27.3.09

ΠΑΛΙ ΠΑΛΙ ....


Εδώ, χωρίς σκοπό, χωρίς καμία διάθεση. Ίσως φταίνε τα πάνω κάτω του καιρού. Ίσως το ότι από την Κυριακή μέχρι και σήμερα, το σπίτι έγινε ένα μικρό ξενοδοχείο. Δεν προλάβαινα να αλλάξω τα σεντόνια. Νομίζω ότι ο τελευταίος επισκέπτης κοιμήθηκε στου προηγούμενου. Απαπα, τι να πω.

Πολλές βόλτες τον τελευταίο καιρό. Για δουλειά πάντα, αλλά και για διασκέδαση. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δεν λέγανε οι παλιοί? Σοφοί άνθρωποι τελικά? Σε πολλά. Το κυριότερο δεν είχαν τηλεόραση. Τι βλέπουν τα μάτια μου, Θεέ μου.

Για να μην πω τι ακούνε τα αυτάκια μου. Κοντεύω να ξεχάσω τα ελληνικά μου. Μόνο ο Άδωνις τελικά μιλάει σωστά? Αν υποψιαστώ κάτι τέτοιο θα πεθάνω!!!

Γιατί άραγε το επιτρέψαμε αυτό να συμβεί? Κάποτε υπήρχαν αξίες, ιδανικά, φιλίες, άνθρωποι. Που σκατά έχουν χαθεί όλα αυτά? Μήπως έχω παραξενέψει τόσο και μου φταίνε όλα? Βρε μπας και γερνάω?

Ας ελπίζουμε ότι αύριο, τουλάχιστον η Αθήνα θα σκοτεινιάσει από τις 8:30 και για μία ώρα. Θα φωτιστεί από τα κεριά μας, από τις ψυχές. Που ξέρεις μπορεί να ξαναβρεί την χαμένη της αίγλη.
Πολλές βόλτες για δουλειά τις προηγούμενες μέρες. Πολλές οι εικόνες, πολλές οι φωτογραφίες, ανάλογες με την διάθεση και αυτές.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνω με σταυρωμένα χέρια. Αποφάσισα να βολτάρω άγρια αυτό το weekend, και μάλιστα ξεκινώντας από σήμερα... Λέω να πάω να δω τον γιό μου, να τσεκάρω αν του φέρονται καλά στην δουλειά. Όπως αρμόζει σε ένα είδωλο.

Αύριο αν ο καιρός το επιτρέψει λέω να πάω για τσιπουροκαταστάσεις, σε ένα new hot place!!! Σιγά μην σας πω, θα πάψει να είναι hot!!! Και το βράδυ βουρ για Favela, ξανά μανά στον φίλο τον Μιχάλη Τζουγανάκη!!! Θα πιούμε και τις ρακές μας!!! Ότι πιο όμορφο για μια βραδιά με φίλους κρητικούς και όχι μόνο!!! Προλάβετε, θα είναι για πολύ λίγο ακόμα. Το βιντεάκι από την προηγούμενη φορά που είχα πάει!!!


Τελικά μου έφτιαξε η διάθεση, τώρα αν αλλάξουν -αλλάξουμε, ακόμα καλύτερα για όλους μας!



9 comments:

  1. όλο αυτό για να πεις καλό Σαββατοκύριακο;!
    Ο καιρός επηρεάζει παράξενα!

    Εύχομαι ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  2. η κρητική μουσική με "πειράζει" πολύ... μου γρατζουνάει την ψυχή - κι ας μην έχω καταβολές από 'κει.

    καλές βόλτες :))

    υγ: αυτή την πίκρα με την ελληνική γλώσσα κι εγώ δεν μπορώ να τη συνηθίσω

    ReplyDelete
  3. Να περασεις καλα, προσπαθω να ψησω το εταιρον να βγουμε και εμεις μπαροτσαρκα το βραδυ, οσο για τα κρητικα μου αρεσαν και εμενα και της ανηψιας μου. Φιλια πολλα.

    ReplyDelete
  4. και η μανωλίδου μιλάει πολύ καλά ελληνικά! δεν θα διάλεγε τίποτα τυχαίο ο άδωνις!
    αλλά καλύτερα από όλους μιλάει η κανέλλη!

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Άσχετο, αλλά θυμήθηκα τα φοιτητικά μου! Μπρρρρ

    ReplyDelete
  7. Κουραστικό να φιλοξενείς κόσμο, αλλά από την άλλη είναι και ευχάριστο! Καλά να περνάς και πάντα στα ύψη η διάθεση!

    ReplyDelete
  8. καλή εβδομάδα! ξεκούραστη! και με τερπνόν και με ωφέλιμο ;)

    ReplyDelete
  9. Βρίσκω πολλές αλήθειες σ΄αυτό το κείμενό σου. Πού σκατά χαθήκαν όλα; Δεν βρίσκω απάντηση.

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?