9.9.08

ΡΑΜΠΟ


Επιστρέψατε βλέπω σιγά, σιγά όλοι. Το feader γεμίζει ευχάριστα. Σιγά σιγά επιστρέφουν και οι αγαπημένοι μας τηλεαστέρες. Άντε να έχουμε θεματάκια στην μεσημεριανή μας ενημέρωση... Να μην σχολιάσω τι είδαν τα ματάκια μου στην Λαμπίρη και την άλλη την τρελή την Δρούζα, με όλο το κιτσαριό της ελληνικής τηλεόρασης μαζεμένο. Το μόνο καλό, ακούω πολύ ραδιόφωνο ξανά, μετά από πολλά χρόνια!!!

Πως φαίνεται ότι έρχεται ο χειμώνας ξανά. Παρότι ο καιρός δεν λέει να το βάλει κάτω, και καλά κάνει εδώ που τα λέμε. Ιδανικός καιρός για μικρές αποδράσεις, ακόμα και μέσα στην βδομάδα.

Πίνω καφεδάκι και δεν έχω καμιά διάθεση να πάω στο γραφείο σήμερα. Μάλλον θα την κάνω κοπάνα. Άλλωστε ότι ήταν να στείλω στα πελατόνια μου το έχω στείλει. Ότι επαφή είχα να κάνω την έκανα και το μόνο που μένει είναι να περιμένω τις απαντήσεις τους. Ελπίζω να είναι και θετικές, να βγάλουμε και καμιά υποχρέωση.

Σχεδόν δύο μήνες στον πύργο, και ανακαλύψαμε ότι εκτός από εμάς τους τρεις, μένουν μαζί μας και κάποια άλλα συμπαθητικά pet. Μικρές τερέζες και δεν εννοώ αδελφές. Αμέσως χτύπησε ο συναγερμός. Ουπς, τι γίνεται τώρα? Εξοπλίστηκα με ότι σε baygon, βρήκα, με άρωμα, χωρίς άρωμα, με δώρο παγίδα, με δώρο αποσμητικά για ντουλάπες, με ότι βάζει ο ανθρώπινος νους.
Ξέρετε δεν έχω κάτι με τα συμπαθή ζωύφια, αλλά να, άντε βγάλε τα πάντα από τα ντουλάπια, πλένε τα, βάλτα ξανά μέσα, και φτου από την αρχή. Και έχω και μια φίλη που λέει, γλωσσοφαγιά είναι... Σαν άλλος Ράμπο περίμενα και καραδοκούσα με το φλιτ στο χέρι. Τίποτα. Τελικά μόνο για τα δωράκια ήταν καλά αυτά.

Τηλέφωνο σε φίλο γεωπόνο. Το και το, του λέω. Σου στέλνω το κατάλληλο. Άντε πάλι όλα έξω, βάζουμε το κατάλληλο, περιμένουμε τις ώρες για να δράσει και ναι αυτό δούλεψε.
Για καμιά δεκαριά μέρες ούτε μία για αστείο. Ψέματα, βρέθηκαν κάποιες ψόφιες.

Είπα και εγώ ηρεμήσαμε. Αυτό ήταν. Μέχρι χθες. Ανοίγω να πάρω ένα ποτήρι και ουπς, εκεί μου έκλεινε το μάτι. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, δεν πάει άλλο. Πάω κάτω στον διαχειριστή.
- Για σας, να σας ρωτήσω κάτι? Πότε απολυμάνατε την πολυκατοικία?
- Ξέρετε μία φορά τον χρόνο...
- Ναι ρωτάω πότε ήταν αυτή η φορά...
- Γιατί ρωτάτε?
- Έχω κατσαρίδες.
- Α, και εγώ έχω, που να δείτε τι γίνεται κάτω στο λεβητοστάσιο!!!!
- (Εκεί τα νεύρα, βάρεσαν μπιέλα) Κοιτάξτε, εγώ έχω ζώο, δεν θέλω άλλο, τώρα αν εσείς αισθάνεστε μοναξιά και χαίρεστε για τα κατοικίδια σας, εγώ δεν φταίω τίποτα. Λοιπόν, πότε κάνατε για τελευταία φορά, γιατί δεν βλέπω και το χαρτάκι που ορίζει ο νόμος ξέρετε.
- Ε, να πέρυσι την άνοιξη.
- Πέρυσι την άνοιξη του 2007 ή πέρυσι την άνοιξη του 2008?
- Το 2007.
- Και φέτος?
- Ε, δεν είχαμε την άνοιξη.
- Λοιπόν, επειδή τα λόγια είναι φτώχεια, αν μέχρι την Παρασκευή δεν έχει γίνει απολύμανση στην πολυκατοικία, εγώ θα φέρω το υγειονομικό. Καλή σας μέρα.

....

Σήμερα πέταξε χαρτάκι κάτω από την πόρτα ότι αύριο θα γίνει απολύμανση. Για να δούμε. Εγώ πάντως κάλεσα για να κάνω στο διαμέρισμα!!!!

31 comments:

  1. Γιατί ρε Παύλο; Τι σου έκαναν οι ζωούλες; :P Πλάκα κάνω εννοείται!!! Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα στο προηγούμενο σπίτι και μέχρι που έφυγα δεν είχε λυθεί. Υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι είχαν κάνει φωλιά στις μεσοτοιχίες! Καλό, ε;
    Στο καινούργιο απίτι βέβαια ακολούθησα άλλη τακτική. Βρήκα ένα φοβερό συνεργείο απολύμανσης και με 50 ευρουλάκια μου έλυσαν μια και καλή το πρόβλημα! Αν θες πληροφορίες, στείλει ιμέλι.

    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Ορθώς το χειρίστηκες. Αν περίμενες να δείξει καλή θέληση....θα περίμενες πολύ!

    ReplyDelete
  3. Και καλά έκανες! Πόσοι θα ζουν σε ένα διαμέρισμα!!! λολ! Είναι αηδιαστικές!
    Καλημέρα Ράμπο!!!!1

    ReplyDelete
  4. Αχ, δεν έχω χειρότερο από τις κατσαρίδες! Αν και με δύο γάτες στο σπίτι, έχω να δω πολύυυυ καιρό κατσαρίδα κι αν δω κάτι θα είναι ό,τι έχει απομείνει από το πτώμα της, ωστόσο δεν τις αντέχω. Αηδιάζω ρε παιδί μου!

    Εμείς πάντως ευτυχώς απολυμαίνουμε κάθε χρόνο και δεν έχουμε πρόβλημα.

    Το πρόβλημα το έχω στη δουλειά. Είναι στο κέντρο, όσο κι αν είναι καλλωπισμένο το κτίριο, δεν παύει να είναι παλιό, και πού και πού όλο και κάποια θα κάνει την ...περαντζάδα της!

    Καλημέρα Παύλο μου!

    ReplyDelete
  5. Σιχαινομαι τις κατσαριδες. δεν μπορω ουτε τις ψοφιες να σκουπισω. αν δε, κυκλοφορει μια κατσαριδα στο σπιτι, δεν εχω τις αντοχες να την πατησω για να μην ακουσω εκεινο το αθλιο "κρααααατς". μια συμβουλη πάντως. αν οι κατσαρίδες έιναι μεγάλες, μη φοβου, ειναι απλά περαστικές. Αν ειναι του ειδους tiny,εχεις πρόβλημα και αναλαβου γρηγορα!

    ReplyDelete
  6. Πάω σπίτι να πάρω παντόφλες και ό,τι έχω σε φλατ παπούτσι κι έρχομαι Παύλο.
    :))))))))

    ReplyDelete
  7. Απαπαπα! Ο αληθινά φιλόζωος, κύριε μου, φροντίζει και αγαπά όλα τα ζώα του Θεούλη. Όχι μόνο τις κατσαρίδες αλλά και τις λιβελούλες και τα κολεόπτερα και τις γάτες και τα κουνάβια. Αν ήμουν ο διαχειριστής θα σε κλείδωνα στο λεβητοστάσιο. Προς σωφρονισμόν.

    ReplyDelete
  8. αηδιάζω με την ποσότητα. όχι τόσο με την κατσαρίδα την ίδια. στο παλιό σπίτι στο παγκράτι ανέβαιναν από φωταγωγό από φούρνο! σε αυτό, ένα περίεργο πράγμα, κάθε χρόνο, κοντά τον μάρτη, εμφανίζονται φτερωτά μυρμήγκια από τοίχο μέσα στο σπίτι. εννοώ δεν είναι εξωτερικός τοίχος, να πεις κάνανε φωλιά και μπήκαν μέσα. ανόητα ζωύφια. πάραυτα, καλό μεσημέρι...

    ReplyDelete
  9. Από αύριο σε βλέπω να μαζεύεις πτώματα σε μέγεθος βατράχου!
    ;-)

    ReplyDelete
  10. Να έχουν μερίδιο κι αυτές στο ενοίκιο, αλλιώς δρόμο!

    ReplyDelete
  11. οκ! κάτι συμβαίνει στην περιοχή. Στην κουζίνα μου εδώ και μερικές μέρες τριγυρνά ένα σαμιαμίδι! δεν ξέρω ανα αυτό είναι ίουκ ή τέλειο! I mean έχω ακούσει ότι τα σαμιαμίδια είναι γούρικα, αλλά από την άλλη... αρονό, έχω ακούσει ότι έχουν συγγένεια με τα φίδια.


    ένηγουέη!

    ReplyDelete
  12. σαμιαμίδια πολλά στην περιοχή, όπως και κατσαρίδες κι άλλα ιπτάμενα, η εκδίκηση της φύσης; θα δείξει, πάντως εγώ δεν τρελαίνομαι όπως άλλοι...

    ReplyDelete
  13. εγω ειμαι τυχερη, η ιδιοκτητρια ειναι φρικ αουτ και κανει καθε εξαμηνο, απο την αλλη ο μπλανκο τρωει μυγες κλπ, μια χαρα :)

    ReplyDelete
  14. που να εντοπίσεις και ιπτάμενες κατσαρίδες! αυτές τις καφετιές τις μεγάλες! μπλιαχ, απαίσια πλάσματα..
    καλή απολύμανση!

    ReplyDelete
  15. Προτείνω όσο γίνεται η απολύμανση να έρθεις Σικιάγο να με επισκεφτείς! Κατσαρίδες suck!!!! μπλιαχ.....

    Υ.Γ. Όσο για το σιαμιαμίδι του Πρόβατου, θα έκανα πολλά σχόλια, αλλά δε μου το επιτρέπει το επίπεδο και η πχιότητα μου...

    ReplyDelete
  16. Εγώ άμα πετύχω καμία την ψεκάζω μέχρι λιποθυμίας (δικής μου!) - σχεδόν εξαχνούται το ζωντανό μπροστά στα μάτια μου, no mercy μιλάμε...

    ReplyDelete
  17. Ένα πράγμα που δεν έχουμε εδώ στην Αγγλία είναι κατσαρίδες. Προφανώς δεν είναι ανθεκτικές στο μούλιασμα :-D

    ReplyDelete
  18. Άκρως απογοητευτικό το φετινό πάνελ της Χριστίνας και το κόνσεπτ με τον κόσμο επίσης. Μα να φύγει η Δρούτσα??? Η Δρούζα πάλι ήταν έτσι κι αλλιώς μαύρο χάλι από τα πέρυσι, οπότε ούτε βλεφαριά δεν έριξα. Πάντως αυτό το ποστ με το συσχετισμό από κατσαρίδες και σταρ κάτι μου έκανε. Χαιρετώ και φυσικά ψεκάζω :)

    ReplyDelete
  19. Αηδία. Δεν έρχομαι σπίτι σου μέχρι να ανεβάσεις την απόδειξη από το συνεργείο

    ReplyDelete
  20. μου φαίνεται οτι η απολύμανση είναι η μόνη λύση...
    ορθώς το χειρίστηκες!
    απ'ότι άκουσα και απ'αλλού,υπάρχει έξαρση στα αντιπαθή ζωήφια στην περιοχή της Αθήνας.
    κουράγιο και καλή επιτυχία στην απολύμανση!

    ReplyDelete
  21. Αυτό το φήντερ τι είναι και πως το κάνεις;
    Πάντως αν οι επισκέπτες σου είναι σαν τον εικονιζόμενο, είναι φτερωτοί και έρχονται απ'έξω.
    Δε θα κάνει και πολλά η απολύμανση.
    Τα ίδια τραβάμε κι εμείς στας εξοχάς, μας έρχονται από τα χωράφια.
    Πάρε ένα ζευγάρι φτηνά τσόκαρα και σκότωνε.

    ReplyDelete
  22. Και εγω το ιδιο προβλημα ειχα.Φωναξα και εξολοθρευτη αλλα οπως και εσυ μετα απο 10 μερες παλι στη ψωμιερα.Ε δε γαμιεται λεω,παω στη διαχειριστρια και τελειωσε η υποθεση...

    ReplyDelete
  23. Mεχρι να δεις ποντίκι είσαι οκ..

    από κει και μετά αρχίζουν τα δύσκολα..!

    ReplyDelete
  24. Απαπαπαπαππα
    σιχαμαρα!

    ReplyDelete
  25. Oυπς ! Τερέζες ε? μισό να πάρω την μάνα, να μου πει το μαγικό.....
    Θα πας στα γεωργικά (εκεί που πουλάνε γλάστρες και φυτώρια....) και θα ζητήσεις ένα σωληνάριο faslane.
    Είναι σωληνάριο, σαν ένεση και βάζεις μια σταγόνα εδώ κι εκεί στην άκρη στα ντουλάπια. Είναι ζελέ.
    Εμείς έτσι τις εξολοθρεύσαμε. Μικρές και μεγάλες!!! ΑΜΑ ΛΕΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ......μια φορά το χρόνο το κάνει η μαμά...
    και άσε την πολυκατοικία να βρίθει.

    ReplyDelete
  26. Αν κάτι δεν "πιάνεις' ξαναρώτα με... να σου πω... εδώ εγώ έχω master παιδί μου στην εξολόθρευση...

    ReplyDelete
  27. Kai na skefteis oti stin Katoxi an evlepan katsarida tha trwgontousan poios tha tin faei:-) Stin Polynisia pantws tis trwne kai malista zwntanes, ma kala den tous gargalane ti glwssa me ta podarakia tous?
    OK, to stamataw:-)

    ReplyDelete
  28. δε λές πάλι καλά που δεν βγήκε καμία το βράδυ που είμαστε στον Πύργο. Θα με έβλεπες σε όλο μου το μεγαλείο...
    Καλό απόγευμα σε όλους τους κατοίκους του Πύργου, πλην των κατσαρίδων φυσικά στις οποίες εύχομαι καλό ψόφο!!!

    ReplyDelete
  29. Παρεξηγημένες...
    Και όμως σημαντικές... οι κατσαρίδες μετά το θάνατο τους δημιουργούν ένα είδος άσπρης σκόνης στο σώμα τους που αποτελεί εξαιρετική λιχουδιά για τα ποντίκια αλλά και το πλέον ισχυρό δηλητήριο για εκείνα...

    Πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  30. χαχα...παιδιά η λύση είναι να εμπιστευθείτε την κατάσταση σε επαγγελματίες ----> Αποφράξεις Λυκόβρυση για πλήρη απολύμανση και πηγαίνουν σε ολη την Αττική

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?