναι πάντοτε μια αρχή! Λες κι εγώ να μη θέλω να γράψω γιατί πραγματικά δεν έχω πια αυτήν την ανάγκη να νοσταλγώ το παρελθόν;

    ReplyDelete
  3. μου αρέσει η εξήγηση που δίνεις!
    και πάντα να πηγαίνεις μπροστά!
    είναι ωραίο το λευκό αυτό της οθόνης.
    σαν να εξαγνίζει

    ReplyDelete
  4. πριν. τώρα. μετά. όταν το πριν γίνεται τώρα και το τώρα μετά.
    όσα βότσαλα και να κρύψουμε, όσα βότσαλα και να σκορπίσουμε, όσα βότσαλα και να μοιράσουμε, όσα βότσαλα και να αφήσουμε η ουσία είναι όντως να περπατάμε. σε αμμουδιές. με βότσαλα. πολύ καλό σου βράδυ! :)

    και αναφωνώντας (παύλε) και ένα ωχ! κοκκινισμένο και μόλις αγχωμένο. :) φιλιά πολλά! σε ευχαριστώ πολύ. τιμή μου.

    ReplyDelete
  5. Είναι άξιον απορίας πως γίνεται άνθρωποι που δεν έχει δει, μιλήσει ακούσει ποτέ, να περιγράφουν με ακρίβεια αυτά που δεν μπορείς ο ίδιος να βάλεις σε λέξεις.

    Χαίρομαι για σένα... :)

    ReplyDelete
  6. Σου το έχω πει τόσες φορές που κινδυνεύω να γίνω βαρετή... θα στο πω άλλη μία όμως, όπως και να'χει... Είμαι περήφανη για σενα!!!! Πολύ!!! Φιλιά...:-)

    ReplyDelete
  7. θα συμφωνησω με τη μαμμα! :-)))

    χαιρομαι τοσο για σενα φαβακι!

    ReplyDelete
  8. Ειδες; Πως προχωρας εκει που δεν το περιμενεις; Φτανει μια μικρη αφορμη απο το πουθενα, ενα εναυσμα, για να κανεις αυτο το πρωτο το ουσιαστικοτερο βημα προς την αυτογνωσια, για να πεταξεις απο πανω σου οσα σε βαραινουν και να τους δωσεις τη θεση που τους πρεπει. Κι οταν αυτη η αφορμη δινεται μεσα απο την επαφη και την επικοινωνια, τοτε γινεται ακομα πιο μαγικο αυτο το βημα..και συνειδητοποιεις για ακομα μια φορα ποσο ευεργετικη ειναι η αληθινη ανθρωπινη επαφη!
    Φιλια!

    ReplyDelete
  9. Κι όμως το παρελθόν μας το κουβαλάμε. Είναι η πείρα του που μας οδηγεί στο μέλλον, τα λάθη μας απο τα οποία μαθαίνουμε και οι συγκρίσεις για ένα καλύτερο αύριο.

    ρε που ζω εγώ? αλλού?

    ReplyDelete
  10. Αν δεν μπορείτε να γράψετε και γράφετε έτσι φαντλαζομαι όταν ανοίγει η κάνουλα και μπορείτε.

    ReplyDelete
  11. όλα τα βήματα προς τα εμπρός είναι θετικά, φαντάσου και να "έγραφες" δηλαδή τι θα έκανες (όχι ότι δεν το ξέρουμε δηλαδή εμείς οι παλιότεροι, αλλά λέμε τώρα), φιλιά

    ReplyDelete
  12. περιττο να πω οως εχω διαβασει τα σχολια και το κειμενο 100 φορες σημερα :)

    σας ευχαριστω πολυ πολύ, ηταν και για μενα μια εκπληξη όλο αυτο :)

    νομιζω θα το τυπωσω να το πάω στον ψ μου ;)

    φιλακια πολλα, εις το επανιδειν :)

    ReplyDelete
  13. φαβόνι μου!!! μπράβο σου κοριτσάκι, για όλα!!!

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?