6.11.07

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Χθες το πρωί έκτακτα έφυγα για Εύβοια. Είχα αρκετό καιρό να πάω και η αλήθεια είναι το είχα πεθυμήσει το χωριό. Βέβαια για δουλειές ήρθα, μιας και έγινε μια ανακάλυψη στο χωριό και επειδή κάποτε κάτι είχα βρει και γω, πήγα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Παίζει και ένα χωραφάκι που έχω εκεί δίπλα. Ε, δεν θέλει πολύ.
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Στο ηρωικό χωριό μου, έβγαλε εμένα βρε, υπάρχει ένα ουζερί. Ο φίλος Γιώργος όμως και ιδιοκτήτης το ονομάζει ψαροταβέρνα. Κάνει πιο glamour. Αυτό μας μάρανε. Τέλος πάντων. Κάνει τους ωραιότερους μεζέδες και είναι κάτι σαν φόρος τιμής να πάω στο χωριό και να προσκυνήσω στην κουζίνα του. Είναι και ωραίο τεκνό, είναι και καλό παιδί και είναι και καλός φίλος. 3 σε 1 σαν να λέμε.

Μάζεψα τα καλά μου φιλαράκια, τα λίγα από τα πολλά που μείνανε, την Πέγκυ, την Δανάη, τον Στράτο με την γυναίκα του και την κουμπάρα μου την Ζωή και πήγαμε για να θυμηθούμε τα παλιά. Γεράσαμε βλέπεις και αρχίσαμε ιστορίες 20ετίας και βγάλε. Τι να πρωτοθυμηθείς τι να ξεχάσεις. Ποιός πήγε με ποιά, ποιός χώρισε με ποιά, ποιά πήγε με ποιά, ποιός πήγε με ποιόν. Αθάνατη ελληνική επαρχία. Ώρες ώρες νομίζω ότι πήγα Σουηδία και όχι στο χωριό.

Να τα βλέπουν στην Αθήνα και να σκάνε από την ζήλεια τους. Που τους τρώνε τα μπαρ και τα ιντερνετ. Βρε εκεί το έχουν λύσει το πρόβλημα. Έχουν βρει τον τρόπο. Να μου πεις όταν και εγώ αποφάσισα να μείνω με τον καλό μου μαζί και να νοικιάσουμε ένα σπίτι, ποιός έδωσε σημασία. Πιο πολύ εδώ στην Αθήνα μας κοιτάνε περίεργα στην πολυκατοικία παρά στο χωριό. Τεσπά.

Παρότι έκανε ψύχρα είχε λιακάδα και αποφασίσαμε να κάτσουμε έξω. Άρχισαν να έρχονται και μεζέδες. Θεέ μου προσκυνώ τον μάγειρα. Το καλό με τον Γιώργο είναι ότι επειδή ξέρει τι παραξενιά με δέρνει μπαίνει στην κουζίνα αυτοπροσώπως και φτιάχνει τα μεζεδάκια. Διαφορετικά φοβάται ότι μπορώ και να γυρίσω ένα πιάτο και 10 φορές αν δεν μ' αρέσει. Αυτός όμως ξέρει τα χούγια μου. Δεν θα πω τι φάγαμε. Απλά θα σας δείξω κανά δυό φωτογραφίες έτσι για το καλό.
Μας πήρε η νύχτα στο μαγαζί του Γιώργου. Τα ούζα και οι μεζέδες παρέλαση. Η κουβέντα να μην λέει να πάρει τέλος. Από τις 12 το μεσημέρι και είχε πάει 11 το βράδυ.

Και τώρα τι κάνουμε; Μα ρωτάτε; Στο κλασικό κωλόμπαρο για ποτό. Και κωλόμπαρο, όχι γιατί έχει γυναίκες στο μπαρ ή μπόμπα ποτά απλά έτσι από συνήθεια. Τα σκυλάδικα στην διαπασών. Βέβαια όταν πάω εγώ, άλλο ένα καλό, παίζει Αλκίνοο, την Ζήνωνος. Μπορείτε να το φανταστείτε; Μόνο αν το ζήσετε.

Τέλος πάντων. Τι ήθελα να πω; Δεν πειράζει όταν θα γυρίσω θα σας τα πω πιο αναλυτικά.

Υ.Γ. Αν περάσετε από το χωρίο καμιά φορά να πάτε να φάτε στο ΛΙΜΑΝΑΚΙ, στον Γιώργο. Και πείτε ότι σας στέλνω εγώ. Αν σας αρέσουν τα ψάρια και τα θαλασσινά θα φάτε σίγουρα πολύ καλά και φθηνά.
ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΙ ΕΓΩ
ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΙ ΕΓ...
Hosted by eSnips

14 comments:

  1. ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩ!
    Ζηλεύω για τις γαρίδες σαγανάκι, ζηλεύω για τις πετροσωλήνες - κυρίως για το ζουμί - ζηλεύω για τα καλαμαράκια, ζηλεύω για το ούζο, ζηλεύω για την παρέα, ζηλεύω για την παραλία, ζηλεύω για τη διαδρομή, ζηλεύω για τις σαλάτες, ζηλεύω για τις πατάτες, ζηλεύω για τις γαρίδες πανέ, ζηλεύω για το χταπόδι, ζηλεύω για το ψημένο ψωμί, ζηλεύω για την αποχαύνωση που ακολουθεί, ζηλεύω για την εναλλαγή κρύου (έξω) και ζεστού (μέσα), ζηλεύω για τον ύπνο μετά την ντίρλα.
    Ουφ, ευτυχώς που δεν είμαι και ζηλιάρα... ;-)

    ReplyDelete
  2. εγώ πάλι περιμένω λάφυρα απ'αυτή την επιδρομή: καλαμάρια που είναι κι η εποχή τους και κάνα κουτσομουράκι που επίσης είναι στα καλύτερά του... πάω να μαζέψω τα σάλια μου τώρα

    ReplyDelete
  3. άλλοι λιώνουμε στην δουλειά μέχρι τέτοια ώρα και άλλοι ζεσταίνουν την μπάκα τους με ουζάκι και μεζέδες. αχ, τεσπα :)

    ReplyDelete
  4. Δηλαδή τι θα πω;
    Ότι με στέλνει ο Πάολο Φουέγο;
    Με τις πέτρες θα με πάρουν....

    ReplyDelete
  5. ν. Και καλά κάνεις, αλλά όταν τα πινες εσύ και εμείς το μαθαίναμε;
    blueprints Θα δείξει από την διαγωγή σου
    ammos sta malia mou αυτά έχει η ζωή
    tanila Σκέτο Παύλος αν πεις με ξέρουν όλοι. Φίρμα στο χωριό

    ReplyDelete
  6. Αμάν ρε Ιντιάνα Τζόουνς!

    Μας άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί!!!
    Τι φώτο είναι αυτές!!!!

    Όσο για τις ερωτικές ιστορίες της επαρχίας.. εκεί υπάρχει ή τουλάχιστον υπήρχε πιο πολύ επικοινωνία και ας είχε άλλους κανόνες και ας προσπαθούσε να κρύψει μικρά και μεγάλα "σκάνδαλα"!
    Αθάνατη Ελληνική Επαρχία!!

    ReplyDelete
  7. Τι να πω πια... Οτι μας έχεις λιγώσει; Το έχω ήδη γράψει αυτό. Ασχημη μέρα διάλεξα να αρχίσω δίαιτα... Είπα κι εγώ να μην είναι Δευτέρα για να πετύχει, αλλά μ΄ αυτά που βλέπω μου έρχεται να ορμήσω!

    Ζηλεύω για όσα είδα, αλλά χαίρομαι που περνάς καλά και έχεις καλή διάθεση.
    Πάντα τέτοια!

    ReplyDelete
  8. "έχω δικαίωμα κ εγώ" :)))))

    την επόμενη φορά πείτε μου κ εμένα να έρθω ... :(((

    ReplyDelete
  9. stathis Ε, όχι και Ιντιάνα Τζοόυνς. Βεβήλωση. Πάντως κάποια στιγμή θα γράψω τα της επαρχίας.
    gatti Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω !!!
    roadartist σίγουρα και θα στο πω!

    ReplyDelete
  10. Απαπα... Λιγούρα με έπιασε τώρα ... Πάω να βρω κάτι να φάω...:-)

    ReplyDelete
  11. Αχχχχ μου χει λείψει μινι ταξιδάκι με ψαρομεζεδες σε καποια κρύα παραλια....

    ReplyDelete
  12. Μμμμ
    Μας εχει ξαναεκθειασει την συγκεκριμενη ταβερνα στο χωριο...
    Το θυμαμαι εγω...

    Παντως εμενα τα θαλασσινα με ανακατευουν

    ΜΠΙΡΙΜΠΑ
    Να μην ξεχνιομαστε...

    ReplyDelete
  13. Α ρε τυχερούλη...

    ReplyDelete
  14. @fevis Εμένα να δεις τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες.
    @xipaki να σε πάει αυτός που βλέπεις στα όνειρά σου.
    @x-oyranoy ή Παρασκευή ή Σάββατο
    @revqueer όντως λολ

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?