15.10.07

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ BLOGGERS 7th part

Με φάγατε, με πρήξατε, γράψε Σάκη, ανέβασε Σάκη,
μέχρι και απειλητικά mails έλαβα να παρατήσω τις συνταγές και να γράψω Σάκη.
Ορίστε λοιπόν παίζει CAIRO part 2. Τρέχτε !!!

18. onionfava

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Η πεθερά μου μας στέλνει πολύ συχνά, αρνί από το χωριό, εγώ δεν μπορώ να το φάω γιατί μου μυρίζει κάπως! Ο δικός μου λυσσάει να το φάει οπότε για να μην γίνουμε απο δυο χωριά, το κάνω ως εξής:
Αφού το κόψω σε κομματάκια μικρά σαν μπουκίτσες που λέμε, και του βγάλω τα πολλά λίπη και το πλύνω καλά, το βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω σε ποσότητες ανάλογες με το μάτι, αν δεν έχετε μάτι που κόβει βάλτε τα στην τύχη, πάλι νόστιμο θα βγει :
πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
τοματίνια Σαντορίνης
κρεμμύδι χοντροκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μείγμα από : λάδι, μουστάρδα και προαιρετικά ζωμό βοδινού
Τα ανακατεύεις, τύπου τουρλουμπούκι και τυλίγεις όλο το μείγμα σε μια λαδόκολλα, το βάζεις στο φούρνο στο πάνω κάτω, για 4 ώρες στους 150 ή για 2 ώρες στους 200. Την τελευταία φορά έβαλα και κομματάκια λουκάνικο που μου είχε ξεμείνει και του πήγαινε... Καλή επιτυχίααααα!!!!!!!!

pavlos φαίνεται εύκολο και γρήγορο, έλα όμως που έχουμε και μεις κάποιον σαν και σένα στο σπίτι και τα αμνοερίφια είναι απαγορευμένα.

19. Tanila

Έχω την εντύπωση ότι εδώ στέλνω συνταγές μαγειρικής.

Μπριζόλες κρασάτες.

Όσες γουστάρετε. Χοιρινές. Ή από άντρες-γουρούνια.
Αρκεί να είναι λαιμού και τις ζητάτε λεπτές για τηγάνι.
Κρεμμύδι.
Πιπεριά πράσινη, όχι Φλωρίνης. Αν και περί ορέξεως...

Με πολύ λίγο λάδι στον πάτο του τηγανιού τηγανίζετε
την αλατοπιπερωμένη μπριζόλα σε σιγανή φωτιά και από
τις 2 μεριές. Συνήθως χρειάζεται κανά μισάωρο, όσο και
για να ομολογήσει ένα γουρούνι. Ανάλογα πάντα την
κουζίνα και το τηγάνι, βέβαια.
Όσο να γίνουν κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι και την
πιπεριά.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμες, εκεί που μένει κανά 5λεπτο
ακόμα, ρίχνετε και τις ροδέλες.
Και στο τέλος προσθέτετε μαυροδάφνη, περίπου τριπλάσια
ποσότητα απ' ότι το λάδι, και το ξαναγυρνάτε και κανά
δίλεπτο.
Ταιριάζει ωραία με μπλου τσιζ.

Αν πάλι δεν έπρεπε να το στείλω εδώ να με συμπαθάτε.

pavlos Ναι σωστά την έστειλες μην φοβάσαι. Ακόμα δεν τα 'χεις χάσει τελέιως. Φαίνεται άλλωστε και από την συνταγή.

20. tsoutsouros

Πατάτες µε σαλιγκάρια και μάραθο
Υλικά
½ κιλό σαλιγκάρια
1 μεγάλο µάτσο μάραθα
4 πατάτες κοµμένες στα τέσσερα
1 µεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντοµάτες ώριµες ψιλοκομμένες
3 κουταλιές κρασί κόκκινο
¾ φλιτζανιού ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία
Βάζουµε τα σαλιγκάρια σε µια λεκάνη µε χλιαρό νερό και τα σκεπάζουμε µε ένα πιάτο για 30 λεπτά. Όταν τα σαλιγκάρια αρχίζουν να κινούνται, αφαιρούµε µε ένα μαχαιράκι τη χοντρή µεµβράνη που βρίσκεται στο στόµιό τους καθώς και κάθε άλλη ακαθαρσία από το κέλυφός τους (αν κάποιο από τα σαλιγκάρια παραμένει κλειστό, ενδέχεται να µην είναι ζωντανό). Πλένουµε σχολαστικά µε άφθονο νερό και τα βράζουµε µε λίγο αλατόνερο για 10 λεπτά.
Τα τραβάµε µε µία κουτάλα και τα βάζουµε σε ένα τρυπητό, για να στραγγίσουν τα υγρά τους. Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεμμύδι µε το ελαιόλαδο, ρίχνουµε τα μάραθα, ανακατεύουµε και σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου 25 λεπτά. Προσθέτουµε στη συνέχεια τις πατάτες, τα σαλιγκάρια, τις ντοµάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το ψήσιµο για 30 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

pavlos Νέος στον χώρο και κρητικής καταγωγής. Το καταλάβατε και από την συνταγή. Άντε μικρούλη περαστικά και γρήγορα κοντά μας.

21. one big dj

Χαίρε Παύλε…

Λοιπόν όσον αφορά την συνταγή δεν θα ήθελα να επεκταθώ αλλά αντ’ αυτού να σου δώσω μια εναλλακτική που εμένα μου αρέσει πολύ…
Λοιπόν είναι για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.
Το οποίο κάνεις όπως συνήθως απλά στο πρώτο εικοσάλεπτο ψησίματος το αλείφεις (για αρχή μόνο το κοτόπουλο) με ένα μείγμα από 3 κουταλιές της σούπας μέλι αναμεμειγμένο με 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ελαφρώς πικάντικη, Ekma κατά προτίμηση. Αλείφεις το μείγμα στο κοτόπουλο και λίγο κανά δεκάλεπτο δηλαδή πριν ψηθούν οι πατάτες (γιατί πρέπει να ψηθούν πιο πολύ να κάνει και κρούστα). Προαιρετικά βάζεις και λίγο δενδρολίβανο στο τέλος (για να μην αρπάξει)

Δοκίμασέ το γίνεται λουκούμι.

Σε φιλώ!!!


pavlos Όσο για σένα το τραγουδάκι εξαιρετικά

Όλα Τα Λεφτά
Όλα Τα Λεφτά.mp3
Hosted by eSnips

10 comments:

  1. Κι εγω ανεβασα συνταγη για πρασσοπιτα και τη φαγατε αθλιοι, δεν τη βλεπω πουθενά, μα πουθενά. ΓΙΑΤΙ;;;

    ReplyDelete
  2. Αγαπημένη μου, είσαι η Νο 11 συνταγή. Έχεις εκδοθεί. Μάλλον δεν με διαβάζεις χιχιχιχι

    ReplyDelete
  3. Pavle katarxas se eyxaristw pou asxolithikes na metatrepseis ta greeklish mou se ellinika. Kata deyteron se eyxaristw gia to tragoudi pou na kseres ti eirwnia kata lathos ekanes...lol tha sou eksigisw apo konta. Se eyxaristw..gulp :D

    ReplyDelete
  4. Επιτέλους Παύλο, επιτέλους! Κόντευα να αποσύρω τη συμμετοχή μου με τέτοια καθυστερηση :)

    άστο έτσι καμια βδομάδα, να το εμπεδώσουν οι αναγνώστες...χεχε

    Φιλάκια πολλάαααα

    ReplyDelete
  5. Εγώ όταν ήμουνα παιδούλα με τη Μπιμπι Μπο στο χέρι έστειλα συνταγή για να συμετάσχω στο διαγωνισμό. Από τότε πέρασε καιρός πολύς, πήγα φαντάρος, μετανάστευσα στην Αμερική, τα χρόνια περάσανε, και η συνταγή μου ακόμα να ανέβει....έμεινα με την προσδοκία κάθε μέρα να κοιτάω μπας και ανέβηκε η συνταγή.....
    Αφήστε με, όχι δε κλαίω, ένα σκουπιδάκι μπήκε στο μάτι μου που το έφερε ο παγερός βοριάς....

    ReplyDelete
  6. Χι. χα, χου....το βρήκα, το βρήκα...αλλα συγκριτικά με άλλες ειναι πτωχή, πλην τίμια η συνταγή μου. Καλέ, ξέρω κι αλλες πολλές, αλλα τωρα πρεπει να γραψω Κυριακατικο και μηπως ξερω τί να γραψω , και με ποιους θα τα βάλω.
    ριτς,καλημερουδια σας

    ReplyDelete
  7. one big dj περιμένω να ακούσω, μου κάνει εντύπωση
    fava απαπα είπα θα τηρηθεί σειρά προταιρεότητας με φάγατε πια
    sikia αγόρι μου όμορφο εσύ θα έχεις σπέσιαλ μεταχείρηση. άλλωστε το γλυκό πάει στο τέλος
    ritsmas απαπα γκρίνια, τι θα σε κάνω εσένα;

    ReplyDelete
  8. Μαγείρεψα χθες για να εκτονωθώ από έναν έντονο εκνευρισμό και να καταφέρω επιτέλους να κοιμηθώ. Το φαγητό το άφησα ανέγγιχτο αλλά –παγωμένο- έγινε το μεσημεριανό μου... Μην τρομάξεις με τα συστατικά: Έχω οικολογική συνείδηση και στο φαγητό αφού δεν θέλω να πετώ τίποτα και όλα τα μεταποιώ!

    Έχουμε λοιπόν και λέμε:

    Recycle πτηνού με ζάχαρο και κόκκινη διάθεση ΑΚΑ (Γλυκό κοτόπουλο με ροδοπέταλα και σταφίδες)

    Ανοίγεις το ψυγείο και βρίσκεις ό,τι απομεινάρια από ψημένο κρέας έχεις (στην περίπτωση μου έτυχε να κοτόπουλο που είχα κάνει στον φούρνο να ζητήσει την δεύτερη ευκαιρία). Ξεκοκαλίζεται (το ίδιο από μόνο του) και ξεπετσιάζεται με προσοχή. Επιλέγουμε τα κομμάτια που έχουν ψαχνό αποφεύγοντας το μπούτι που είναι ιδιαίτερα λιπαρό ακόμα και στην ψημένη μορφή του. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και το αφήνουμε για λίγη ώρα σε ένα μείγμα από αρκετά αραιωμένο μέλι, με λίγο ξύδι, σάμπαλ (είδος πολτού από γλυκιές ή λιγότερο γλυκιές πιπεριές και πιπέρια). Λίγα λεπτά αργότερα, καθώς ετοιμάζουμε αυτό που θα ακολουθήσει, στραγγίζουμε και αφήνουμε το κρέας σε χαρτοπετσέτα.

    Παίρνουμε τα πορτοκάλια που έχουν μαλακώσει αρκετά για να καταναλωθούν από μόνα τους και η φλούδα τους έχει αρχίσει να πανιάζει. Όσα μας επιτρέπει η εξωτερική τους επιφάνεια, τα αποχυμώνουμε. Σε όσα είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα του ζουλήγματος, τα καθαρίζουμε προσεκτικά ώστε να μην μείνουν κουκούτσια ή οι εσωτερικές ίνες και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια αρχίζουμε να τα βράζουμε.

    Λίγο πριν αρχίσει το πορτοκάλι να δένει, προσθέτουμε το κοτόπουλο με λίγο φρέσκο Τζίντζερ και -αν υπάρχει φρέσκο- λέμονγκράς και κόλιανδρο. Στο καραμέλωμα της σάλτσας προσθέτουμε παλιά σταφύλια που έχουμε μεταποιήσει από το παρελθόν σε σταφίδες ή γλυκό του κουταλιού και αφήνουμε να βράσει για λίγο.

    Για να γαρνίρετε το πιάτο σας παίρνετε τα μαδημένα τριαντάφυλλά (ιδιαίτερα αρωματικά και με ευχάριστη γεύση στο στόμα είναι τα λεγόμενα «βρετανικά» που είναι συνήθως ροζ και αρωματικά. Στην περίπτωση μου είχα διαθέσιμα τα πιό πικρά κόκκινα που βρήκα). Τα κόβεται σε δύο ίσα μέρη τα ροδοπέταλα και σχηματίζεται ημικύκλιο στο πιάτο. Πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη περασμένη σε τρυπητό το ημικύκλιο με τα πέταλα.

    Dressing:
    Αν συμπληρώσετε με σαλάτα ρόκας, προτείνω να προσθέσετε το ακόλουθο dressing. Είναι πολύ απλό: Γιαουρτάκι πλήρες με μουστάρδα σκόνη και ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο αν δεν μπει στο dressing, ως επικάλυψη του. Δίνει πιό όμορφη όψη και επιτρέπει να κάνετε κάποιον όμορφο σχεδιασμό με δύο-τρία φυλλαράκια γλιστρίδας ή βαλεριάνας.

    Στο τέλος είστε τόσο ράκος που το θαυμάζετε από μακριά, το μυρίζετε και κοιμάστε!

    ReplyDelete
  9. hey hey! mpika spiti apo to nosokomeio kai eimai liwma stin kanape. ase polis ponos.. efxaristo gia ta perastikaaa. elpizo molis eimai kalitera na se dw kai apo kontaaa byebyeeeeee

    ReplyDelete
  10. Παιδια τα σαλιγκαρια πιστευω θα κανουν παταγο,θα δοκιμαστουν σιγουρα.

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?