Παρασκευή απογευματάκι, εκεί γύρω στις 7:30 ανηφορίζουμε στο Κολωνάκι.
Τόπος προορισμού Ξενοκράτους 49 και Αριστοδήμου.
W+F by Olivier Campanha
Ανάμεικτα τα συναισθήματα. Ο Olivier είναι φίλος, σε ένα νέο εγχείρημα του, σε δύσκολες εποχές. Βέβαια δεν είναι μόνος. Παρέα έχει τον Γιάννη Μακρή Aiws, στήριγμα δυνατό.
Πλησιάζοντας στο W+F, στο μυαλό μου ήρθαν εικόνες από το παλιό καλό Κολωνάκι αρχών δεκαετίας του 80. Πόσες φορές δεν είχα ανηφορίσει προς τα εκεί μαγαζιά, με φίλους, αλλά και μόνος παρέα με το walkman, ακούγοντας χιτάκια της εποχής. Όποτε ήθελα να ξεφύγω, εκεί ανηφόριζα, εκεί κρυβόμουν.
Το μαγαζί γωνιακό, σε τόνους λευκού, γκρι και μαύρου με έναν υπέροχο κρεμαστό κήπο στον ένα του τοίχο και μία μπάρα που μπορείς να καθίσεις για φαγητό, στο σωστό το ύψος και παράλληλα να βλέπεις να δημιουργούνται μικροί πίνακες φαγητού, μπροστά στα μάτια σου. Χώρος χαλαρός, όμορφος, ανεπιτήδευτος κι όπως μας είπε ο Γιάννης Μακρής, θέλαμε να φτιάξουμε έναν χώρο που το χρώμα και την ζωντάνια να την δίνουν οι άνθρωποι που μας επισκέπτονται.
Στο πατάρι του εστιατορίου βρίσκεται ένα εξαιρετικό γυάλινο κελάρι με κρασιά επιλογής του Γ.Μακρή, εξαιρετικά συνοδευτικά στις δημιουργίες του Olivier. Εμπιστευθείτε τον. Εκεί βρίσκονται και κάποια διάσπαρτα τραπέζια με θέα τον χώρο του ισογείου, αλλά και τον κήπο απέναντι. Έναν κήπο με μουριές και τραπέζια σπαρμένα, γιατί το καλοκαίρι καλά κρατεί και τι το καλύτερο για τις μέρες του Σεπτέμβρη. Εκεί καθίσαμε κι εμείς για να δεχτούμε τις γαστρονομικές πλέον περιποιήσεις του Olivier.
Πάμε τώρα στα της κουζίνας. Στα του φαγητού και της γεύσης. Ο Olivier, είναι γνωστός chef και με πολύ πλούσιο βιογραφικό για το νεαρό της ηλικίας του. Εγώ δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω γαστρονομικά ένα πιάτο. Ξέρω όμως πολύ καλά να ξεχωρίζω την καλή κουζίνα. Κι η κουζίνα του W+F είναι απλά εξαιρετική. Αρκεί να αφουγκραστείς τους ήχους ηδονής που ακουγόντουσαν από τα γύρω τραπέζια, αλλά και τους ήχους που έβγαιναν από το δικό μας στόμα. Σε κάθε πιάτο, σε κάθε μπουκιά, από το ορεκτικό έως και το γλυκό, ένα μόνιμο μμμμμμμ ακουγόταν. Ένα θα σας πω, εγώ ο περίεργος, που πάντα κάτι μου φταίει, πάντα κάτι μου λείπει στο φαγητό δεν γκρίνιαξα καθόλου. Αντιθέτως έναν γαστρονομικό οργασμό τον είχα σε κάθε μπουκιά. Τι να πω, ίσως ήταν κι η διάθεση, οι αναμνήσεις, το όμορφο κλίμα του μαγαζιού. Σε όλο αυτό, στην ατμόσφαιρα δηλαδή του W+F, μεγάλη ευθύνη είχε κι η διάθεση κι η χαρά που έβλεπες ζωγραφισμένη στα πρόσωπα του Olivier και του Γιάννη.
Στα συν εννοείται κι ο λογαριασμός. Τιμές προσαρμοσμένες στην κρίση. Εξαιρετική σχέση τιμής και ποιότητας.
Εμείς το βρήκαμε το στέκι μας.
W+F by Olivier Campanha.
Τόπος προορισμού Ξενοκράτους 49 και Αριστοδήμου.
W+F by Olivier Campanha
Ανάμεικτα τα συναισθήματα. Ο Olivier είναι φίλος, σε ένα νέο εγχείρημα του, σε δύσκολες εποχές. Βέβαια δεν είναι μόνος. Παρέα έχει τον Γιάννη Μακρή Aiws, στήριγμα δυνατό.
Πλησιάζοντας στο W+F, στο μυαλό μου ήρθαν εικόνες από το παλιό καλό Κολωνάκι αρχών δεκαετίας του 80. Πόσες φορές δεν είχα ανηφορίσει προς τα εκεί μαγαζιά, με φίλους, αλλά και μόνος παρέα με το walkman, ακούγοντας χιτάκια της εποχής. Όποτε ήθελα να ξεφύγω, εκεί ανηφόριζα, εκεί κρυβόμουν.
Το μαγαζί γωνιακό, σε τόνους λευκού, γκρι και μαύρου με έναν υπέροχο κρεμαστό κήπο στον ένα του τοίχο και μία μπάρα που μπορείς να καθίσεις για φαγητό, στο σωστό το ύψος και παράλληλα να βλέπεις να δημιουργούνται μικροί πίνακες φαγητού, μπροστά στα μάτια σου. Χώρος χαλαρός, όμορφος, ανεπιτήδευτος κι όπως μας είπε ο Γιάννης Μακρής, θέλαμε να φτιάξουμε έναν χώρο που το χρώμα και την ζωντάνια να την δίνουν οι άνθρωποι που μας επισκέπτονται.
Στο πατάρι του εστιατορίου βρίσκεται ένα εξαιρετικό γυάλινο κελάρι με κρασιά επιλογής του Γ.Μακρή, εξαιρετικά συνοδευτικά στις δημιουργίες του Olivier. Εμπιστευθείτε τον. Εκεί βρίσκονται και κάποια διάσπαρτα τραπέζια με θέα τον χώρο του ισογείου, αλλά και τον κήπο απέναντι. Έναν κήπο με μουριές και τραπέζια σπαρμένα, γιατί το καλοκαίρι καλά κρατεί και τι το καλύτερο για τις μέρες του Σεπτέμβρη. Εκεί καθίσαμε κι εμείς για να δεχτούμε τις γαστρονομικές πλέον περιποιήσεις του Olivier.
Πάμε τώρα στα της κουζίνας. Στα του φαγητού και της γεύσης. Ο Olivier, είναι γνωστός chef και με πολύ πλούσιο βιογραφικό για το νεαρό της ηλικίας του. Εγώ δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω γαστρονομικά ένα πιάτο. Ξέρω όμως πολύ καλά να ξεχωρίζω την καλή κουζίνα. Κι η κουζίνα του W+F είναι απλά εξαιρετική. Αρκεί να αφουγκραστείς τους ήχους ηδονής που ακουγόντουσαν από τα γύρω τραπέζια, αλλά και τους ήχους που έβγαιναν από το δικό μας στόμα. Σε κάθε πιάτο, σε κάθε μπουκιά, από το ορεκτικό έως και το γλυκό, ένα μόνιμο μμμμμμμ ακουγόταν. Ένα θα σας πω, εγώ ο περίεργος, που πάντα κάτι μου φταίει, πάντα κάτι μου λείπει στο φαγητό δεν γκρίνιαξα καθόλου. Αντιθέτως έναν γαστρονομικό οργασμό τον είχα σε κάθε μπουκιά. Τι να πω, ίσως ήταν κι η διάθεση, οι αναμνήσεις, το όμορφο κλίμα του μαγαζιού. Σε όλο αυτό, στην ατμόσφαιρα δηλαδή του W+F, μεγάλη ευθύνη είχε κι η διάθεση κι η χαρά που έβλεπες ζωγραφισμένη στα πρόσωπα του Olivier και του Γιάννη.
Στα συν εννοείται κι ο λογαριασμός. Τιμές προσαρμοσμένες στην κρίση. Εξαιρετική σχέση τιμής και ποιότητας.
Εμείς το βρήκαμε το στέκι μας.
W+F by Olivier Campanha.
Ξέρω που θα πάμε την επόμενη φορά που θα πάμε Αθήνα... και έμενα μου αρέσει Κολωνάκι και φίλους έχω εκεί! Πολύ όμορφο μαγαζί, και με καλές τιμές και ποιότητα... Καλή επυτιχία για τους δύο.
ReplyDeleteΦιλιά.
ReplyDeleteΚοιτώντας τις φωτό που τράβηξες και έχοντας στο νου όλα όσα μου είπες χθες..."με λέει βουρ!"..
Εύχομαι Καλή Αρχή στο νέο ξεκίνημα του Olivier!!! Aν δεν ρισκάρουμε..δεν ζούμε!
Χθες με τελειώσες με τις περιγραφές σου στον χώρο αλλά και στα γευστικά ταξίδια που είχατε εκεί..
Καλό μήνα Παύλο :)))
Φιλώ σε
Ήταν όντως τέλεια, αξίζει πολύ αυτή η προσπάθεια, ευχόμαστε να είναι πάντα γεμάτο
ReplyDeleteΦαίνεται όμορφος χώρος.
ReplyDeleteΚαλορίζικο και καλές δουλειές να έχει.
Ετσι όπως το παρουσιάζεις σου ανοίγει την όρεξη όχι μόνο την γαστρονομική, αλλά και έναν χώρο που δεν είναι συνηθισμένος και πιστή αντιγραφή άλλων όπως συνηθίζεται!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία!
Απλή κι απέριττη η διακόσμηση όπως μου αρέσει και όπως ταιριάζει στο πνεύμα των καιρών.
ReplyDeleteΕύχομαι να πάει καλά το μαγαζί και με την πρώτη ευκαιρία που θα κατέβω στο κολωνάκι θα το επισκεφθώ... :)
Πότε είπαμε θα ανέβω Αθήνα;
ReplyDeleteΚαι σε αυτό το σημείο να προσθέσω και μια ευχή: Καλό μήνα!
DeleteΣτους Οlivie και Γιάννη, να ευχηθούμε καλή δύναμη, επιτυχία στο εγχείρημα τους.
ReplyDeleteΕίθε να καταφέρουμε να βρεθούμε μεγάλη παρέα εκεί.
Καλό μήνα εύχομαι
φιλιά
Ηταν εξαιρετικά. Εθρεφες ομμα και έγευες, ουρανίσκο. Εκλεπτισμένες γεύσεις!
ReplyDeleteΟλες οι εικονες, αψογες! απο τον χώρο ως το πιάτο.
Ολες οι προσπάθειες βρήκαν το στόχο τους.
κι επειδή καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκηνάνε, εγώ χωρίς αυτοκίνητο πουθενά....και στο Κολωνάκι ειμαι καλομαθημένη, κι ο καλος μου, δεν πηρε μηχανή αλλα αυτοκίνητο, ήταν ο απόλυτος χώρος. Ο νέος, χαμογελαστός, φρόντιζε να τα παρκάρει!!!
Εύγε καλη αρχή καλή συνέχεια !
¸.•°❤❤⊱彡
ReplyDeletePassei para uma visita.
Tudo isso é um paraíso gastronômico.
Boa semana!
Beijinhos.
❤❤⊱
ε ρε της βίζιτας γίναμε!!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίος χώρος!! Ελπίζω βέβαια να έχει και κάτι που να τρώγεται, κοινώς κανα μπριζολίδιο, έστω και γκουρμέ.
ReplyDeleteΥ.Γ: Καλά τόσα μας είπατε για τα γλυκά, χάθηκε και μια φωτογραφία για εμάς τους λιγούριδες?