1.10.07

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟ


Μιας και από σήμερα 1/10 ξεκινάει και επίσημα και το ψάρεμα της καραβίδας είπα να γράψω μία συνταγή με καραβίδες. Για μένα πιό νόστιμη και από τον αστακό. Πιο παρεξηγημένη κι από την γαρίδα.
Σαγανάκι Μυτιληνιό.
Κάντε το στον αγαπημένο/η σας, αν και εγώ προτιμώ να το κάνω και να το απολαμβάνω μόνος με ένα ποτήρι ούζο Πιτσιλαδή. Το καλύτερο για μένα ούζο.

Υλικά

2-3 κιλά καραβίδα μέτρια προς μικρή
1/2 ποτηράκι του κρασιού νερό
1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού λεμόνι ή και λίγο περισσότερο αν σας αρέσουν τα ξινά.
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι
Ρίγανη
2-3 φύλλα δάφνης

Σε ένα σουρωτήρι ξεπλύνετε τις καραβίδες και αλατίστε τες. Βάλτε τες μετά στην κατσαρόλα με όλα τα υλικά. Κλείστε το καπάκι και κάντε τους μια τούμπα, να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Σε μέτρια φωτιά αφήστε τις για 15-20 λεπτά.
Φρυγανήστε ψωμί με λίγο λάδι και ρίγανη, ένα ποτηράκι ούζο και καλή σας όρεξη.

Και άντε καλό μας και νόστιμο μήνα.
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

16 comments:

  1. χμμμ ακούγεται νόστιμο και εύκολο (αν και τα ευκολα δεν είναι το φόρτε μου :):):) )

    thanks Pavlo θα τη δοκιμάσουμε και να περιμένεις νέα!

    αχ πείνασα!
    [αναπνοή]

    ReplyDelete
  2. Αχ βρε Παύλο, μας έχεις τρελάνει με τις συνταγές σου και τα πιάτα σου.

    Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε την συνταγή σου γιατί τρελαίνομαι για τις καραβίδες. Και με ουζάκι, πω πω ομορφιές!

    Ευχαριστούμε! :-)

    ReplyDelete
  3. μια όρεξη μου την άνοιξες, πότε με το καλό;

    ReplyDelete
  4. Aιντε αιντααα Μπαρπα Γιαννακακη
    Που ΄ναι που 'ντο πουν' το Μαρικακι?
    Ψαρακια τηγανιζεις μες το μαγεριο...
    Οπα

    ReplyDelete
  5. Αχουυυυυ!!! Τι μου κάνεις τώρα!! Τρέχουν τα σάλια ποτάμι!!

    ReplyDelete
  6. Πεινάσαμε, μια με τα σουντζουκάκια, μια με τις καραβίδες. Αμάν πια.

    ReplyDelete
  7. Παρόλο που επέστρεψα με μια ελαφριά βαρυστομαχιά, σαν να με έπιασε μια λιγουρίτσα... Καλό μήνα...

    ReplyDelete
  8. Mου εφτιαξες το κέφι, μουσική καραβίδες, ουζάκι. Συμφωνώ ότι το Πιτσιλαδή είναι το καλύτερο της χώρας.Καλό σου μήνα, νάσαι καλά

    ReplyDelete
  9. Ως γνήσιος βουνίσιος δεν μου αρέσουν τα ψαρικά αλλά στις γαρίδες κάνω μια εξαίρεση!

    Και ειδικά με τέτοια συνταγή!

    ReplyDelete
  10. Για ψαρικά τρελαίνομαι, άλλωστε ήταν το μόνο κρέας που έτρωγα, όντας από τα 17 μου χορτοφάγος!... Αλλά δεν περνάς λέω γω απ'την θεωρία στην πράξη και να μας καλέσεις σπίτι σου?...χαχαχα

    ReplyDelete
  11. paulo liti kai nostimi akougete.
    ante kai alli mia gia karabides i megales garides
    tis marinareis olo to brady se eleolado aromatismeno me skordo kai dentrolibano ,( to skordo to exeis tsigarisei sto ladi). tin epomeni tis psineis se karboyna i psistiera oxi pano apo 7 lepta.

    ReplyDelete
  12. Πω πω! Αυτά είναι! Μου έτρεξε το σαλάκι!

    ReplyDelete
  13. @αναπνοή είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη
    @gatti πιες κι ένα στην υγειά μου
    @blueprints μόλις κερδίσω την δίκη καλεσμένοι όλοι στο λιμανάκι
    @x-oyranoy αν σου πω ότι αυτό ήθελα να ανεβάσω
    @revqueer σε καταλαβαίνω, και που να σου πω και μία για χτένια χαχαχα
    @omerta κόπιασε αλλά προσοχή σιωπή σ'οτι βλέπεις και ακούς
    @fevis αυτό έλειπε να γύρναγες από Κρήτη χωρίς βαρυστομαχιά ΛΟΛ
    @sourlouloudi να και κάποια που ξέρει από ούζο. Στην υγειά σου λουλούδι μου
    @g 4 George οι καραβίδες είναι πιο νόστιμες από τις γαρίδες
    @equilibriym έχω υποσχεθεί ότι θα το κάνω. Περιμένω μεηλ με νεώτερά σου
    @ammos sta malia mou να είσαι σίγουρος ότι θα τις κάνω
    @if..igeneia κόπιασε και συ στο τραπέζι μας. υπάρχει χώρος για όλους τους καλούς

    ReplyDelete
  14. Μικρή και ανόητη εγώ, δεν ήξερα το Πιτσιλαδή μέχρι που με μύησε Μυτιληνιός με μεράκι και αποδεδειγμένα σωστά γούστα...

    Οι συνταγές σας εξαιρετικές και το μπλογκ πνέει αλμυρό δροσερό αέρα, αντίθετα με το αδελφάκι του που σε βουλιάζει στην κάψα μέχρι να θελήσεις να πάρεις αναπνοή για να μη χαθείς στο λιώσιμο... Φοντύ σκέτο!

    Χάρηκα πολύ που σας διάβασα, και θα περνώ. Καλημέρα.

    ReplyDelete
  15. Θα το δοκιμάσω. Αλλά θα βάλω και λίγο κρασί ή ούζο μέσα του.

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?