5.12.07

ΜΥΣΤΙΚΑ

Άχαρος ρόλος. Να λες σε κάποιον ότι κάποιος που αγαπάει πάρα πολύ είναι στο νοσοκομείο, και μάλιστα όχι και στην καλύτερη κατάσταση.

Έπρεπε, όμως να γίνει.

Αποφάσισα να του το πω το πρωί. Να τον αφήσω να κοιμηθεί. Να ξεκουραστεί. Άλλωστε και τι θα κερδίζαμε; Στην εντατική ο παππούς, να τον δούμε δεν θα μπορούσαμε. Άστο καλύτερα το πρωί, με το φως της μέρας. Να φύγουν οι σκιές της νύχτας από πάνω μας.

Το πρωί, ξύπνησα νωρίτερα από τον Σάκη. Κατέβηκα στην κουζίνα, του έφτιαξα καφέ και ανέβηκα στο δωμάτιο. Χάρηκε μόλις είδε τον καφέ. Που να φανταζόταν την συνέχεια. Επειδή δεν είμαι και ο τύπος που κάτι τέτοια τα φέρνω γύρω, γύρω μέχρι να τα ξεστομίσω, το είπα αμέσως.

- Σάκη, πιες τον καφέ και ντύσου.

- Γιατί που θέλεις να πάμε;

- Στο νοσοκομείο. Έχουν τον παππού σου εκεί, γι αυτό δεν τον είδαμε το βράδυ. Ντύσου λοιπόν να πάμε. Η Αντιόπη μας περιμένει εκεί.

Την κεραμίδα την έφαγε. Έπρεπε να μην τον αφήσω να σκεφτεί, να γίνουν όλα τόσο γρήγορα και να πάμε στο νοσοκομείο.

Ευτυχώς ήταν τόσο το σοκ, που οι αντιδράσεις ήταν από μηδαμινές έως ελάχιστες.

Φτάσαμε στο νοσοκομείο σε χρόνο μηδέν. Η Αντιόπη μας περίμενε στην καφετέρια. Άλλωστε δεν είχε έρθει η ώρα του επισκεπτηρίου.

- Καλημέρα, κοιμηθήκατε καλά; Πήρατε πρωινό, να σας παραγγείλω κάτι να φάτε;

- Καλημέρα, εντάξει είμαστε γιαγιά. Ο παππούς; Πότε θα τον δω; Οι γιατροί τι λένε; Πως έγινε;

- Σε μία ώρα ανοίγει το επισκεπτήριο και θα τον δεις. Καλά είναι, μια χαρά, μίλησα με τον γιατρό, τον γλύτωσε τον κίνδυνο.

- Καλά πως έγινε;

- Όπως γίνονται αυτά τα πράγματα σε ανθρώπους της ηλικίας μας. Απλά, ήσυχα, αθόρυβα. Κάποια στιγμή η καρδιά βαριέται να χτυπάει και κάνει κολπάκια. Έτσι απλά. Το ευχάριστο είναι ότι ήταν μαζί με τον νονό σου και τον μετέφερε αμέσως στην κλινική. Παίζανε τάβλι και αισθάνθηκε πόνο στο στήθος.

- Ο μπαμπάς, η μαμά το ξέρουν;

- Ναι τους το είπα. Αν χειροτερέψουν τα πράγματα θα επιστρέψουν Ελλάδα. Τώρα τι να κάνουν να έρθουν;

Αυτή η στάση που κρατάνε μερικοί άνθρωποι με αφήνει άφωνο. Να πεθαίνει ή έστω να είναι ο γονιός σου στην εντατική και εσύ να έρχεσαι μόνο αν χειροτερέψουν τα πράγματα. Να τα χέσω τα λεφτά τους και τις επιχειρήσεις τους. Αλλά εμένα τι λόγος μου πέφτει.

Ήρθαν ξανά οι γιατροί να μας δούνε και να συνοδεύσουν τον Σάκη να δει τον παππού του. Έμεινα μόνος με την Αντιόπη.

- Αντιόπη τι λένε οι γιατροί;

- Θα τα καταφέρει, έχει περάσει πολλά περισσότερα. Είναι γερό σκαρί. Δεν τον φοβάμαι, ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει, δεν θα το κάνει τώρα.

- Είναι κάτι που δεν μας λες;

- Σαν τι δηλαδή;

-Δεν ξέρω, κάτι που έχουν πει οι γιατροί, οτιδήποτε.

- Όχι, μπορώ να σου πω ότι πιο πολύ προληπτικά τον βάλανε στην εντατική. Καμιά φορά το όνομα παίζει μεγάλο ρόλο.

- Για αυτό, δεν ήρθαν οι γονείς του Σάκη;

- Για αυτό και γι’ άλλα πολλά.

- Τι εννοείς;

- Άστα θα τα πούμε κάποια στιγμή. Πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα για μας, για την οικογένειά μου. Αν χρειαστεί πρέπει να φροντίσεις τον Σάκη.

- Όποτε θέλεις, εγώ εδώ είμαι.

- Όταν θα είμαστε οι δυό μας κάποια στιγμή θα στα πω.

Εγώ τώρα, γιατί τα τραβάω αυτά; Ένα σεξάκι ήθελα, άντε ερωτεύτηκα μετά, αλλά αυτό με ξεπέρναγε. Με ρώτησε κανείς αν ήθελα να το ζήσω; Αυτό ήταν γάμος, σε λίγο θα θέλανε και εγγόνια από εμάς. Ποιος τους είπε ότι είχα σκοπό να χαλάσω το κορμί μου με εγκυμοσύνες. Αν θέλανε απογόνους για να συνεχιστεί το είδος, ας τα έκανε ο Σάκης. Μάλλον πρέπει να την κάνω με ελαφρύ βηματισμό. Από την άλλη, δεν μου κάνει καρδιά και να αφήσω τον Σάκη σε αυτή την κατάσταση. Να γίνει γρήγορα ο παππούς καλά και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Άσε που ποιος τους είπε ότι ήθελα να μάθω τα μυστικά της οικογένειάς τους. Εδώ καλά καλά απέφευγα τα μυστικά της δικής μου οικογένειας, θα φορτωνόμουν του Σάκη;

Κι όμως, κάτι μου έλεγε ότι θα τα φορτωνόμουν και για τα καλά μάλιστα…

All Cried Out
All Cried Out.mp3
Hosted by eSnips

No comments:

Post a Comment

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?