Μιας και από σήμερα 1/10 ξεκινάει και επίσημα και το ψάρεμα της καραβίδας είπα να γράψω μία συνταγή με καραβίδες. Για μένα πιό νόστιμη και από τον αστακό. Πιο παρεξηγημένη κι από την γαρίδα.
Σαγανάκι Μυτιληνιό.
Κάντε το στον αγαπημένο/η σας, αν και εγώ προτιμώ να το κάνω και να το απολαμβάνω μόνος με ένα ποτήρι ούζο Πιτσιλαδή. Το καλύτερο για μένα ούζο.
Υλικά
2-3 κιλά καραβίδα μέτρια προς μικρή
1/2 ποτηράκι του κρασιού νερό
1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού λεμόνι ή και λίγο περισσότερο αν σας αρέσουν τα ξινά.
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι
Ρίγανη
2-3 φύλλα δάφνης
Σε ένα σουρωτήρι ξεπλύνετε τις καραβίδες και αλατίστε τες. Βάλτε τες μετά στην κατσαρόλα με όλα τα υλικά. Κλείστε το καπάκι και κάντε τους μια τούμπα, να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Σε μέτρια φωτιά αφήστε τις για 15-20 λεπτά.
Φρυγανήστε ψωμί με λίγο λάδι και ρίγανη, ένα ποτηράκι ούζο και καλή σας όρεξη.
Και άντε καλό μας και νόστιμο μήνα.
|
χμμμ ακούγεται νόστιμο και εύκολο (αν και τα ευκολα δεν είναι το φόρτε μου :):):) )
ReplyDeletethanks Pavlo θα τη δοκιμάσουμε και να περιμένεις νέα!
αχ πείνασα!
[αναπνοή]
Αχ βρε Παύλο, μας έχεις τρελάνει με τις συνταγές σου και τα πιάτα σου.
ReplyDeleteΘα την δοκιμάσω οπωσδήποτε την συνταγή σου γιατί τρελαίνομαι για τις καραβίδες. Και με ουζάκι, πω πω ομορφιές!
Ευχαριστούμε! :-)
μια όρεξη μου την άνοιξες, πότε με το καλό;
ReplyDeleteAιντε αιντααα Μπαρπα Γιαννακακη
ReplyDeleteΠου ΄ναι που 'ντο πουν' το Μαρικακι?
Ψαρακια τηγανιζεις μες το μαγεριο...
Οπα
Αχουυυυυ!!! Τι μου κάνεις τώρα!! Τρέχουν τα σάλια ποτάμι!!
ReplyDeleteΠεινάσαμε, μια με τα σουντζουκάκια, μια με τις καραβίδες. Αμάν πια.
ReplyDeleteΠαρόλο που επέστρεψα με μια ελαφριά βαρυστομαχιά, σαν να με έπιασε μια λιγουρίτσα... Καλό μήνα...
ReplyDeleteMου εφτιαξες το κέφι, μουσική καραβίδες, ουζάκι. Συμφωνώ ότι το Πιτσιλαδή είναι το καλύτερο της χώρας.Καλό σου μήνα, νάσαι καλά
ReplyDeleteΩς γνήσιος βουνίσιος δεν μου αρέσουν τα ψαρικά αλλά στις γαρίδες κάνω μια εξαίρεση!
ReplyDeleteΚαι ειδικά με τέτοια συνταγή!
Για ψαρικά τρελαίνομαι, άλλωστε ήταν το μόνο κρέας που έτρωγα, όντας από τα 17 μου χορτοφάγος!... Αλλά δεν περνάς λέω γω απ'την θεωρία στην πράξη και να μας καλέσεις σπίτι σου?...χαχαχα
ReplyDeletepaulo liti kai nostimi akougete.
ReplyDeleteante kai alli mia gia karabides i megales garides
tis marinareis olo to brady se eleolado aromatismeno me skordo kai dentrolibano ,( to skordo to exeis tsigarisei sto ladi). tin epomeni tis psineis se karboyna i psistiera oxi pano apo 7 lepta.
Πω πω! Αυτά είναι! Μου έτρεξε το σαλάκι!
ReplyDelete@αναπνοή είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη
ReplyDelete@gatti πιες κι ένα στην υγειά μου
@blueprints μόλις κερδίσω την δίκη καλεσμένοι όλοι στο λιμανάκι
@x-oyranoy αν σου πω ότι αυτό ήθελα να ανεβάσω
@revqueer σε καταλαβαίνω, και που να σου πω και μία για χτένια χαχαχα
@omerta κόπιασε αλλά προσοχή σιωπή σ'οτι βλέπεις και ακούς
@fevis αυτό έλειπε να γύρναγες από Κρήτη χωρίς βαρυστομαχιά ΛΟΛ
@sourlouloudi να και κάποια που ξέρει από ούζο. Στην υγειά σου λουλούδι μου
@g 4 George οι καραβίδες είναι πιο νόστιμες από τις γαρίδες
@equilibriym έχω υποσχεθεί ότι θα το κάνω. Περιμένω μεηλ με νεώτερά σου
@ammos sta malia mou να είσαι σίγουρος ότι θα τις κάνω
@if..igeneia κόπιασε και συ στο τραπέζι μας. υπάρχει χώρος για όλους τους καλούς
Eυχαριστώ.. :)
ReplyDeleteΜικρή και ανόητη εγώ, δεν ήξερα το Πιτσιλαδή μέχρι που με μύησε Μυτιληνιός με μεράκι και αποδεδειγμένα σωστά γούστα...
ReplyDeleteΟι συνταγές σας εξαιρετικές και το μπλογκ πνέει αλμυρό δροσερό αέρα, αντίθετα με το αδελφάκι του που σε βουλιάζει στην κάψα μέχρι να θελήσεις να πάρεις αναπνοή για να μη χαθείς στο λιώσιμο... Φοντύ σκέτο!
Χάρηκα πολύ που σας διάβασα, και θα περνώ. Καλημέρα.
Θα το δοκιμάσω. Αλλά θα βάλω και λίγο κρασί ή ούζο μέσα του.
ReplyDelete