18.12.08

PAUL VOUDOURIS ... ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ!!!

Τετάρτη βράδυ, εκεί γύρω στις 9, σε μια στολισμένη Αθήνα, άδεια από ανθρώπους, παρέα με μία φίλη και με το cd να παίζει Carol King και το it's too late από το tapestry, τέρμα στην διαπασών, καταλήξαμε στο γυάλινο θέατρο, σε μία παράσταση του Paul Voudouris.

Περίεργο τραίνο, ο τύπος. Γνωριστήκαμε λίγο πριν την παράσταση. Πρόσχαρος, με μια ευγένεια ελληνική, επηρεασμένη όμως από τον αμερικάνικο τρόπο ζωής. Αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το βιογραφικό του, θα δείτε ότι ο Οδυσσέας, κρύβεται κάπου μέσα στα γονίδιά του.
Ο Paul, λοιπόν έχει γυρίσει όλον τον κόσμο. Έχει γράψει μουσικές ταξιδιάρικες, ίδιες με την ζωή του. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την διάδοση της μεθόδου Feldenkrais.

Τώρα, η παράσταση που παρουσιάζει λέγεται Remembering the past ... Thinking about the future. One man show, με έναν Mac, που παίζει τον ρόλο της ορχήστρας, και αυτόν να διηγείται ιστορίες από την ζωή του, διανθισμένες με τα τραγούδια του.

Μια πολύ αμερικάνικη για τα δικά μου γούστα παράσταση, που όμως βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση σαν διασκέδαση. Μια εναλλακτική διασκέδαση, που αν μη τι άλλο, κατάφερε να με κάνει να ξεχάσω έστω και για λίγο την μίζερη πραγματικότητα.

Ένας άνθρωπος, που να σας πω την αλήθεια, τον ζήλεψα για ότι έχει ζήσει και που κατάφερε έστω και για μια στιγμή να ξυπνήσει τον καλά κρυμμένο Οδυσσέα, που βρίσκεται ναρκωμένος βαθιά μέσα μου.

Τώρα όσοι θέλετε να τον δείτε, εγώ σίγουρα θα ξαναπάω, θα δώσει δύο ακόμα παραστάσεις, στις 23 και 28 Δεκεμβρίου στην BOITE, Θεοδάμαντος 29, στου Ζωγράφου.

11 comments:

  1. Αμερικάνικο??? οεο?

    it's all greek to me

    ReplyDelete
  2. το δοκίμασα και το απόγευμα, το δοκιμάζω και τώρα αλλά το βιντεάκι δεν μου παίζει

    ReplyDelete
  3. θέλεις να λύσεις το μυστήριο του βιντεακίου γιατί δεν παίζει.. δεν είμαστε φίλοι του λέει :-8
    Καλησπέρα!

    ReplyDelete
  4. Κι έλεγα οικείο το όνομα... από τη συνεργασία του με τον Κρις Σφίρις, τον ξέρω λοιπόν. Μου αρέσουν οι μουσικές του.

    υγ: χαιρετίζω την παρουσία του mad στα σχόλια!

    ReplyDelete
  5. μάλλον ζήλεψες πολύ και του κάνεις μποϊκοτάζ. λολ! και το βίντεο δεν παίζει και υπάρχει και μια κενή εικόνα από πάνω. καλημέρες!

    ReplyDelete
  6. αα έφτιαξε τώρα! pas mal du tout!
    για την ακρίβεια μου αρέσει πολύ :)

    ReplyDelete
  7. Ευχές πολλές για τις μέρες που ερχονται Παυλο κι ας είναι η εικόνα θολή.. Για την παράσταση πρώτη φορά ακουω, δεν την πήρα χαμπάρι. Μια φιλη μου ελεγε χθες για την παρασταση στο θεατράκι των Εξαρχείων οπου μεταφερεται στη σκηνή η εξαιρετική δουλειά του Μήτσου Κ. Επισκοπάκη. Και λογω των επεισοδίων δεν πατάει ψυχή. Να δούμε τί θα γίνει τελικά
    φιλια ριτς
    Αν μιλήσεις με την κυρια της Βεργινας, τις ευχές μου επίσης

    ReplyDelete
  8. A στην Boite εμφανιζεται και η Κατερινα Κρυμιζη με τον Νικο Γρηγοριαδη καθε Δευτερα τους τελευταιους 2 μηνες.

    ReplyDelete
  9. Μια καλησπέρα πέρασα να αφήσω και για κρυμμένο Οδυσσέα διαβάζω. Είδες τί κάνει μία καλησπέρα; Όταν ακούσω θα σου πω κιόλας τί κάνει η ακοή.

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?