Update
Ήταν πολύ όμορφο για να είναι αληθινό. Αλλά ποιος ξέρει, ίσως, κάποτε...
Δείτε τα Link στα σχόλια...
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..
Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.
Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.
Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.
Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..
Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.
Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300..000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο
συνεχίζεται..
Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ'αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .
Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)
εννοείται με το αμ (σημαίνον).
Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.
ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).
Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες..
Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =.....LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ......, κυκλο...., ΦΩΝΟ....., ΜΑΚΡΟ....., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ....., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ......, κλπ..
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.
Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.
Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σαν να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.
υγ Το έλαβα πριν από λίγο στο mail μου από πολύ καλή φίλη...
ήδη το αναδημοσίευσα...
ReplyDeleteξεκίνα και εσύ να μαζεύεις το 0,01 του ευρώ για κάθε λέξη Ελληνική που χρησιμοποιούν οι φίλοι μας...
ευχαριστώ γι την ενημέρωση και την άδεια να το αναδημοσιεύσω...
φιλί και σου ρχομαι στο Στέκι...-:))
Mόνο που πρόκειται για "αστικό μύθο" όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ
ReplyDeletehttp://el.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest
αλλά και εδώ
http://www.sarantakos.com/language/lernaio.html
Αυτό το κείμενο το έχω διαβάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και, ομολογώ ότι με έχει μπερδέψει λίγο.
ReplyDeleteΗ νοηματική δεν είναι η γλώσσα των κωφών; Μήπως το κείμενο είναι μεταφρασμένο από άλλη γλώσσα και ήταν λίγο ατυχής η μετάφραση;
Επίσης, εφόσον αποδεδειγμένα τα προϊόντα της apple γίνονται ανάρπαστα, γιατί αυτό το πρόγραμμα το μάθαμε μέσα από αυτό το μέηλ και τις εκπομπές του τηλεάστυ και του Έξτρα3 από γνωστούς και μη εξαιρετέους συνέλληνες (που δεν ήξεραν καν το όνομά του, αλλά περίεγραφαν απλώς το concept;)
Επίσης, όπου αναφέρεται η λέξη "Ελληνική" σκέτη νομίζω ότι θα έπρεπε να συνοδεύεται και από το επίθετο "αρχαία", αλλιώς είναι λίγο παραπλανητικό.
Αυτά. Δεν προσπαθώ να το παίξω έξυπνη, αλλά πιστεύω ότι τέτοιου είδους κείμενα επιδέχονται κριτικής σκέψης και καλό είναι να μην τα δεχόμαστε ως αξιώματα.
Καλημέρεεεες!
H κακιά της παρέας, θα πει ότι είστε ευκολόπιστοι... για να μην πω κάτι άλλο !
ReplyDeleteΒγαίνω δεν πάντα αληθινή γμτ!!!
Παυλή...δυστυχώς τη πατήσαμε...
ReplyDeleteεγώ έκανα διόρθωση ήδη στο δικό μου...
έχουν δίκιο τα παιδιά,πρόκειται για άλλο ένα hoax μήνυμα...
παρ' όλα αυτά,εσύ συνέχισε να μαζεύεις το χρήμα...
έτσι κι έτσι μας χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους από τη χρήση της γλώσσας και των όρων μας...
ασπασμούς με σπασμούς εξαπατημένους...
Εντελώς αστικός μύθος!!! Σόρρυ :-(
ReplyDeleteThеrе are seνeгal сuгrent methods on
ReplyDeletehow to get rіd of thеse mагkѕ.
Мy page sswlink.spb.ru
my web site :: <2>