19.9.07

CASTA DIVA














Casta Diva.mp3

16 comments:

  1. Πολυ ωραιο ποστ. Η αναγκαια χαλαρωση μετα απο τη δουλεια. Ευχαριστω!

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστούμε για το οφθαλμολουτρο πολιτισμού... Πίνακες διαφορετικής τεχνοτροπίας και ρευματος, προσεκτικα επιλεγμενοι...

    Λοιπον, Παυλο, οπως παντα μου δινεις εναυσμα με καε ποστ σου, οποτε κι εκανα μια μικρη ερευνα για τον 8ο πινακα που ειναι του Klimt και θυμηθηκα την τεχνικη του, καθως μια συναδελφος στη δουλεια μου ειχε δειξει τον πινακα του The Kiss κι εμεινα μλκς..! Στην δε Wikipedia λεει: Klimt's work is distinguished by the elegant gold or coloured decoration, often of a phallic shape that conceals the more erotic positions of the drawings upon which many of his paintings are based. Συγκεκριμένα ο πινακας αυτος τιτλοφορειται Adele Bloch-Bauer, πωληθηκε 135εκ $ (!) το 2006 και βρισκεται στην Neue Galerie, New York.

    Όσο για τον 3ο απο το τέλος, δεν μπορει κανεις παρα να αναγνωρισει τεχνοτροπια Ντε Κιρικο, κι εμενα ιδιαιτερα με συγκινει, γιατι ο πατέρας του διάσημου υπερρεαλιστή ζωγράφου, ο Εβαρεστο, κατασκευασε τον θρυλικο Μουτζουρη που συνεδεε Βόλο-Μηλιες και κινειτο σε γραμμή που είναι η στενότερη σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα και μια από τις στενότερες στον κόσμο. Την κανω συχνα αυτη την διαδρομη, καθως αναβιωσε εδω και καμποσα χρονια και λειτουργει ως ατραξιον το καλοκαιρι. Όσο για τον ζωγραφο, ο Giorgio επηρεαστηκε τοσο απο το τεχνικο αυτο θαυμα του πατερα του που αποτύπωσε την φιγούρα του μικρού τρένου σε μερικούς από τους διάσημους πλέον πίνακές του.

    να'σαι καλα..

    ReplyDelete
  3. παυλο τα πνευματα μας συναντήθηκαν Εκανα περιπου το ιδιο κι εγω γιατί δεν ειχα δυναμεις να γραψω κειμενο.ωραια οφθαλμαπάτη τελικά.
    ριτς

    ReplyDelete
  4. Και ετσι πιο γυμνος και αρκετα φθηνοτερος-σα προσφορα supermarket ονειρων-περιδιαβαινα στο λουτρο του παρελθοντος πολιτισμου κι αναρωτιόμουνα τι comment μπορω να σου στειλω για να σε πεισω πως αυτα τα περιττα, τα "καποια δεντρα", ειναι τα τελειως απαραίτητα για την παρηγοριά μας.
    Γιατι η ΤΕΧΝΗ ειναι η απολυτως απαραίτητη προυπόθεση για να αντέξουμε ολοι εμεις οι υπερφίαλοι κι εγωπαθείς την νομοτελεια της θνητότητας μας.
    Και παλι, πιάνω να λεω μεγαλοστομιες.
    Ομως να αυτο το δακρυ σκάει στο αριστερό μου μάτι, απο πληρότητα γι αυτο πυ ειδα γι αυτο που ακουσα
    γι αυτο που βρήκες χρόνο να ανεβασεις εσυ, εδω για μας.
    Κι αυτο το ονοματίζω συννενοχή και φιλία.
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  5. A re Payle moy...kati tetoia post me kanoun na ksexnw kai kourash kai treksimo kai polla..Na'sai kala..Casta Diva me tetoia megathiria texnhs?wow!

    ReplyDelete
  6. Υπεροχο ποστ........

    ReplyDelete
  7. Τι φωνή, Θεέ μου... άρεσε στον πρώην η Κάλλας και ακούγαμε στο αυτοκίνητο κάποιες φορές. Αξεπέραστη.

    Βέβαια ακούγαμε και το Κι άλλο της Κοκκίνου, μην λέω ψέμματα...

    ReplyDelete
  8. Τι όμορφα... Ξεκουράστηκαν τα μάτια μου, ξεκουράστηκε και η ψυχή μου...

    ReplyDelete
  9. Μας ξαφνιάζεις πάντα ευχάριστα και κυρίως καλαίσθητα!
    Ευγε Παύλο μας!
    :)

    ReplyDelete
  10. Καλησπέρα και από δω. Πώς είμαστε ;
    Ακουω για τον Σαρκοζί και ψιλοτρομάζω
    ριτς

    ReplyDelete
  11. 30 χρόνια σήμερα. Αλλά πάντα η ίδια ανατριχίλα.

    ReplyDelete
  12. Είναι 4:45 am έχω ξυπνήσει χάραμα για να κάνω επανάληψη για μάθημα που γράφω στις 8, έχω βάλει ακουστικά και ταυτόχρονα διαβάζω. Ευχαριστώ για τη τέλεια μουσική υπόκρουση...

    ReplyDelete
  13. είναι τέλειο παυλούκο μου

    Υ.Γ. απάντησα στο σχόλιο σου, ότι σου κάνω επίσημη πρόσκληση, οπότε τώρα δεν έχεις δικαιολογία και πρέπει να έρθεις να με επισκεφτείς χιχιχιχιχι

    ReplyDelete
  14. Αγαπημένοι πίνακες όλοι ...
    τη μουσική απόγευμα στο σπίτι.
    Υπερόxo mix!

    ReplyDelete
  15. Τι κουλτούρα πλάκωσε!

    Τέλειο το ποστ!

    ReplyDelete
  16. @marvin
    @equilibrium
    @ritsmas
    @etalon
    @a big dj
    @satya
    @g 4 geroge
    @fevis
    @αναπνοή
    @gay super hero
    @revqueer
    @sikia
    @celcius33
    @wrong guy
    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας σχόλια, νομίζω ότι όλοι μας είχαμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση και χαίρομαι που συνέβαλα και γω λίγο

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?