14.10.07

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ BLOGGERS 6th part

14. Τρελοφαντασμένη

Rouladen mit Sauerkraut ( είναι Ρολά γεμιστά με ξινό λάχανο)
Υλικά :
Rouladen 4φιλέτα χοιρινά για σνίτσελ ( μακριά και φαρδιά)
4φέτες ψαχνό ζαμπόν ή μπέικον ανάλογα με την προτίμησή μας
4φέτες κασέρι Gouda
4αγγουράκια τουρσί
Μουστάρδα , αλάτι , λευκό πιπέρι
Sauerkraut (ξινό λάχανο )Υπάρχει στα καταστήματα Lidl σε συσκευασία ( κονσέρβα) έτοιμο
Ετοιμασία: Πλένουμε τα φιλέτα σνίτσελ τα απλώνουμε και αφού αλείφουμε στην εσωτ. επιφάνεια την μουστάρδα βάζουμε από μία φέτα ζαμπόν , κασέρι και ένα αγγουράκι κομμένο στη μέση ( κατά μήκος) ,αλάτι και πιπέρι...προαιρετικά και λίγο κάρυ για όσους το αγαπούν. Τα τυλίγουμε και τα πιάνουμε με οδοντογλυφίδες στις άκρες.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα ( χύτρα ) με νερό ίσα που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για περίπου 20-30 (στη χύτρα) λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Τα ανοίγουμε κρατάμε το ζωμό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε να ροδοκοκκινίσουν γύρω γύρω σε μέτρια φωτιά.
Στο ενδιάμεσο από τον ζωμό κάνουμε σάλτσα με αλεύρι και μανιτάρια δηλ διαλύσουμε το αλεύρι μέσα στο ζωμό να μη έχει σβόλους και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει ρίχνοντας μέσα και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια , αλάτι και πιπέρι ή ετοιμάζουμε σάλτσα Jägersoße (σάλτσα του κυνηγού) που υπάρχει κι αυτή σε καταστήματα Delikatessen ή στο Lidl. Μπορούμε να κάνουμε και κόκκινη σάλτσα με λωρίδες από πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ή κίτρινη ανάλογα με τα γούστα , φτάνει η σάλτσα να είναι πηκτή
Αφού ροδοκοκκινίσουν τα γεμιστά φιλέτα προσθέτουμε και την σάλτσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για άλλη μισή ώρα να βράσουν.
Saurkraut ( ξινό λάχανο)
Το βγάζουμε από τη κονσέρβα το πλένουμε μέσα σε ένα στραγγιστήρι και το βράζουμε για 15 λεπτά με σκέτο νερό , μετά πετάμε το νερό και το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο , πιπέρι και αλάτι προσθέτοντας και ψιλοκομμένος κύβους ζαμπόν ή μπέικον ή προσούτο.
Σερβίρουμε σε ατομικό πιάτο ένα ή δύο ρουλάντεν με σάλτσα και δίπλα το ξινό λάχανο ως συνοδευτικό , αν κάποιος δεν αγαπά το λάχανο , μπορεί να το συνοδέψει με πατάτες ( Bratkartoffeln)
Πατάτες : τις καθαρίζουμε τις κόβουμε ροδέλες σε αντικολλητικό τηγάνι τις βάζουμε να βράζουν για 10-15λεπτά αδειάζουμε το νερό , βάζουμε λάδι και λίγο φρέσκο βούτυρο αλάτι πιπέρι και μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένα κρεμμύδι σε ροδέλες ( ένα μεγάλο )λίγη ρίγανη και κάρυ και τις ψήνουμε για όση ώρα χρειάζεται μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

pavlos
Μπελαλίδικο μου φαίνεται, αλλά και τόσο νόστιμο. Σίγουρα θα μαγειρευτεί εντός των ημερών


15. Βιώσιμη Ανάπτυξη

λοιπόν έχουμε και λέμε (δικής μου επινόησης σε μεγάλες πείνες και ανέχειες εύκολη , απλή αλλά γευστική)

Μακαρονο - σαλάτα - γκρέκα

1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας (προτιμούνται τα φιογκάκια βίδες κλπ)
~500γρ φέτα
~250γρ ελιές καλαμών κομμένες χωρίς το κουκούτσι
~1 βαζάκι κάπαρη (προτιμότερο το φύλλο της κάπαρης)
2-3 μεγάλες σφιχτές ντομάτες
αλάτι ,ρίγανη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ψιλοκόβουμε τη ντομάτα στο χέρι και την αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι
τρίβουμε τη φέτα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
αλατίζουμε καλά τα μακαρόνια κατά το βράσιμο, τα βουτυρώνουμε τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Τρώγονται ζεστά! (τόσο απλά) σε περίοδο νηστείας αφαιρέστε τη φέτα και έχετε ένα ευχάριστο πιάτο

Μακαρόνια με σολωμό.
2 φιλέτα σολομού καπνιστού
1 πακέτο σπαγγέτι (εμένα μ' αρέσει και με ταγιατέλες)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
λάδι
κρέμα γάλακτος
λίγο άνηθο
πιπέρι - αλάτι
Ενώ τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια , βάζουμε στο μπλέντερ τα φιλέτα του καπνιστού σολομού , έως ότου γίνουν μια λεία ροζ κρέμα , ενώ προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος στο τέλος του χτυπήματος
Αφού έχουν τσιγαριστεί τα κρεμμύδια ρίχνουμε το Σολωμό και την κρέμα που απέμεινε, φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. (μόνο μία)
Σερβίρουμε τα μακαρόνια , τη σάλτσα του σολομού και γαρνίρουμε με 1-2 τουφίτσες άνηθο. Λευκό κρασί

Χοιρινά μπριζολάκια με βύσινο γλυκό
...συνεχίζονται , έπεσε δουλειά!

pavlos Αυτό είναι. 2 συνταγές! Αλλά να σε κόβουν στην τρίτη και καλύτερη γμτ μου!!!


16. Revqueer

Η συνταγή είναι εντελώς κλεμμένη από ένα παρακμιακό παμπάλαιο βιβλίο μαγειρικής! Επειδή θα γίνει ψηφοφορία αναγνωστών, επέλεξα κάτι εντελώς κουλό που να ξεχωρίζει! Καλή μου επιτυχία!

Πατσάς Σκορδοστούμπι

Ποδαράκια και κοιλιές
Αλάτι και νερό
Πιπέρι ακοπάνιστο
Ξύδι και σκόρδο
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα ποδαράκια και τις κοιλιές. Ζεματάτε τις κοιλιές, τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια. Βάζετε σε κατσαρόλα τα ποδαράκια και τις κοιλιές, νερό, αλάτι και λίγο πιπέρι ακοπάνιστο. Τα σιγοβράζετε επί 4 έως 5 ώρες, ή τα βάζετε σκεπασμένα, μέσα σε σιγανό φούρνο και αφήνετε να σιγοβράσουν μια νύχτα.
Κοπανίζετε μερικά δόντια σκόρδο και προσθέτετε αρκετό ξύδι. Σερβίρετε τον πατσά και ρίχνετε 1 ή 2 κουταλιές από το μίγμα του ξυδιού σε κάθε πιάτο.
Αυτό είναι!! Φίλοι ¨Σταυρώστε με, σταυρώστε με!!!¨
Με σεβασμό

pavlos
Μια συνταγή που εκτιμά ιδιαίτερα ο πατέρας μου αλλά και γω μετά από τρελλές σούρες...

17. Ammos sta malia mou

κρεατόπιτα για Γαλάτες.

Παρακαλώ ο provatos να απομακρυνθεί από τον υπολογιστή
(Στην κατηγορία ανήκουν όσοι τρώνε πάνω από ένα κοπάδι από αρνιά, γελάδια και γουρούνια το χρόνο)

υλικά:

γέμιση
χοιρινό κρέας, καλύτερα, μισό σπάλα μισό πανσέτα για νοστιμιά
(για ποσότητα με το μάτι ανάλογα το ταψί)1 1/2 κιλό περίπου για νορμάλ ταψί
ελάχιστο ρύζι, 1/3 κούπα
πιπέρι, αλάτι, λίγο μπαχάρι(πολύ λίγο να μην νικάει τα υπόλοιπα)
κρεμμύδια (αναλογία σε γρμ όσο κρέας- τόσο και περισ. κρεμμύδι, όσο περισσότερο κρεμμύδι τόσο ποιο νόστιμη)
ο ζωμός που βράσαμε το κρέας.

για φύλλο
αλεύρι 4φλ τσαγιού
νερό (όσο πάρει)
ελαιόλαδο
ι κτλ γλ. αλάτι

Αφού πλύνουμε καλά τα χέρια μας από την άμμο,
βράζουμε το κρέας σε 1λτρ νερό με αλάτι 1 1/2 κτλ γλ. για κάθε κιλό κρέας.
και με τα κόκαλα, μέχρι να ξεκοκαλίζεται με ευκολία
κρατάμε το ζωμό και ψιλοκόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια
>αφού κρυώσει μην τσουρουφλίσετε τα χέρια σας

τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε αρκετά
πετάμε το κρέας μέσα στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε και άλλο
μέχρι το κρεμμύδι να γίνει καφέ, όχι κίτρινο. όταν λέω πολύ εννοώ πάρα πολύ. το μαγειρεύουμε στην ουσία.

ρίχνουμε όσο πιπέρι και αλάτι χρειάζεται για τα γούστα μας , το μπαχάρι, και το ρύζι και ανακατεύουμε.

για την ζύμη βάζουμε τα υλικά στο μίξερ,
πρώτα στεγνά, και μετά προσθέτουμε νερό λάδι
αφού την έχουμε ζυμώσει και την έχουμε αφήσει κανά μισάωρο
την ανοίγουμε με τον πλάστη, ναι ο πλάτης χρησιμεύει και στην κουζίνα. δεν το ήξερες, εμ τα θελε ο κώλος σου.
2 λεπτά φύλλα κάτω, γέμιση και 2 λεπτά φύλλα πάνω. την κόβουμε πριν ψηθεί
την ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω μέχρι να κοκκινίσει( προσοχή χαμηλά στον φούρνο για να ψήνεται ισομερώς.)
μόλις κοκκινίσει την βγάζουμε και τις ρίχνουμε το ζωμό μέχρι να την καλύπτει. όχι περισσότερο.
την ξαναψήνουμε στον αέρα στο φουλ μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός.
το κρεμμύδι την γλυκαίνει η πανσέτα την νοστιμεύει και ο ζωμός νοστιμεύει και καραμελώνει το φύλλο.

αυτά και ο θεός βοηθός.

pavlos
μμμ Περιμένω να μου φέρεις ταψάκι, εγώ τον φίλο μου δεν τον σφάζω. Με χοιρινό μπορώ να την κάνω?

Υ.Γ. Το τραγούδι είναι λατρεμένο, ταιριάζει με την βροχή και είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε κάποιον μοναχικό
Luz de Luna
Luz de Luna.mp3
Hosted by eSnips

9 comments:

  1. Τελος καταχωρησε την ψηφο μου στον revqueer πατσας τρελενομαι.......ειδικα μετα απο ξενυχτι....αλλα κανενας φιλος μου δε τρωει γμτ σνιφ...

    ReplyDelete
  2. Ακούς Παύλο; Καταχώρησε, καταχώρησε!!!

    ReplyDelete
  3. Me eluse to fws tou feggariou kai oi anamniseis eytyxias katw apo ayto apo kapoies makrines meres..Nai milaw polles glwsses. Se eyxaristw. POLY.
    Koinwnika monaxikos e? Kalo..

    ReplyDelete
  4. τι φλερτ έχουμε εδώ;

    :-)

    ReplyDelete
  5. lol wrong!! thanks for yesterday! :)

    ReplyDelete
  6. Δείχνει φανταστικό, αλλά εσύ δηλώνεις δεσμευμένος.

    ReplyDelete
  7. παει pavlo ούτε που την δειάβασες την συνταγή. μα τι ρωτάς αφου το λέει στην αρχή με χοιρινό.

    πάντως εγώ ψηφίζω τρελοφαντασμένη.

    ReplyDelete
  8. Πω, πω τιμή που μου έκανε ο αγαπημένος Παύλος να βάλει την συνταγή μου ...ευχαριστώ πολύ φίλε!

    Ευχαριστώ πολύ και τον Ammo sta malia mou...για την προτίμηση πολλά φιλιά και περιμένω και τις άλλες συνταγές!

    ReplyDelete
  9. Εγω παντως θα βαλω μονο παντσετα για το απολυτο!!!

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?