18.10.07

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ BLOGGERS 9th part

update ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΘΗ (ΚΑΛΑ ΚΕΝΤΑΩ) ΕΝΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ Hose los anomalos satrapos ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΣΩ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ...


Αγαπημένοι μου αναγνώστες, ήρθε η ώρα της αναμέτρησης των δύο αιωνίων αντιδίκων/εραστών. Μπεεεεεεεεεε vs Sikia Η επιλογή δική σας. 41 πόντους γόβα/πέος ή μια βραδιά ακολασίας στο big Apple?

Και ενώ ο διαγονισμός τέλειωσε και υπάρχει ακόμα μία συνταγή προς έκδοση και ψηφοφορία τσουπ!!!!

Mέσα σ'όλα μου πετάχτηκε κι ο mr. wrong τι να κάνω τον ανέβασα κι αυτόν. Αδυναμίες βλέπετε!!!!!!


26. provatos

Κοτόπουλο του μερακλή αλλά και τεμπελάκου εργένη:

Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές. Είναι και πεντανόστιμη αλλά και πανεύκολη. Πριν όμως σας την δώσω θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να σας πω ότι είναι απαράδεκτο να τρώτε μικρά αθώα τρυφερά ασπρούλικα προβατάκια. Πρόκειται για ένα έθιμο που πρέπει να κοπεί μία και καλή. Πως σας πάει η ψυχή σας να ξέρετε ότι ένας κακός άθρωπας τα σφάζει για να έρθει το κρέας στο τραπέζι σας; Ήθελα να ήξερα, δεν ματώνει η καρδιά σας; Τα προβατάκια είναι καλά, το κρέας τους δεν είναι νόστιμο και είναι κρίμα, πολύ κρίμα να τα τρώμε.

Αυτά, δεν σας πρήζω άλλο προχωράω στην συνταγή:

Θα χρειαστείς:

1 κοτόπουλο βιολογικό
1 ολόκληρο κρεμμύδι
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο (πρόσεχε, δεν εννοώ σκελίδα, το άλλο λέω το ολόκληρο που αποτελείται από πολλές σκελίδες)
1 ολόκληρο λεμόνι ζουμερό
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι.
Η εκτέλεση:

Όσο ετοιμάζεις το κοτόπουλο ζεσταίνεις τον φούρνο στους 200.

Παίρνεις ολόκληρο (προσοχή, δεν το κόβεις, το αγοράζεις ολόκληρο από το μαγαζί) το πουλερικό και το αλείφεις με μπόλικο βούτυρο πάνω κάτω και πλαγίως. Να πάει παντού. Μετά του βάζεις αλάτι και πιπέρι, επίσης παντού. Το βάζεις στο ταψί με τα πόδια προς τα πάνω.

Κόβεις το λεμόνι στην μέση. Κρατάς το μισό στην άκρη και το άλλο μισό το στύβεις πάνω από το κοτόπουλο. Την λεμονόκουπα την βάζεις μέσα στο ταψί που θα ψήσεις το κοτόπουλο. Κόβεις το κεφάλι σκόρδο και το κρεμμύδι στην μέση, ΟΧΙ ΚΑΘΕΤΑ, οριζόντια, δηλαδή οι σκελίδες να είναι κομμένες στη μέση τους. Παίρνεις το μισό κρεμμύδι και το μισό σκόρδο και τα βάζεις και αυτά μαζί με το βουτυρωμένοαλατοπιπερωμένο κοτόπουλο στο ταψί (όπου ήδη έχεις ρίξει το στυμμένο λεμόνι).

και τώρα έρχεται το κόλπο. ΜΕΣΑ στο κοτόπουλο, εκεί που οι κρεοπώλες κρύβουν τον λαιμό βάζεις το άλλο μισό ολόκληρο καθαρισμένο κρεμμύδι, το μισό καθαρισμένο σκόρδο, το μισό άστυφτο λεμόνι και μία κουταλιά σούπας βούτυρο.

Οπότε έχουμε: Ένα ταψί. Μέσα του υπάρχει μία στυμμένη λεμονόκουπα, μισό σκόρδο, μισό κρεμμύδι και ένα κοτόπουλο βουτυρωμένο και αλατοπιπερωμένο. Μέσα στο κοτόπουλο υπάρχει μισό λεμόνι, μισό κεφάλι σκόρδο και μισό κρεμμύδι. Αυτό το ταψί το βάζεις στο φούρνο στους 200 και το αφήνεις να ψηθεί 20 λεπτά ΓΙΑ ΚΑΘΕ μισό κιλό κοτόπουλο συν μισή ώρα (που θα πει, αν έχεις κοτόπουλο δύο κιλών θα το ψήσεις 110 λεπτά).

Δεν χρειάζεται να ανοίξεις το φούρνο, ούτε να ασχοληθείς καθόλου. Απλά έχε το νου σου και όταν το δεις να έχει σωστό χρώμα τσίμπα το με ένα πιρούνι και αν βγάλει ζουμάκι είναι έτοιμο. Το βγάζεις το αφήνεις έξω για ένα δεκάλεπτο και μετά το σερβίρεις
δεν θα πιστεύεις τη γλώσσα σου. Το κρεμμύδι το σκόρδο και το λεμόνι μέσα αλλά και γύρω από το κοτόπουλο του έχουν δώσει ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ άρωμα που θα το λατρέψουν όλοι.

Καλή όρεξη. και θυμήσου: αν θες να με ευχαριστήσεις για την ωραία συνταγή, σταμάτα να τρως πρόβατα. Μπεεεε όπως πάντα. :-))

27. Sikia

Pavlouko μου, ιδού η αφροδισιακή συνταγή μου.
Άντε και με τη νίκη,

Sikia’s Lemon Meringue Pie

Για τη γέμιση
1-1/4 φλιτζ. Ζάχαρη
½ φλιτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. Γλυκ. Αλάτι
1-1/2 φλιτζ. Νερό
3 αυγά (χωρίζουμε κρόκους από ασπράδι - το ασπράδι χρησιμοποιείται για την μαρέγκα παρακάτω)
1-1/2 λεμόνια
1 φλιτζ. Σούπας βούτυρο
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια σε μεσαία φωτιά ώσπου το μείγμα να πάρει βράσει. Το αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια και το βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με ένα πιρούνι Ρίχνουμε το αυγά στο μείγμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνέχεια και ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά για ένα λεπτό. Το αφαιρούμε πάλι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα από τα λεμόνια και το χυμό από τα λεμόνια. Ανακατεύουμε καλά και χύνουμε το μείγμα στο pie crust (συνταγή παρακάτω) και από πάνω όσο ακόμα είναι ζεστό το μείγμα προσθέτουμε τη μαρέγκα (συνταγή παρακάτω) να καλυφθεί όλο το pie. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 195C ώσπου να ροδίσει η μαρέγκα.
Για τη Μαρέγκα
3 ασπράδια αυγών (των αυγών που χρησιμοποιήσαμε τους κρόκους πιο πάνω)
6 κουτ. Σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ ώσπου να πάρουν τη μορφή της μαρέγκας. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη (λίγη λίγη και τη βανίλια).

Για το Pie crust
1-1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. Γλυκού αλάτι
2-1/2 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό
½ φλιτζάνι βιτάμ
Χτυπάμε το βιτάμ με το αλεύρι και το αλάτι ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη. Η ζύμη δε θέλει πάρα πολύ ζύμωμα.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα του pie μας, το οποίο το έχουμε βουτυρώσει πρώτα και ψήνουμε στο φούρνο στους 220C για 10-15 λεπτά.



28. The wrong guy

Toν τελευταίο καιρό με έχουν πιάσει οι γλύκες μου και μια νοσταλγία για την παιδική μου ηλικία, οπότε βρήκα μια συνταγή που συνδυάζει και τα δυο.

Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι

Συστατικά

Περίπου 3 κιλά
2 κιλά σταφύλια
2 κιλά ζάχαρη
1 φλ. νερό
χυμός 1 λεμονιού
1 βανίλια
100 γρ. αμύγδαλα κομμένα στα τέσσερα
Οδηγίες
  1. Πλένετε καλά τα σταφύλια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Βάλτε το σταφύλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε τη με μια υφασμάτινη πετσέτα και αφήστε τη έτσι για 24 ώρες.
  2. Την επόμενη μέρα ξαναβάλτε την κατσαρόλα να βράσει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να "δέσει" το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε το λεμόνι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα. Ο χυμός λεμονιού δρα ως αντισηπτικό και συντηρητικό, γιαυτό είναι απαράιτητος.
  3. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλτε το σε γυάλινα βάζα αποστειρωμένα.
Η συνταγή μου θυμίζει τη μαμά μου και φθινόπωρο. Φιλιά και μην ξεχνάς το "ευ αγωνίζεσθαι" γιατί αν βρω ατασθαλίες στο διαγωνισμό θα σε καταγγείλω!
ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΛΙΓΑΚΙ ΜΜΜ
ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΛΙΓΑΚΙ ΜΜ...
Hosted by eSnips

27 comments:

  1. Βρε κούκλε μου, γιατί δε μαζευόμαστε όλοι ο καθένας με το ταψάκι του να περάσουμε πρίμα??? Θελω να τα φάω όλα!

    ReplyDelete
  2. Έλα μου ντε!!!
    Εγώ πάντως θα φτιάξω σουτζουκάκια έτσι και μαζευτούμε...

    ReplyDelete
  3. προβατο vs συκια= 1-0
    για οικολογικούς καθαρά λόγους.
    ο πρόβατος χρησιμοποιεί βιολογικό κοτοπουλακι, ενω η συκιά που να βρει λεμόνι στο αμέρικα που να μην είναι μεταλαγμένο.
    μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

    ReplyDelete
  4. Σουτζουκάκια άκουσα! Πεθαίνω...

    ReplyDelete
  5. έλα βρε,δεν άργησα πολύ!

    :-)))

    ReplyDelete
  6. Ax Συκια μου μια Σωστη Bree VanDeKamp εισαι (για οποιον βλεπει Desperate Housewives)
    Πως χαλαλιστηκες εσυ με τον προβατο δεν μπορω να στο συγχωρεσω

    ReplyDelete
  7. Χαίρομαι πολύ που όλοι σας εκτός από τον ammos sta malia mou kai aggouri sto kolo mou, ψηφίζετε εμένα γιατί ξέρετε να ξεχωρίζετε και την πχιότητα και την υπεροχή!!! Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και αγάπη και ανακοινώνω με χαρά ότι έκανα σκόνη τον πρόβατο με τη μπανάλ και πασιγνώστου συνταγή του....

    ReplyDelete
  8. sikia μου παρόλο που οι φωτογραφίες (βλέπε πρόβατο με στρινγκ, μπομπ ως αναδυομένη Αφροδίτη) πήγαν να παίξουν τον ρόλο τους και να προμοτάρουν τον ποταπό, εσύ κατάφερες να κάνεις την διαφορά, μπράβο σου (θα μου φτιάχνεις τέτοια με τα λεμονάκια του μοναστηρόκηπου;)

    ReplyDelete
  9. Θαυμάσια!
    Τώρα έχω μπλέξει τα μπούτια μου. Θέλω να μου μαγειρέψουν Πρόβατος και Συκιά ΜΑΖΙ.
    Ο ένας το κυρίως ή άλλη το γλυκό.
    (πρόβατε, δεν παίζει, τα αμνοερίφια είναι το αγαπημένο μου κρέας,ακολουθεί το γουρούνι και τελευταίο το μοσχάρι)

    ReplyDelete
  10. ψηφίζω μπεεεεε και τον φανταζομαι να μαγειρευει το κοτοπουλάκι μόνο με μια ποδιά και το .. πουλάκι έξω..

    ReplyDelete
  11. Blueprints δηλαδη η σικια με τον μοικανο τον τσιτσιδωμενο και τα φτερα και τα πουπουλα δεν εχει το προμο της και αυτή? :P
    Εγω ψηφιζω προβατο πρόβατο που εχει low profile ;)

    ReplyDelete
  12. άουτσ!!! sikia , αυτό πόνεσε.
    γιατι μωρή να σε ψηφίσω, πως θα μου στείλεις την πίτα με fedex?
    και βρε sikia μου, σου εξήγησα,
    για οικολογικόύς καθαρά λόγους.
    αν τα κριτήρια ήταν γαστριμαργικά, δεν θα το τρωγα το αγγούρι στον κώλο.

    ReplyDelete
  13. ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ

    ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

    ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

    ReplyDelete
  14. "Βρε κούκλε μου, γιατί δε μαζευόμαστε όλοι ο καθένας με το ταψάκι του να περάσουμε πρίμα??? Θελω να τα φάω όλα!"

    Πιστέψτε με, ΔΕ θέλετε να δοκιμάσετε το δικό μου! :P

    ReplyDelete
  15. Λοιπόν αρχικα μου αρεσει η λεμονπαϊ πολυ, αλλα επειδή η γιαγια μου την φτιάχνει τελεια (και δεν εχω και το αγχος του τι επιανε με αυτα τα χερια πριν την ζύμη σμουτς συκια μου αμα δε το λεγα θα σκαγα) οπότε θα ψηφίσω το προβατακι......

    Παυλο, συνέχισε έτσι μου δινεις ιδέες....και να ξερεις ξεκινάω καινουργια σειρά, σοβαρη οχι τρας.......(αμα με πληρωσεις θα με εμπνευσεις για το χαρακτηρα του πρωταγωνιστή)

    ReplyDelete
  16. xipaki Ψήψο στο xipaki, θα με κάνει πρωταγωνιστή!!!!

    ReplyDelete
  17. poy eisai wre PAvlo??? kala?? ase akoma liono ston pono.. ponane kai ta aftakia moyyyy

    ReplyDelete
  18. ε βέβαια με έβαλες με τα μεγαθήρια,που να φτουρήσω εγώ;

    είναι σαν να βγάζει ίδια μέρα δίσκο η μαντόνα και η μπεζεντάκου.ποια θα νικήσει λες;

    ReplyDelete
  19. η μπεζεντάκου βέβαια, τι νόμιζες; αντί να λες ευχαριστώ που έστω κι εκπρόθεσμα συμπεριλήφθεις βγάζεις και γλώσσα... εγώ πάλι που έχω δηλώσει ότι θα παραμείνω ουδέτερος στην διαμάχη συκιάς-πρόβατου θα ψηφίσω εσένα (άντε για να χαρείς - πλάκα κάνω σε όλα όσα είπα, οκ?)

    ReplyDelete
  20. Πες τα blueprintsούλη μου και χώστα στον wrong guy, για να μην τα πω εγώ.
    Εμ θα το βγάλω το βιβλίο με τις συνταγές των μπλόγκερς, αλλά και τα σχόλια τους χαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  21. Έχεις ακουστά περί γαστριμαργικών πόθων;
    Να σαλεύει η γλώσσα στον ουρανίσκο κι οι σιαλογόνοι αδένες να κάνουνε γιορτή!

    Αμάν πιά τι προκαλείς στο ταπεινό μπλογκοχωριό!

    ReplyDelete
  22. Εκλησε η εμπνευση για τον πρωταγωνιστη, για να εμπνευστω τους κομπαρσους δεχομαι σεξουαλικες χαρες.....

    ReplyDelete
  23. καπετάνισσα Με την ευγενική χορηγία, όλων σας που με βοηθήσατε.

    ReplyDelete
  24. xipaki να αρχίζω να το παίζω ντίβα;

    ReplyDelete
  25. Λοιπον, μετα απο πολυ σκεψη, θα προτιμησω την sikia, οχι μονο γιατι τρελλαινομαι για lemon pie, αλλα ακομα περισσοτερο διοτι ο προβατος οταν πηγα σπιτι του, με ξεπεταξε με σουβλακια απ' εξω, αντι να στρωσει την κωλαρα του, να φτιαξει το κοτοπουλο! Και αυτο ειναι αιτια πολεμου!!!

    ReplyDelete
  26. billzouk ΑΑΑΑ και σε σένα το ίδιο έκανε? Και εμείς που πήγαμε ένα βράδυ με σουβλάκια μας ξεπέταξε και την άλλη μέρα ανέβασε ποστ ότι έπλενε και στίβα πιάτα, ο ποταπός.

    Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις Σικιά, να βγεί με διαφορά!!!

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?