Λυσιάξατε πια με το χταποδάκι, ναι, το έφτιαξα, ναι ήταν καταπληκτικό, όχι δεν έμεινε ούτε βεντούζα, ούτε πλοκάμι, ούτε κουκούλα, αφάγωτη.
Άντε μιας και είναι Παρασκευή σήμερις, λέω να σας πω την συνταγή, να το φτιάξετε αύριο του Βαλεντίνου, λέμε, αν και εγώ με τέτοιο χταποδάκι πάντα Βαλεντίνου έχω.
Αφού σας το έχω πει, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, γιατί δεν με ακούτε?
Λοιπόν, χρειαζόμαστε ένα χταπόδι, λίγους κόκκους μπαχάρι, τρία - τέσσερα φύλλα δάφνης, ένα κρεμμύδι ψιλομεγάλο, και ένα ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί.
Αφού καθαρίσετε το χταποδάκι, δουλειά που σιχαίνομαι, αλλά την αναλαμβάνει πάντα το έτερον ήμισυ, το ξεπλένετε και το βάζετε σε μια κατσαρόλα, μόνο του χωρίς τίποτα. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε την φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει στο ζουμί που βγάζει, μέχρι να μαλακώσει.
Το καταλαβαίνετε ότι μαλάκωσε, αν το τρυπήσετε με ένα πιρούνι ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το βράζετε χωρίς καθόλου νερό, βγάζει αυτό από μόνο του.
Όταν λοιπόν μαλακώσει το βγάζετε από την κατσαρόλα κι αν είστε μάγκες και έχει περισσέψει και λίγο ζουμί από το βράσιμο το κρατάτε. Εκεί στην πιατέλα λοιπόν που βάλατε το χταπόδι το κόβετε σε κομματάκια.
Στην κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης. Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι ρίχνετε και το χταποδάκι μέσα, του δίνετε δυο - τρεις βόλτες και ρίχνετε το κόκκινο κρασί. Μόλις πάρει βράση ρίχτε μέσα και το ζουμί αν σας περίσσεψε διαφορετικά λίγο νεράκι κι αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να δέσει το ζουμάκι.
Άντε βρε και καλή σας όρεξη και καλά βέλη από τον Βαλεντίνο / Βαλεντίνα σας!!!
υγ1 υπόσχομαι να το φτιάξω στην βεράντα του πύργου για τους νέους φίλους, ξέρουν αυτοί ποιοί είναι, μόλις φτιάξει ο καιρός.
υγ2 Ιδανικό συνοδευτικό ούζο Πιτσιλαδής!!!
Σε μισώ
ReplyDeleteΣε μισώ
Σε μισώ
χαχα! η φώτο τρομερή!
ReplyDeleteέτσι πάντα τέτοια. και μία λιγούρα με έπιασε τώρα. και δύο μην σου πω.
πολλές καλημέρες πιτσιλωτές με άρωμα χταπόδι!
Τη φωτογραφία (μπρρρρ!), τα βέλη και την συνταγή ήθελα να σχολιάσω. Πέταξες το "ούζο Πιτσιλαδής" και τα ξέχασα όλα :)))
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ Παύλο.
την ήξερα τη συνταγή. αλλά σιγά μην καταφέρω ποτέ να το μαγειρέψω!!
ReplyDeleteκαλημερα και καλο ΣΚ!
Κι εγώ έτσι το φτιάχνω
ReplyDeleteκαι καλά που το είπες, θα πάω να πάρω ένα φευγοντας!
:)))
Καλό ΣΚ, να περάσεις καλά!
:)
Αν και καμία σχέση δεν έχω προσωπικά με την κουζίνα... απολαμβάνω τις περιγραφές όσων την χαίρονται τόσο! Χρόνια Πολλά λοιπόν για την αυριανή φιέστα!
ReplyDeleteThanx gia ti syntagi, ektos apo wmo opws kai na mou to ftiaksoun to xtapodi tha to faw! Paw na kanw request stin mana gia avrio:-)
ReplyDeleteKalo weekend
Ούζο Βαρβαγιάννη ούμπερ άλες λέμε...
ReplyDeleteΠείνασα!
ReplyDeleteΕύχομαι μια καταπληκτική μέρα αύριο!
αν νομίζεις ότι θα τη βγάλεις καθαρή με ένα τόσο απλό πιάτο γελιέσαι!θέλω ένα από αυτά
ReplyDeleteεγώ το χταπόδι το τρώω με συνοδεία βότκα
ReplyDelete*αλλά σιγά μη με καλέσεις! χαχαχα
ούζο Πιτσιλαδής!! να θυμηθώ να το βάλω στη βαλίτσα την επόμενη φορά που θα έρθω :))
ReplyDeleteΑχ και έχω μια λιγούρα!!
ReplyDeleteΤόσο καλό έγινε ε;
απαπα σιχαίνομαι όλα τα ψαρικά όταν πρόκειται για καθάρισμα..
Το αποτέλεσμα όμως πάντα δικαιώνει..
Τώρα κατάλαβα όταν λένε: αυτός βράζει στο ζουμί του!
ReplyDeleteΑμάν να φύγει αυτός ο χειμώνας...
Καλό βράδυ !!!!
ΥΓ Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά κυκλοφορεί ένα τεράστιο χταπόδι στη κουζίνα σου!
Ουαου, θα φαμε χταποδια την ανοιξη στη βεραντα, γιεααα :)
ReplyDelete(αυτοκαλεστηκα, χχεχε)
Happy Valentine!!! smouts!
Ο κοσμος κραταει και ενα ταπερακι για τους φιλους. Την επομενη που θα βρεθουμε θα σου φερω χταποδι να μας φτιαξεις.
ReplyDeleteΑΑ και χρονια πολλα για σημερα να τον χαιρεσε
Κοίτα, εγώ επειδή χταπόδι εδώ δεν βρίσκω που να χτυπιέμαι, αλλά και να έβρισκα θα σιχαινόμουνα να το καθαρίσω και σιγά μην αναλάμβανε το έτερον ήμισυ, λέω να έρθω να το φάω σε σας. Πότε είναι το επόμενο τσιμπούσι;
ReplyDelete