4.10.07

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΩ


Η Βάσω …

Γνωστό μοντέλο της δεκαετίας του ’90. Φίλη του Σάκη που την γνώρισα και εγώ.

Μετά από μια σειρά mail που ανταλλάξαμε, τηλέφωνα στην αλλοδαπή, τα οποία και θα σας χρεώσω και μετά από αρκετά παρακάλια, πολλά μπορώ να πω, αναδημοσιεύω κάποια κομμάτια, μήπως και συμπληρωθεί το πάζλ του Σάκη. Τα παραθέτω κάπως αλλαγμένα για να μην θίξω πρόσωπα και καταστάσεις.

Η Βάσω λοιπόν ήταν η επίσημη αγαπημένη του Σάκη τα χρόνια εκείνα.

Λαμπερή, όμορφη με ένα βάδισμα γαζέλας. Και έξυπνη. Πολύ έξυπνη θα έλεγα, και όπως αποδείχθηκε και δυνατή.

Γνωρίστηκαν σε ένα από αυτά τα λαμπερά πάρτι. Love at first sight. Καλλονή αυτή, εντυπωσιακός αυτός.

Όταν γνώρισα τον Σάκη και πήγαμε Αράχωβα, ήταν μαζί ήδη 1 χρόνο. Οι πρώτοι έξη μήνες παραμυθένιοι. Ταξίδια σε όλον τον κόσμο, στα ακριβότερα ξενοδοχεία, στα πιο γκλαμουράτα μέρη. Σε μέρη που λες υπάρχουν? Ή μήπως είναι ντεκόρ χολιγουντιανής ταινίας? Σε μέρη που εμείς οι θνητοί δεν υπάρχει περίπτωση ούτε απ’ έξω να περάσουμε. Σε κάποια μέρη απ’ αυτά πήγε και εμένα ο Σάκης στην πορεία των χρόνων που ήμαστε μαζί.

Αλλά ας συνεχίσω…

Μετά το παραμυθένιο εξάμηνο, άρχισε ο Σάκης σιγά σιγά να αλλάζει. Κλεινόταν στον εαυτό του. Σαν κάποιο κρυφό σαράκι να του έτρωγε τα σωθικά. Ήταν μαζί, αλλά ήταν λες και το μυαλό του να ταξίδευε σε τόπους μακρινούς. Μόνο το κορμί του ήταν μαζί της. Αυτή δεν είχε καταλάβει τίποτα. Τον αγαπούσε, του συγχωρούσε τα λάθη. Του δικαιολογούσε την απουσία. Η αγάπη την είχε τυφλώσει.

Είχε κάτι αυτό το παιδί. Μπορεί να σε βασάνιζε, αλλά του τα συγχωρούσες όλα. (κι άλλο κοινό με τον Σάκη, περίεργη ζωή)

Όταν είχαμε πάει στην Αράχωβα, και είχε γυρίσει μόνος, λέγοντας ότι η Βάσω είχε μείνει πίσω γιατί είχε βρει κάποιους φίλους, ήταν ψέμα. Είχαν τσακωθεί στην βόλτα τους και την παράτησε στο Γαλαξίδι. Ήταν η πρώτη φορά που της το έκανε. Είχε σοκαριστεί τόσο που δεν αντέδρασε καθόλου. Έμεινε απλά να τον περιμένει. Στο τέλος όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα γύρναγε επέστρεψε σπίτι με ένα ταξί. Το βράδυ με ένα φιλί και μία αγκαλιά τα είχε ξεχάσει και συγχωρέσει όλα. Έτσι είναι η αγάπη. Υπομένει, επιμένει, συγχωρεί.

Κι έτσι και εγώ την επόμενη μέρα που την είδα δεν κατάλαβα και δεν έμαθα τίποτα.

Πολλά ήταν αυτά που δεν καταλάβαινα τότε, σημάδια που δεν έβλεπα και δεν με ενδιέφεραν να δω. Αυτά ήταν ακριβώς τα λόγια της Βάσως.

Η Βάσω με τον Σάκη μείνανε μαζί σχεδόν 5 χρόνια. Τέσσερα από αυτά ήμουνα και εγώ μέρος. Εγώ για την Βάσω ήξερα ότι ήθελε ο Σάκης να ξέρω. Η Βάσω για μένα δεν ήξερε. Εδώ άρχισε να μαθαίνει. Εδώ έμαθα κι εγώ διάφορα.

Αυτά που θα σας πω είναι ανάκατες ιστορίες, όπως ανάκατα μου τα έστειλε και η Βάσω. Κάποια άλλα θα τα κρατήσω για μένα. Δεν ξέρω αν θέλω κι αν πρέπει να τα γράψω.

Cueca Solo
Cueca Solo.mp3
Hosted by eSnips

No comments:

Post a Comment

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?