24.10.08

ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ...

erotas na nai - grigoris valtinos


Από τις λίγες φορές που ένα κείμενο με κόλλησε τόσο, που ούτε τραγούδι μπορούσα να βρω, αλλά και ούτε δυο λόγια να γράψω. Ζαχαρούλα, το έκανες το θαύμα σου. Συνταγή περίμενα αλλά αντ' αυτού ένα γράμμα έλαβα. Να σαι καλά.

Την επόμενη εβδομάδα δεν θα έχουμε καλεσμένο blogger. Τι θα έχουμε θα το δείτε, υπομονή μέχρι τότε!!!

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ...

Ότι διαβάσετε είναι που είχα γράψει σε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου… όταν έψαχνα να βρω την δύναμη να σταθώ όρθια στα πόδια μου και έναν λόγο για να το κάνω…..

ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

Κοιτάω ώρα πολλή έξω από το παράθυρο.. Απέναντι μου η θάλασσα, μια φίλη πάντα εκεί να με περιμένει, μια φιλία χωρίς υποχρεώσεις!!! Ο ήλιος έχει δύσει από ώρα . Το σκοτάδι έχει απλωθεί παντού, τα φώτα στην απέναντι όχθη παραταγμένα σαν στρατιωτάκια, και οι βαρκούλες ελεύθερες να «σουλατσάρουν» στην ήρεμη και γαλήνια θάλασσα, εκεί όπου δεν χρειάζεται κανενός είδους άδεια να διαβείς… Τόσες σκέψεις στο μυαλό μου, θετικές - αρνητικές, ανάμικτα συναισθήματα! Από την μία αποφασιστικότητα και από την άλλη φόβος και μόνο φόβος! Ανάμεσα σε όλα αυτά και εσύ.. Σε αισθάνομαι δίπλα μου.. Βλέπεις υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να είμαστε και μαζί και χώρια ή να είμαστε χωριστά έχοντας την αίσθηση ότι είμαστε μαζί. Το να είμαστε μαζί σημαίνει «ο ένας με τον άλλο ταυτόχρονα», αυτό τουλάχιστον λέει το λεξικό. Μπορούμε να είμαστε μαζί σε χώρο πραγματικό ή χώρο νοητό!!

Αισθάνομαι τόσο καλά με τον εαυτό μου, τόσο δυνατή, μα πάνω από όλα «γεμάτη» να δώσω στον άλλο, με αντάλλαγμα ένα χαμόγελο, μία ματιά, ένα χάδι, μία αγκαλιά! Σε καμία περίπτωση δεν περιμένω ή όσο εγωιστικό κι αν ακουστεί, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ακούσω «Σ’ ΑΓΑΠΩ». Άλλωστε τα ωραιότερα λόγια μίας αγάπης κρύβονται πίσω από την σιωπή ενός βλέμματος… ότι δεν ακούγεται, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!!!

Μία λάμψη.. σκοτάδι μετά ! ΦΕΥΓΑΛΕΑ ΟΜΟΡΦΙΑ!! Το βλέμμα σου μ’ έκανε ξαφνικά να ξαναγεννηθώ… Αγχώθηκα συνάμα.. Βλέπεις όταν ξεκινάμε μία…σχέση, κουβαλάμε ήδη ένα παρελθόν που δεν επιθυμούμε να ξαναζήσουμε.. Τρέφουμε μία ελπίδα αιώνια να γιατρέψουμε μία μοναξιά που φοβόμαστε ότι δεν θα τελειώσει ποτέ!!! Μας «κυνηγούν» Ερινύες από το παρελθόν, που κλασικά, έχουν την τάση να εμφανίζονται όταν δεν τις περιμένουμε!!!!! Είναι πολλές οι φορές που αναζητούμε μία χαμένη αγάπη, με την ελπίδα ότι θα μας δώσει επιτέλους αυτό που δεν είχαμε ποτέ ή αυτό που δεν έχουμε πλέον!!!!!

Έχω πλέον αποκτήσει έναν δικό μου τρόπο σκέψης, μία δική μου στάση ζωής.. Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι όταν βρούμε ΑΥΤΟΝ που αναζητούμε εναγωνίως, πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά.. Πρέπει να καταλάβουμε αυτό που θέλουμε να βιώσει και αυτό που δεν θέλει, ώστε να πάψουμε να «απαιτούμε» από αυτόν, αυτό που δεν θέλει να ζήσει και να σεβαστούμε απόλυτα αυτό που επιθυμεί να ζήσει!! Να μην φοβόμαστε να αγαπήσουμε, να αγαπήσουμε με όλη μας την καρδιά αλλά να μην περιμένουμε τα ΠΑΝΤΑ από τον άλλο. Είναι αυτός που είναι. Αν θελήσουμε να είναι τα πάντα, δεν θα είναι τίποτα πια!!! Πρέπει να μάθουμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη σε όσα μπορεί να μας προσφέρει: σίγουρα θα μας δώσει ότι μπορεί και αυτό είναι ήδη πολύ……

Πρέπει να ζούμε την στιγμή.. Όταν η ευτυχία είναι πιθανή, πρέπει να την ζούμε χωρίς να λυπόμαστε για ένα παρελθόν που πια δεν υπάρχει, ούτε όμως και να ανησυχούμε για ένα μέλλον που θα μας κάνει πάλι να υποφέρουμε!! Είναι καλό να δεχόμαστε την αγάπη που μας προσφέρεται χωρίς ενδοιασμούς! Να μην διστάζουμε να αγαπήσουμε, γιατί σίγουρα δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εμποδίσουμε την δυστυχία! Το μόνο που θα πετύχουμε σίγουρα είναι να εμποδίσουμε την αγάπη να υπάρξει. Από το να μην ζούμε ποτέ τίποτα, είναι καλύτερα να κλαίμε για μία χαμένη αγάπη. Δεν χρειάζεται πανικός και άγχος ότι θα περάσουμε καλά και ότι, όταν αυτές οι καλές στιγμές γίνουν παρελθόν, θα είναι τότε ΚΑΙ αυτές μία πηγή δυστυχίας! Άλλωστε νομίζω ότι η ευτυχία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνον ευτυχισμένες στιγμές… Πιστεύω ότι πρέπει να «αρπάξουμε» την ευτυχία που περνάει από δίπλα μας.. Όσο πιο έτοιμοι είμαστε να την δεχτούμε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμαστε ότι κι αν συμβεί!

Δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζουμε από την αρχή μία σχέση με δυσπιστία, με πολλές αναμνήσεις και επηρεασμένοι από το παρελθόν. Ίσως κάποιος πει, ότι δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνέψει να υποφέρει πάλι με έναν καινούριο σύντροφο!! Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος να ψάχνει να βρει ότι , παραμικρό ίσως, τον δυσαρεστεί στην στάση του άλλου! Αν όμως κρίνουμε τον άλλο, δεν έχουμε χρόνο να τον αγαπήσουμε.. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πιστεύω πια στον τέλειο έρωτα, αλλά σε μία πιθανή ευτυχία την οποία μπορώ να ΚΕΡΔΙΣΩ! Στην σχέση υπάρχει εκείνος που αγαπά κι εκείνος που αγαπιέται. Όμως είναι δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί. Η αξία, η ποιότητα της αγάπης, ότι και να είναι, εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνον που αγαπά!!

Κάθε γνωριμία έχει την ιστορία της, μία ιστορία – που γιατί όχι – αξίζει τον κόπο να την ζει κανείς. Ξέρω ότι χρειάζεται χρόνος για να γιατρευτεί κανείς από έναν αποτυχημένο έρωτα. Ξέρω ακόμα, ότι χρειάζεται τόσος κι ακόμα τόσος, για να συνηθίσουμε στην ιδέα της ευτυχίας !!!!!! Δεν είναι καλό να περιμένουμε από τον άλλο κάτι διαφορετικό από αυτό που μπορεί να μας δώσει.

Τελικά μάλλον είμαι πολύ «ερωτευμένη» με την ευτυχία μου και αγαπάω κάθε μέρα και πιο πολύ, ΑΥΤΟΝ που μου επιτρέπει να την ζήσω. Έχω επιτέλους βρει την γαλήνη μου. Αισθάνομαι ότι η αγάπη μου για τον εαυτό μου και η σιγουριά του τι θέλω, τι αναζητώ και τι προσδοκώ θα με προστατέψουν από κάθε κίνδυνο.

Ο έρωτας είναι τρέλα, ξεπέρασμα του εαυτού μας, ορμητικό πάθος… Ο έρωτας συναρπάζει, ρωτά, απαιτεί πάντα περισσότερα κι από τον άλλο κι από εμάς… Ο έρωτας, λέει η Κάρμεν, δεν γνωρίζει νόμους!

Τέλος, θεωρώ ότι πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε την επιθυμία μας, είτε είναι να μείνουμε στην σχέση, είτε είναι να φύγουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την αφήνουμε να σβήσει προσπαθώντας να πνίξουμε τον αυθορμητισμό μας που είναι η μόνη εγγύηση των συναισθημάτων μας!!!!

Γι αυτό ΠΡΕΠΕΙ να ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ………..!!!!!!!!!!!!!!!!!

22 comments:

  1. Όποιος ζητάει τα πολλά, χάνει και τα λίγα..
    έχω κάνει κάποια λάθη από αυτά που ανέφερες για αποφυγή.. όταν έοχυν γίνει είναι αργά...
    ας μην είμαστε υπερβολικοί..

    ReplyDelete
  2. καλημέρα Παύλο!!! σε ευχαριστώ για την φιλοξενία...

    θεωρώ ότι ποτέ δεν είναι αργά, αφού η ζωή συνεχίζεται!!!!!

    καλημέρες!!!

    ReplyDelete
  3. Αχ Ζαχαρούλα μου, φιλενάδα μου καλή, έχεις πολλά ταλέντα τελικά! Πολύ όμορφο το κείμενό σου, εξομολόγηση καρδιάς που αγγίζει τον καθένα μας. Χαίρομαι που πέρασες από αυτή την αναζήτηση, γιατί μέσα απ'αυτό το ταξίδι βρήκες τον εαυτό σου και είσαι πια το υπέροχο χαμογελαστό και γεμάτο αγάπη κορίτσι που γνώρισα! Φιλάκια πολλά, να είσαι πάντα καλά...

    ReplyDelete
  4. Αχ, "ζαχαρούλα.." .. δυσκολες καταστασεις περασες τότε ...
    μόνη σου ...
    μιας και σε μας είχες αφήσει μόνο το ρόλο του θεατη ...
    δεν ακουγες τπτ κι από κανέναν ...

    Δεν πειράζει όμως , γιατι ως γνωστόν "οτι δε με σκοτώνει με κανει πιο δυνατό" , σωστά ???

    Πολύ ομορφο κείμενο , μπράβο !

    ReplyDelete
  5. Καλή μου φιλενάδα τα δύσκολα παρελθόν....το χαμογελο ,ο ήλιος η ζωή μπροστά !!!!!
    φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ReplyDelete
  6. www.arelis.gr
    periexei ervtonomikon poy apagoreyuhke logv toy sejoyalikoy toy periexomenoy

    ReplyDelete
  7. Υπέροχο Ζαχαρούλα ,
    Το διάβασα με μια ανάσα,
    Σε καταλαβαίνω κι εγώ!!!

    ReplyDelete
  8. O αυθορμητισμος να μη χαθει...Μπραβο που το θυμιζεις.

    ReplyDelete
  9. Τζιριτάκι.. αν δεν πιάσεις πάτο, δεν παίρνεις ώθηση για να βγεις στην επιφάνεια..........

    Ιφιγένεια.. ήσουν εκεί.. αλλά εγώ δεν σε έβλεπα!!!!

    Φανούλα.... δύσκολα.. επίπονα... αλλά τέλος!!!!

    Αναστασία... συμπάσχουμε!!!!

    one of the people... ο αυθορμητισμός είναι η εγγύηση!!!!!

    καλημέρα σε όλους!!!!

    ReplyDelete
  10. εγώ πάλι ακόμα δεν έχω πειστεί και δεν ξέρω αν αξίζει να καείς για έναν έρωτα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, να δοθείς εσύ μόνο... δεν έχω πειστεί ακόμα...

    δε λέω να μην αγαπάμε, αλλά όταν αγαπάς τα λάθος άτομα, μονόπλευρα, τότε δεν έχεις παρά μόνο πληγές. διότι πέφτεις μόνος. όπως μόνος είσαι ούτως ή άλλως.

    άρα θα πω να αγαπάμε,αλλά όχι απλώς για να πούμε πως αγαπήσαμε..

    ReplyDelete
  11. προφυλακτικό... συμφωνώ απόλυτα!!!!

    ReplyDelete
  12. μείζων δε τούτων...
    και πρέπει να είναι αμοιβαία. να είναι πιο αληθινή. και ολοκληρωμένη. και η έμπνευση πολλές φορές είναι μέσα μας. απλά θέλουμε τις αφορμές μας...

    ReplyDelete
  13. .to agaphsa pragmatika ayto to keimeno...eyxaristw poly z.a.x.a.r.o.u.l.a [exw na to akousw ayto to onoma apo thn paidikh mou hlikia - eixa mia syma8htria sto dhmotiko :)]
    kai se sena p.a.v.l.o pou eisai aristos oikodespoths...panta tetoia!
    [pavlo thn diana krall thn eida kai egw sto hrwdio kai htan yperoxh]

    h.u.g.Z.z & k.i.s.s.e.s
    have a nice weekend!

    ReplyDelete
  14. πολύ ωραίο κείμενο και πολύ ώριμο.
    δεν έχω να προσθέσω τίποτα τα είπε όλα η ποιήτρια

    ReplyDelete
  15. Πολύ όμορφο και συγκινητικό! Αχ! Ζαχαρούλα σε περιμένω να τα πούμε από κοντά!!! Έχουμε πολλά να πούμε!!!
    Φιλάκι ρουφηχτό!

    ReplyDelete
  16. Ζαχαρούλα μου , ξέρεις πόσο σε αγαπώ και σαν μεγάλη μαμά θα σου θυμήσω κάτι που το λέω συχνά : Μετά απο τη καταιγίδα ..έρχεται πάντα η γαλήνη!

    ReplyDelete
  17. Χρόνος Ιατρός πάντων ...
    Σ' έναν άλλο χώρο ...
    Σ' άλλα χρονικά όρια ...
    Σε μιαν άλλη σχέση ...
    Είσαι άλλος άνθρωπος ...
    Έχεις ξαναγεννηθεί !!!

    ReplyDelete
  18. Zαχαρούλα μου, τελικά είσαι τόσο γλυκιά όσο λέει το όνομά σου και οι συνταγές σου!

    Υπέροχο κείμενο! Γεμάτο αλήθειες!

    ότι δεν ακούγεται, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!!!
    Πόσο δίκιο έχεις σ΄ αυτό! Κι όμως εμείς επιμένουμε να ακούμε τους θορύβους για να πειστούμε.

    Και πόσα "βαρίδια" από τις προηγούμενες εμπειρίες μας κουβαλάμε στη νέα σχέση και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν πέτυχε!

    Να δεχόμαστε τον άλλο όπως είναι! Εχεις δίκιο. Και μετά να κάνουμε τις απαραίτητες "διορθώσεις" ανάμεσα σ΄ αυτό που είναι και σε αυτό που είχαμε φανταστεί...

    Να είσαι καλά!


    ΥΓ. Αν δεν είχες κολλήσει κιόλας βρε Παύλο μου πόσο ωραιότερα θα το παρουσίαζες το κείμενο της Ζαχαρούλας; Και τι όμορφο τραγούδι!

    :))

    ReplyDelete
  19. Η αγάπη είναι δύναμη. Κι όχι πόλεμος, όχι ανταγωνισμός και διαγωνισμός ποιος είναι ο καλύτερος.

    Πάρα πολύ ωραίο κείμενο, αν και προέκυψε από δύσκολη στιγμή - γι' αυτό έχει και τόση αλήθεια μέσα του :)

    ReplyDelete
  20. Καταλαβαίνω γιατί το έγραψες έτσι και δεν έχει σημασία αν κάπου έχω λίγο διαφορική άποψη. Για αυτό που είμαι σίγουρος είναι πως αξίζεις κάθε ευτυχία και τυχερός αυτός που είναι δίπλα σου!

    ReplyDelete
  21. καλησπέρα Παυλο, ομορφο το κειμενο της Ζαχαρούλας. Ακου όνομα ομως... τόσο μακρυνό, τόσο προμοντέρνο που θα έλεγαν και οι διανοούμενοι μας...
    εισαι καλά ελπίζω, έτσι ;

    ReplyDelete
  22. ευχαριστώ πολύ όλους σας, που αφιερώσατε πολύτιμο χρόνο να διαβάσετε το "γράμμα" μου... και εσάς που γνωρίζω και εσάς που δεν γνωρίζω!!!
    σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...

    να είσαστε καλά και γεμάτοι αγάπη!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

Πόσα μυστήρια να λύσω πια?