11.5.10

ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Μουσική, το ραδιόφωνο παίζει μελωδίες από άλλες εποχές. Παλιές, ξεχασμένες, αγαπημένες. Εικόνες, φώτα, χρώματα. Αλήθεια ποιο είναι το χρώμα της μοναξιάς; Ποιο είναι το χρώμα της μοναξιάς μέσα στις σχέσεις;

Προσπαθώ να στρώσω το μυαλό μου. Είπαν ότι χρειάζομαι ψυχανάλυση. Το έχω ξανακάνει. Δεν βοήθησε, ότι και να λέω. Πρέπει λέει να θυμηθώ, να ανακαλύψω ότι με πόνεσε. Να ψάξω βαθειά μέσα μου. Να το βρω, να το φέρω στην επιφάνεια.

Κι αν πονάει ακόμα; Κι αν ματώνει ακόμα; Είμαι αλήθεια έτοιμος να το κάνω; Να πάω πίσω, με μια ματιά τρίτου και να το σκαλίσω; Ας πούμε ναι, πως γίνεται για κάποιον που δεν θυμάται; Για κάποιον που έχει επιλεκτική μνήμη; Για κάποιον που σαν ανεμοστρόβιλος ο πόνος ρουφάει τα πάντα, τα σβήνει τα εξαφανίζει;

Σε μια εποχή πόνου, αγωνίας, ανασφάλειας, αξίζει άραγε να επιβαρυνθώ με επιπλέον πόνο; Επιβαρυνθώ με επιπλέον πόνο! Αχ, που να βρίσκεται αυτός ο φιλόλογος από το λύκειο. Σίγουρα θα γέλαγε με τον τρόπο που γράφω και εκφράζομαι. Βάλε σε τάξη τις σκέψεις σου, είναι σαν να τον ακούω να μου λέει. Βάλε σε τάξη τις σκέψεις σου, οργανώσου, κάνε πράγματα, διάβασε επιτέλους και άσε αυτά τα Μίκυ Μάους που κρύβεις μέσα στα βιβλία. Τι προκοπή θα κάνεις, εσύ στην ζωή σου; Δεν το βλέπεις, δεν τα βγάζουμε πέρα. Αχ, θα μας πεθάνεις εσύ. Μας έχεις καταστρέψει και μυαλό δεν λες να βάλεις.

Ξύπνα επιτέλους, βγες από το συννεφάκι σου, άκου θα γίνεις πλούσιος. Όλο όνειρα, όνειρα, όνειρα. Έλα στον κόσμο μας. Σταμάτα να κρύβεσαι, σταμάτα να παίζεις θέατρο, εδώ είναι η ζωή, βγες άρπαξε την από τα μαλλιά. Αγάπησε και άφησε να σε αγαπήσουν. Μην φοβάσαι δεν θα σου κάνει κακό μια αγκαλιά. Ξέρεις δεν σε πνίγει πάντα, καμιά φορά σε ανακουφίζει κιόλας. Γιατί πρέπει να είσαι ο πρώτος σε ότι κάνει; Και τελευταίος να έρθεις δεν πειράζει, ξέρεις. Έχει και αυτό την πλάκα του.

Τηλέφωνο, πάντα στις πιο ακατάλληλες στιγμές και όχι πάντα για καλό. Τον τελευταίο καιρό συνήθως για άσχημα μαντάτα. Μήπως να καταργήσω το κινητό και το σταθερό, χμ, επιλεκτικές απαντήσεις;

Γιατί γίναμε έτσι ρε γαμώτο; Γιατί έγινα έτσι; Γιατί δεν ακολούθησα τα όνειρά μου, αλλά μόνο τα πρέπει που μου έχουν βάλει οι άλλοι; Είναι άραγε αργά στα 47 σου να κάνεις νέα ξεκινήματα; Να κάνεις επιτέλους πράγματα που ήθελες εδώ και χρόνια αλλά πάντα για κάποιον λόγο τα ανέβαλες; Άσχετα αν καταφέρεις να φτάσεις στο τέρμα. Τουλάχιστον όταν θα έρθει η ώρα του μεγάλου απολογισμού, να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα απωθημένα στο τεφτέρι του Χάρου.

Πάμε πίσω, ας αρχίσουν τα τύμπανα να χτυπάνε. Ας το παλέψουμε παρέα να ξάνουμε το κουβάρι της ζωής μας. Να δούμε τι θυμόμαστε, τι θέλαμε, τι ονειρευτήκαμε κι ας μπει και η υπόλοιπη ορχήστρα, πάμε μπροστά, πιάνουμε δουλειά, πιάνουμε τα όνειρά μας και τους δίνουμε ζωή. Και εδώ είμαστε θα τα λέμε, θα σημειώνουμε την πρόοδο, θα γελάμε, θα κλαίμε, θα τρώμε τα μούτρα μας, αλλά θα ζούμε. Ίσως για πρώτη φορά.

17 comments:

  1. Ποτέ δεν είναι αργά για μια αρχή..
    Και αν είναι να μην γραφτούν και στο τεφτέρι του χάρου, ποτέ μα ποτέ δεν θα είναι αργά για την αρχή.. :)

    ReplyDelete
  2. Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Ηφαιστίωνα. Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα... Είτε είναι προσωπικά είτε θέματα καριέρας!!! Απλά πρέπει να στρώσεις κώλο για να κάνεις την σωστή αρχή!!!!!!Καλημέρα....:D:D

    ReplyDelete
  3. Παιδί μου, συγκεντρώσου! Εγω που ζω με τα παλιά, άσχημα περνάω? Μια χαρά! Για δοκίμασε!
    μάτς και μούτς και πάω να μπώ στο μπαούλο του 94!

    ReplyDelete
  4. @ Hfaistiwnas Να πεθάνει ο Χάρος!!!

    @ Ethan Reynolds Μα πόσο πια να στρώνω κώλο, καταντάει σκάνδαλο!

    @ Γλυκό-Κερασο-Ζουζούνα Εμ, εσύ πας να μπεις στο μπαούλο του ΄94, εγώ πάλι μπαίνω στο μπαούλο του '63!!!

    ReplyDelete
  5. Σε νιωθω... Διαβαζοντας σε ενα δακρυ μου εφυγε γιατι αν και ειμαι 33 νιωθω ετσι. Να μην εχω κυνηγησει τα ονειρα μου. Κι επειδη γυρναει 3 μηνες στο μυαλο μου αυτο, ξεκαθαριζω το τοπιο, και λεω να αρχισω το κυνηγι. Δοκιμασε το.

    ReplyDelete
  6. και εγω οπως ο one of the people...το βρισκω πιο απλο διαχωρισμο των πρεπει -θελω- μπορω κανε και ολα θα παρουν το δρομο τους...ας πουμε το παρτυ το εθαψες?!γιατι αναβαλεις πραγματα?κανε οτι κρινεις σωστο και μην κολας πουθενα!

    ReplyDelete
  7. Ποτέ δεν είναι αργά για νέα ξεκινήματα.. Και για βουτιές βαθιά στην ψυχή μας με ότι συνεπάγεται αυτό... Να κάνεις αυτό που θέλεις και να κυνηγήσεις τα όνειρα σου.. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο?

    ReplyDelete
  8. @ one of the people Έλα να το ξεκινήσουμε παρέα!!!

    @ hug Ε, όχι και να θάψω το πάρτι!!! Αυτό είπαμε θα γίνει προς το τέλος του μήνα!

    @ Fevis Τίποτα καλύτερο δεν σκέφτομαι Εύη μου και γιαυτό το ξεκινάω!

    ReplyDelete
  9. τα νέα ξεκινήματα είναι πάντα ανανεωτικά κι ας φαίνονται δύσκολα!
    όσο για τα σκαλίσματα σκέψου ότι ανακαλύπτοντας αυτόν τον πόνο μπορεί και να απελευθερωθείς από πράγματα που δεν αξίζει να σε κρατούν πίσω :)
    φιλάκια Παύλε

    ReplyDelete
  10. Επειδή και εγώ το σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια νέα αρχή, αποφάσισα πως δεν είναι αργά!
    Μάλλον ποτέ δεν αργά, ακόμα και όταν θα είμαστε με το ένα πόδι στον τάφο.

    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  11. Νομίζω ότι Fevis και Radio Marconi απάντησαν... εγώ απλά συνυπογράφω
    εξάλλου αν δεν έκανα δυο απανωτές τέτοιες αρχές δεν θα ήμουν και εδώ που είμαι

    ReplyDelete
  12. Δεν νομίζω ότι έχεις καταφέρει λίγα στην ζωή σου. Μήπως γίνεσαι πολύ αυστηρός μαζί του; (Εννοώ τον εαυτό σου.)

    ReplyDelete
  13. Με τη στεναχώρια της επιστροφής από το νησί: σ' αγαπάω πολύ.

    ReplyDelete
  14. "Μην φοβάσαι δεν θα σου κάνει κακό μια αγκαλιά"

    Συνυπογράφω!

    (μουτς στα μούτρα σου :)

    ReplyDelete
  15. φανταζομαι ότι δεν εννοείς μια δεύτερη καριέρα, αυτή τη φορά στο τραγούδι :) :) :)

    ReplyDelete
  16. Χμμμ ... Γεια ! ;ο)
    Βασικά δεν είχα σκοπό να σχολιάσω αλλα δεν κρατήθηκα ... 1 χρόνο πρίν (περίπου, ίσος και παραπάνω) μετά από μεγααααααααααααλη ψυχολογική αναταραχή αποφάσισα να αλλάξω την ζωή μου. Να μηδενίσω το κοντέρ στα 36 μου . Πίστεψέ με είχα φτάσει σε τέτοιο σημείο που είχα λίγα να χάσω.
    Ε, λοιπόν μόλις έκανα το πρώτο βήμα, τα πάντα γύρω μου άρχισαν να αλλάζουν προς το καλύτερο ... και συνεχίζουν ακόμα ... μην το σκέφτεσαι ... πάρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνα !! ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ !!!!

    ReplyDelete
  17. Πολύ απολογισμό και αναρώτηση βλέπω και στους 2. Χωρίζετε;
    Αν και δε μ'αρέσει να επαναλαμβάνομαι, σου λέω ότι ποτέ δεν είναι αργά να μπεις στον ίσιο δρόμο και να βρεις μια καλή κοπέλα να δημιουργήσετε οικογένεια.

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?